Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Drenaž, 30.9.2010
Záleží na tom, co ta drenáž bude vést a v jakém množství. Pokud výrazně změníte vlhkost, může to negativně ovlivnit stromy. Pokud drenáž povede např. vodu z ČOV, je nebezpečí výrazně vyšší.
Zkušenosti se slívou Early Laxton, 29.9.2010
Jestli vám dobře rozumím, je strom napaden šarkou. Pak je skoro zbytečné ho roubovat, protože si namnožíte šarku a budete stejně bez úrody.
Zakopani hadice od jimky pred zimou, 29.9.2010
Záleží na tom, odkud jste.  Dále záleží na tom, zda je jímka denně používána, nebo zda se jedná např. o chatu. Pokud je jímka denně používána a nejedná se o horskou oblast,  nějakých 35-40cm bude stačit. Pokud se ale jedná o chatu, kde je... celý příspěvek >
Sázení, 26.9.2010
Kyjov, na pálení, osluněný pozemek... to jsou ty chybějící informace. Čačanské mají obecně méně cukru. Asi bych raději uvažoval o duranciích, vhodné jsou i Tipala, Hanita, Toptaste či Topfirst. Nevím zda chcete mít slivovici jednodruhovou (vyšší... celý příspěvek >
Sázení, 24.9.2010
Sázet stejně hluboko, jak rostla ve školce.  Vzdálenost od sebe tak akorát, možná o trochu víc. Víc vám podle vámi poskytnutých informací asi nikdo neporadí .
Co vaše réva?, 17.9.2010 Obsahuje fotku
Mě letos poprvé po čtyřech letech zaplodil Premier. Koštujeme už druhý týden, ale v deštivém počasí mu cukernatost stagnuje.
Vinná réva neroste, 13.9.2010
musíte doufat, že se to v příštích sezonách srovná. Před čtyřmi lety jsem sázel Olšavu a zapíchl jsem do země kousek odříznuté větvičky s jedním očkem. Původní keř roste dobře, ale ten řízek má už čtvrtou sezonu maximálně pět listů, nic víc.
Uložení destilátu do země, 11.9.2010
Akým bagrom?... Krumpáč, lopata, kolečko. Jiná technika se na místo nedostala. Nejdříve jsem musel zbourat část starého opukového domu, potom jsem asi v metru a půl narazil na skálu. Vědět předem, co to bude za práci, níkdy bych do toho nešel. Ale... celý příspěvek >
Uložení destilátu do země, 10.9.2010
Když jsem před lety přivezl první vypálenou úrodu domů, zjistil jsem, že je docela problém s uskladněním. Nakonec jsem došel k rozhodnutí, že všechno musí pod zem. Trvalo to čtyři roky, než jsem vykopal na zahradě dostatečně velkou díru, do které... celý příspěvek >
Sejmutí etiket z lahví, 10.9.2010
Objevil jsem velmi jednoduchý a účinný způsob sejmutí etiket. Lahve dám do sklepa a po pár měsících etikety buď odpadnou. nebo jsou sežrány plísněmi.
Pálenka z dýně, 10.9.2010
Zkušenosti s dýněmi nemám, ale pokud dodáte dost cukru tak zkvasí všechno. Otázkou je poživatelnost výsledného produktu. Já bych tímto směrem raději neexperimentoval.
Stavba zdi ke skleníku, 6.9.2010
Víte, on tazatel o žádné volně stojící zdi nepíše. Z jedné strany bude opřený skleník, z druhé strany kromě pergoly bude krb. Stěna bude navíc armovaná ocelovými dráty. Takto postavenou zeď o rozměrech 4x2,5m snad ani není třeba nijak počítat, ta... celý příspěvek >
Stavba zdi ke skleníku, 5.9.2010
Z hlediska pevnosti to bude stačit s velkou rezervou. Z 15cm bedňáků mám postavený vinný sklep a není problém. Ale zeď ve skleníku má důležitou funkci - akumulace tepla přes den a jeho vyzařování v noci. Z tohoto hlediska bych doporučoval zeď... celý příspěvek >
Vada kmenů, 3.9.2010
Pane doktore, vypadá to na mráz, ale nějak mi do toho nezapadá fakt, že se to tazateli neděje u ořechů.
Muškát moravský nebo Muller T.?, 1.9.2010
Bobule byly spíš malé, ale je to první úroda (tři hrozny), takže to může být zavádějící. Chuťově byly celkem dobré. Porovnal jsem to dnes s atlasem R. Sotoláře a vypadá to opravdu na MOPR. Jen jsem nečekal, že letos dozraje tak brzy.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika