Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přeseknutý kmínek révy, 26.6.2010
Samozřejmě, spodní část keře bude nějakou dobu pumpovat vodu do mrtvé části a zdánlivě ji udržovat při životě. Ale vaším cílem by mělo být co nejrychlejší zaschnutí rány, aby mohl keř vyrazit ze spících oček, aby nový kmínek stihl do konce sezony... celý příspěvek >
Přeseknutý kmínek révy, 25.6.2010
Useknutý kmínek nesroste, odstraňte ho a ránu začistěte nejlépe nožem. Velice brzy keř obrazí novými výhony, ze kterých vyberte jeden a ostatní vylomte. Budete překvapená, jak rychle nový kmínek poroste a bude silnější než byl ten původní.
Jak na hruškový sad cca 50let starý a cca 20let neudržovaný, 23.6.2010
Je neuvěřitelné,  jak dokáží lidé překroutit znění zákona 114/92 Sb. a vyhlášky 395/92Sb. Velice zjednodušeně platí, že na vlastní zahradě může ovocný strom pokácet majitel kdykoliv bez povolení. Pokud se jedná o hromadné kácení v sadu, je lepší... celý příspěvek >
Broskev na myrobalánu, 18.6.2010
Na podzim jsem zasadil Red Haven na meruňkovém semenáči. Vzhledem k tomu, že se stromek na jaře nějak neprobouzel k životu, zasadil jsem vedle něj druhý R.H., tentokrát na myrobalánu. Ten původní se nakonec probudil a dohnal druhý stromek v růstu.... celý příspěvek >
Žádné hrozny, 17.6.2010
Letošní zima dala révě hodně zabrat, buďte rád že vám nezmrzla. Hodně stolních odrůd mi letos nenasadilo na květ i když v minulých letech normálně plodily.
Čím je vhodné sekat vysokou trávu?, 16.6.2010
Tato diskuze bšží asi jednu hodinu. Za tu dobu byste těch 200m2 měl krásně posekaných klasickou kosou a bez řevu a smradu křoviňáku.
Už nastal čas roubovat za kůru?, 14.6.2010
Před rokem či dvěma jsem zažíval podobné opojení z úspěchu. Užijte si to, pane kolego. Pokud mohu poradit, zajistěte si narostlé výhony na roubech  - minulý rok se mi několik roubů vylomilo při silném větru během srpna. Vyhráno nemusí být ani... celý příspěvek >
Pergola a reva, 13.6.2010
Která odrůda silně roste zjistíte na této diskuzi celkem snadno. Ale tuto vlastnost musíte kombinovat s mrazuodolností, protože dlouhý nechráněný kmínek by u méněodolných odrůd namrzal. U tak dlouhého vedení révy vám odpadá starost o jarní mrazíky -... celý příspěvek >
Pergola a reva, 12.6.2010
Ne každá odrůda zvládne 9m v jediné sezoně, ale to není ani nutné. Docela by mě zajímalo, kolik metrů má réva "výškový limit", ale 9m zvládne, to mám vyzkoušeno.
Je kos škůdce?, 11.6.2010
Na otázku zda je kos pro zahradu přínosem či zkázou není jednoduchá odpověď. Kromě množství kosů je také důležité co na zahradě pěstujete.  Zodpovědně mohu říci, že kdo pěstuje ranné třešně a vinnou révu, pro toho jsou kosi pohromou. Jeden pár... celý příspěvek >
Výsadba révy vinné, 7.6.2010
Miroslave, letos stačí když budete řízky občas zalévat a nenecháte je příliš zarůst plevelem. Příští jaro je přesaďte na finální stanoviště.
Výměna půdy, 7.6.2010
Podle diskuze to vypadá na akci aspoň krajského významu a potom jsem si všiml že předzahrádka má velikost 20m2. Ke každé nově zasazené růžičce dejte lopatu lepší zeminy, třeba z pytlíku a je hotovo  
Slivovice z odpeckovaného kvasu, 7.6.2010
Budou-li švestky... tak v tom mám bohužel zcela jasno. U nás bude doufám hodně jablek, pokud stihnou dozrát hrozny tak by mohlo být i víno ale peckoviny letos pálit tedy zcela určitě nebudu. U nás letos nebudou ani myrobalány    :-(
Svoz sena, 7.6.2010
Já na svoz do seníku zapřahuji za Vari přívěsný vozík za auto. Na dvoumetrovém vozíku mám dřevěný rám na prodloužení a rozšíření, takže nakládám na vozík o půdorysu asi 2x3,5metry.  Sklízení sena se tím dost urychlí.
První rok, 4.6.2010
Spodní výhon vylomit, horní vyvazovat k podpěře. Koncem srpna můžete zaštípnout, aby lépe vyzrál. Koncem února nebo začátkem března střihnout na ten metr od země a odstříhnutý šlahoun nařízkovat a za pár let budete mít vinohrad.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika