|
Příspěvky uživatele - 24.183
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Drenaž, 30.9.2010 Záleží na tom, co ta drenáž bude vést a v jakém množství. Pokud výrazně změníte vlhkost, může to negativně ovlivnit stromy. Pokud drenáž povede např. vodu z ČOV, je nebezpečí výrazně vyšší. |  | Zkušenosti se slívou Early Laxton, 29.9.2010 Jestli vám dobře rozumím, je strom napaden šarkou. Pak je skoro zbytečné ho roubovat, protože si namnožíte šarku a budete stejně bez úrody. |  |
|  | Zakopani hadice od jimky pred zimou, 29.9.2010 Záleží na tom, odkud jste. Dále záleží na tom, zda je jímka denně používána, nebo zda se jedná např. o chatu.
Pokud je jímka denně používána a nejedná se o horskou oblast, nějakých 35-40cm bude stačit. Pokud se ale jedná o chatu, kde je... celý příspěvek > |  | Sázení, 26.9.2010 Kyjov, na pálení, osluněný pozemek... to jsou ty chybějící informace. Čačanské mají obecně méně cukru. Asi bych raději uvažoval o duranciích, vhodné jsou i Tipala, Hanita, Toptaste či Topfirst. Nevím zda chcete mít slivovici jednodruhovou (vyšší... celý příspěvek > |  | Sázení, 24.9.2010 Sázet stejně hluboko, jak rostla ve školce. Vzdálenost od sebe tak akorát, možná o trochu víc.
Víc vám podle vámi poskytnutých informací asi nikdo neporadí . |  | Co vaše réva?, 17.9.2010  Mě letos poprvé po čtyřech letech zaplodil Premier. Koštujeme už druhý týden, ale v deštivém počasí mu cukernatost stagnuje. |  | Vinná réva neroste, 13.9.2010 musíte doufat, že se to v příštích sezonách srovná.
Před čtyřmi lety jsem sázel Olšavu a zapíchl jsem do země kousek odříznuté větvičky s jedním očkem. Původní keř roste dobře, ale ten řízek má už čtvrtou sezonu maximálně pět listů, nic víc. |  | Uložení destilátu do země, 11.9.2010 Akým bagrom?... Krumpáč, lopata, kolečko. Jiná technika se na místo nedostala. Nejdříve jsem musel zbourat část starého opukového domu, potom jsem asi v metru a půl narazil na skálu. Vědět předem, co to bude za práci, níkdy bych do toho nešel. Ale... celý příspěvek > |  | Uložení destilátu do země, 10.9.2010 Když jsem před lety přivezl první vypálenou úrodu domů, zjistil jsem, že je docela problém s uskladněním. Nakonec jsem došel k rozhodnutí, že všechno musí pod zem. Trvalo to čtyři roky, než jsem vykopal na zahradě dostatečně velkou díru, do které... celý příspěvek > |  | Sejmutí etiket z lahví, 10.9.2010 Objevil jsem velmi jednoduchý a účinný způsob sejmutí etiket. Lahve dám do sklepa a po pár měsících etikety buď odpadnou. nebo jsou sežrány plísněmi. |  |
|  | Pálenka z dýně, 10.9.2010 Zkušenosti s dýněmi nemám, ale pokud dodáte dost cukru tak zkvasí všechno. Otázkou je poživatelnost výsledného produktu. Já bych tímto směrem raději neexperimentoval. |  | Stavba zdi ke skleníku, 6.9.2010 Víte, on tazatel o žádné volně stojící zdi nepíše. Z jedné strany bude opřený skleník, z druhé strany kromě pergoly bude krb. Stěna bude navíc armovaná ocelovými dráty. Takto postavenou zeď o rozměrech 4x2,5m snad ani není třeba nijak počítat, ta... celý příspěvek > |  | Stavba zdi ke skleníku, 5.9.2010 Z hlediska pevnosti to bude stačit s velkou rezervou. Z 15cm bedňáků mám postavený vinný sklep a není problém.
Ale zeď ve skleníku má důležitou funkci - akumulace tepla přes den a jeho vyzařování v noci. Z tohoto hlediska bych doporučoval zeď... celý příspěvek > |  | Vada kmenů, 3.9.2010 Pane doktore, vypadá to na mráz, ale nějak mi do toho nezapadá fakt, že se to tazateli neděje u ořechů. |  | Muškát moravský nebo Muller T.?, 1.9.2010 Bobule byly spíš malé, ale je to první úroda (tři hrozny), takže to může být zavádějící. Chuťově byly celkem dobré. Porovnal jsem to dnes s atlasem R. Sotoláře a vypadá to opravdu na MOPR. Jen jsem nečekal, že letos dozraje tak brzy. |  |
 |
|
|
|