Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 5.9.2009
Dubové špalíky používám dlouho, na tomto serveru se o tomto tématu kdysi dost podrobně diskutovalo. Zkuste si to vyhledat...
Vozík, 4.9.2009
Já mám výborné zkušenosti se Sacherem. Preferuji překližku před plechem a i z pevnostního hlediska se mi zdá Sacher dost dobře dimenzovaný.
Jak vypadají plody myrobalánu?, 19.8.2009
je
Scvrklé hrozny, 2.8.2009
Dost se to tady probíralo před rokem. Většinou to je draslíkem, máte pravdu
Špendlíky, 2.8.2009
Já bych to viděl tak na nula kg řepného cukru na 100kg špendlíků.
Jakou odrudu na hruskovici?, 29.7.2009
Svým příspěvkem (26.7.2009 9:10) jsem nechtěl tvrdit, že z letních hrušek nelze vůbec pálit. Má zkušenost je ale taková, že chuť a vůně hruškovice pálené z "pozdnějších" odrůd (zralost cca od začátku září) je lepší než z velmi raných odrůd... celý příspěvek >
Stavba malého sklípku, 26.7.2009
Nejelegantnější řešení je ztracené bednění. Ale než se do toho pustíte, zkuste zvážit velikost sklípku... to co máte na mysli je spíš králičí nora než praktický sklípek. Ve dvou lidech vykopete za jediný den díru alespoň 3x větší!
Jakou odrudu na hruskovici?, 26.7.2009
Když téma trošku zjednoduším... pokud se použijí dobře vyzrálé hrušky, slušně se zachází s kvasem a dobře se vypálí, tak otázka odrůdy není vůbec důležitá. Jediné doporučení je, nepálit z letních odrůd.
Sklizeň meruněk, 24.7.2009
Tak jsem stihl sklidit všechny meruňky včera večer těsně před větrnou smrští, dnes ráno jsem pozbíral ještě přepravku spadaných mirabelek... už je to všechno v kvasu. Bohužel, spadané hrušky a jablka musely do kompostu společně s rajčaty.
Hnijuce plody marhul, 20.7.2009
Letos je opravdu zvláštní rok. Slivoně jsem stříkal, ale přesto hnijí dál. Meruňky mám bez jakéhokoliv postřiku, stromy obsypané plody a moniliová hniloba se jich prakticky nedotkla. Asi vlivem vlhka plody hodně praskají, ale do kvasu to nevadí.
Sklizeň meruněk, 17.7.2009
Tak jsem se po dvou hubených letech dočkal pořádné úrody meruněk. Jak se říká, letos zbyde pár meruněk i pro děti. První úrodu (3plody) jsem letos sklidil z dvouletého Minaretu a jsem velmi mile překvapen. Plody velice intenzivně voní, chuťově jsem... celý příspěvek >
Volba odrůdy vína, 15.6.2009
Nejsem tak daleko od vás a mám podobné podmínky. Je hodně důležité, jak to u vás vypadá s jarními mrazíky, ale většina odrůd by u vás měla růst bez problémů.
Řízky z vinné révy, 5.6.2009
Ono není problém zakořenit řízky ve vodě, ale zajistit jejich přežití po přesazení do země. Zejména pokud se jedná o větší množství, kdy nemáte čas je pořád hlídat. Já mám lepší zkušenosti se zakořeněním přímo v záhonu a přesazením další sezonu na... celý příspěvek >
Roubování, 13.4.2009
Tak s tím zaschnutím pupenů u roubů meruněk to není tak zlé, jak to vypadalo.  Zaschly pouze květní pupeny, růstové se stále zvětšují. Je to zřejmě reakce na současné extrémní teploty. Tento víkend jsem začal roubovat za kůru. Letos poptvé mám... celý příspěvek >
Roubování, 10.4.2009
Dnes jsem si všiml, že u části meruńkových roubů povadly již narašené pupeny. Konce roubů jsou zatřené balzámen, ale míza "protrhla" vrstvu balzámu a zaschla jako vzhůru rostoucí krápníky o délce několika milimetrů. Nerozumím tomu, ty... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika