|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co na beton?, 1.8.2011 Stačí dát tam folii pod bazén, většinou se dodává s ním. Nebo za pár stovek koupit. Někdo dává na beton pod folii ještě starý koberec či lino, pokud má. Polystyren, podle mě, nutný není. |  | Nejchutnější rajčata, 31.7.2011 F1 - první filiální generace. Tedy jde o hybrid, křížence dvou rodičovských odrůd. Pro praxi to m.j. znamená, že nelze použít jejich semena pro další pěstování dané odrůdy, neboť F2 nemusí mít stejné vlastnosti. |  |
|  | Jaké vápno do kompostu?, 31.7.2011 Poukázáním na kompostování komponent betonu jsem poukázal na absurdnost názoru, že povápněním hydrátem se vytvoří něco, co se bude muset rozbíjet krumpáčem či sbíječkou.
Protože léta bojuji s těžkou, kyselou jílovicí, spolyká zahrada 1... celý příspěvek > |  | Špičák hrušky Jačmenka, 31.7.2011 Udělal bych to asi podobně jako pan Josef. Pokud byste odstranil jeden z rozvětvených výhonů už nyní (ten slabší a víc odkloněný), taky by se nic nestalo. |  | Jaké vápno do kompostu?, 31.7.2011 ... zejména budete-li kompostovat převážně říční písek, štěrk a portlandký cement |  | Nahořklé maso z nové udírny, 31.7.2011 Ono to asi není tak jednoznačné. Znám řadu udičů (sám k nim patřím), kteří by nic mokrého do ohniště nevložili a přikládají jen dokonale vyschlé dřevo. Vznik aromatických látek v kouři, které vznikají při nedokonalém spalování dřeva lze... celý příspěvek > |  | Stiga Turbo 53 SBV Plus vr. Husqvarna LC 53 Ee, 15.7.2011 Rozhodl jsem se pro tu první a kupil ji.. Při stejném výkonu je o 10 kg lehčí, postatně levnější. Na elektrický startér si nepotrpím. Ale Hq jsem v rukách neměl. |  | Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 15.7.2011 Je to doslova tak. Jsou odrůdy, které se VP vyrovnají, ale jen proto, že vypadají a chutnají stejně a zrají v tutéž dobu (Maďarská, aj). Škoda jen, že se chuť, vůni, konzistenci a nakonec i sladké jádro VP šlechtitelům nepodařilo dostat i do... celý příspěvek > |  | Čačanská lepotica, 15.7.2011 Lepotica a zdaleka nejen ona, má, oproti klasickým pravým švestkám dvě vlastnosti, které je třeba mít na mysli:
1. Plody zmodrají a vypadají k jídlu ještě v nezralém stavu, kdy skutečně jsou bez chuti. Teprve potom začnou měknout a... celý příspěvek > |  | Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci, 15.7.2011 Používám nástavec na elektrický zavařovací hrnec Bielmeier. Princip je podobný starým hlinikovým hrncům z NDR. Ovoce pařím i s cukrem. Ve vypařeném ovoci prakticky žádný nezůstává.Cukr pomůže osmoticky extrahovat šťávu z ovoce, současně se rozpustí a... celý příspěvek > |  |
|  | Jak skladovat či zpracovávat mrkev, 12.7.2011 Mrkev suším nastrouhanou na robotu na tenká kolečka. Tím pádem jsou všechny kousky stejně silné a schnou pravidelně. V sušičce při 45 - 50 stupních to jde překvapivě rychle bez větší ztráty barvy či chuti. |  | Tragédie jménem Monília laxa, 12.7.2011 Podle mě není. Za 3 dny vám neuschne ani kdybyste ji pokáceli. |  | Začínající hniloba ořešáku, 12.7.2011 Zakryl bych ránu, aby zatékající voda nezhoršovala stávající hnilobu, a rovněž čekal na spontánní zahojení. |  | Stihl vs. Honda, 11.7.2011 Vlastním pouze jeden z nich - ten od Hondy. Jsem s ním maximálně spokojen, ovšem jako ryze amatérský uživatel. Myslím, že oba stroje nelze porovnat. Stihl je podstatně výkonnější, těžší, asi i dražší. Taky se mi zdá, že oproti Hondě jsou... celý příspěvek > |  | Sladký a šťavnatý druh černého rybízu, 11.7.2011 Já tedy s americkým padlím mám problémy na angreštu, na černém rybízu - třebaže je taky napadán, jen minimální.
S černým rybízem jsem měl podobné problémy. Keře, listy i kuličky byly drobné, bylo jich málo, chuť kyselá, šťávy... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|