Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nahořklá slivovice, 2.1.2010
Já stopky odstraňuji u všech druhů ovoce. Hořkomandlová chuť k pálence patří, ale všeho s mírou... Pokud překryje chuť ovoce a meruňkovice potom chutná stejně jako slivovice, není to asi v pořádku.  Ve starých příručkách o pálení se píše o... celý příspěvek >
Za kolik prodat slivovici, 29.12.2009
Dnes jsem uzavřel pěstitelský rok 2009... přivezl jsem z pálenice nalahvované hrušky. Teď ještě nechat odvětrat a něco málo také bude určeno pro obdarování příbuzných a známých. První košt už proběhl a zdá se že letošní hrušky budou lepší než... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy meruněk, 29.12.2009
Z vámi uvedených mám Minaret a Lealu. První úrodu jsem měl u Minaretů letos a plody nebyly špatné. Lealy mám teprve od loňského podzimu, takže zatím bez zkušeností.
Prodej sazenic - Krausovi Mělník, 29.12.2009
Já jsem si u Krausů kupoval révu několikrát. Vždy jsem si k nim zajel osobně a vždy jsem byl spokojený, všechno se krásně ujalo. Sortiment mají velký, prodávají i kontejnerované keříky - takže není problém přijet i mimo sezonu. V případě sazenic... celý příspěvek >
Durancie, 29.11.2009
Pane doktore, v mnou popisovaném případě se jedná skutečně o semenáč z pecky, vlastnoručně sázený. Plodit začal skoro po deseti letech, ale jsem rád že jsem vydržel a strom nevykopal. Možná máte pravdu že odkopky plodí dříve vlivem horšího srůstu... celý příspěvek >
Odrůdy meruněk, 29.11.2009
Vzhledem k tomu, že u nás z neznámých důvodů nemohu sehnat Bergeron na myrobalánu, koupil jsem letos Goldrich na myr. Není sice tak pozdní, ale s odolnostmi by mělo být u obou odrůd podobné.
Lze ji pohnojit starým cementem?, 29.11.2009
složení cementu je uvedeno každém pytlu. Nepamatuji si to přesně, ale když jsem to četl, dost mě překvapilo, co všechno cement obsahuje - tuším že i šestimocný chrom. Spíš než ke stromu bych starý cement dal do popelnice...
Kdy přesadit broskvoň, 25.11.2009
Děkuji za pozitivní informace. Dnes jsem se byl podívat na zahradě. Zapršelo pořádně, vlhka je dost. Ale mám takový dojem, že nejen ta broskvička začíná trošičku rašit... Dnes bylo u nás +15C, na konec listopadu to vůbec nevypadá.
Hodnota švestky, 23.11.2009
Je to paradox, ale na předzahrádce mám velmi starou a velice ošklivou kosodřevinu - odhadce ji ocenil na 20000Kč
Hodnota švestky, 23.11.2009
Existuje vyhláška o oceńování ovocných stromů. Švestka na zahradě má nejvyšší cenu tuším někde kolem osmého roku od výsadby, a to cca 700Kč, potom už cena po zbytek života sice mírně, ale zato stále klesá.
Durancie, 23.11.2009
S odkopky slivoní mám vyzkoušený malý zlepšováček. Po zakořenění odkopku jej přeroubuji plodnou větvičkou z mateční pravokořenné dřeviny. Není problém s afinitou ani s pozdním nástupem plodnosti.
Kdy přesadit broskvoň, 23.11.2009
Asi před dvěma týdny (cca 7/11) jsem kupoval stromky a ptal jsem se také na broskve. Školkař mi říkal, že před několika roky sázel velký sad broskví - polovinu na podzim, druhou polovinu na jaře. Výsledky prý jsou naprosto stejné, nelze říci které... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, a co broskev?, 21.11.2009
Všechny pecky u nás házíme do záhonů a čas od času se něco povede, ale je to dost zdlouhavý způsob výběru ovocného stromku na zahradu. Většinou semenáčky používám jako podnože. Ale mám "jeden" semenáček, který se tak povedl, že ho roubuji... celý příspěvek >
Malotraktor Vari Honda nebo kultivátor od Mountfieldu?, 12.10.2009
Pokud chcete zjistit co je lepší,  zkuste se někdy přes víkend projet po venkově. Co myslíte že uvidíte častěji, Monťu nebo Vari??? Můj tchán má skoro 40 let starou Terru. Sice to je hrůza, ale pořád ještě funguje. Myslíte si, že by to Monťa... celý příspěvek >
Řízky z vinné révy, 3.10.2009
Možná vás to překvapí, ale z centra Čáslavi je to vzdušnou čarou 13km na břeh Labe. Nevím, proč by tedy Čáslav nebyla v Polabí?  Z Karlštejna je to shodou okolností k Vltavě také 13km, ale Berounka je Berounka
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika