|
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 Právě dnes jsem se po 2 měsících nepřetržité filtrace cca 3m jezírka rozhodl filtraci zrušit (běžná komorová s pěnou a zeolitem), protože výsledek je úplně nulový - voda z filtru stále na výtoku mírně žlutozelená - úplně stejná jako na přítoku,... celý příspěvek > |
 |
Neprospívající rostliny, 29.7.2011 Děkuju, tak to mě nenapadlo. Pořád jsem se domníval, že čím více kalu, tím více to rostlinám prospívá. Vyzkouším co nejdříve. Pavlík |
 |
|
 |
Neprospívající rostliny, 29.7.2011 Byl bych vděčný za radu, proč rostliny žloutnou a zasychají s vyjímkou lekníků zasazených v nádobě a přihnojených. Na mých rostlinách kořenících v kačírku je zcela evidentní, že se jim moc nedaří. Např. šípatka po 2 měsích růstu teď zcela zanikla.... celý příspěvek > |
 |
Pergola, 21.7.2011 Pořídil jsem si stavebnici pergoly se sloupky 115 mm a teď hledám vhodné kotvy pro přišroubování do betonového základu. Jde mi o to, že nejblíže rozměrově vhodná kotva je asi 120 mm a potřebuji se poradit, zda je nutno tuto vůli 5 mm vůči sloupku... celý příspěvek > |
 |
Sladký a šťavnatý druh černého rybízu, 11.7.2011 Stále hledám vhodné odrůdy červného rybízu, který je vhodný pro přímý komzum. Pěstuji zásadně keříkový, vše má ideální expozoci i hnojení. Poslední fakt velmi chutný jsem ochutnal před cca 15 lety u jednoho známého zahrádkáře - chuť vyzrálého... celý příspěvek > |
 |
Jak má fungovat filtr, 8.7.2011 Můžete mi prosím potvrdit, že moje filtrace funguje správně a vysvětilit, jak mám při filtrování prakticky postupovat? Mám Waterwerks WWF 4000UV v prvé řadě se mi zdá, že filtračního materiálu je v tak velké krabici pro filtr málo, tzn. jen... celý příspěvek > |
 |
Uv lampa, 1.6.2011 Můžete mi prosím poradit, jak zjistím, zda je UV lampa funkční. Mám filtr Waterwerks WWF 4000UV a nevidím totiž žádný rozdíl mezi zapnutou či vypnutou UV lampou. Když rozdělám umělohmotný kryt, tak musím lampu samozřejmě vypnout a jak pak zjistím... celý příspěvek > |
 |
Rajcata - kruceni listu zhora nadol, sede zilky na spoednej strane listov, 31.5.2011 Mně zase pro změnu se hlavně na vrcholových stoncích stáčí poloviny listů k sobě (jen u některých odrůd) listy, jako kdyby měly rostliny nedostatek vláhy nebo byly napadeny mšicí a stonky jsou jak luk ohnuty k zemi. určitě to však není... celý příspěvek > |
 |
Lze rozpoznat tyčková a keříková rajčata, 26.5.2011 V tom hektickém spěchu vynášení a zase vracení sadby rajčat ze skleníku jsem několik keříčkových rajčat zamíchal mezi tyčkové, vše už je vysazeno na záhon, výška cca 35 cm a bohužel nemůžu pohledově zjistit, které je které - potřebuji to z důvodu zda... celý příspěvek > |
 |
Nehojící se rány na větvičkách, 4.5.2011 Mám dva roky vysazenou broskvoň, loni silně napadenou mšicemi a kadeřavostí. Letos vše preventivně snad dobře chemicky ošetřeno, kadeřavost nulová. Ale zjistil jsem množství podivných nezahojených ran na loňských výhonech, ze kterých vytéká gelovitá... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Převislá kočička, 11.3.2011 Máme na zahradě 5-ti letou převislou kočičku, bohužel kvetla jen v prvních dvou letech a dál bohužel nic. I letos na jaře jen na dvou tenkých proutkách pár náznaků miniaturních květů, které stejně se úplně nerozvinou. Stříhám vždy po odkvětu na 2... celý příspěvek > |
 |
Fóliovník z U profilů na sadrokarton?, 10.3.2011 Pane Mirku Vaše řešení využít pro foliovník-skleník uvedené profily je fakt skvělé a rychle realizovatelné, proto jsem už začal podobnou konstrukci stavět - bude pokrytá polykarbonátem. Jen prosím, zda byste mohl popsat či nafotit detail spojení... celý příspěvek > |
 |
Jaký substrát na předpěstování zeleniny, 9.3.2011 Dnes jsem chtěl začít přepichovat salát a kedlubny. Normálně používám vlastní zeminu z kompostu, ta je ale po zimě ještě namrzlá a tak jsem zašel o krámu a zakoupil jsem universální zahradní substrát. Nemám zkušenosti s tímto kupovaným substrátem,... celý příspěvek > |
 |
Jak zakracovat meruňku?, 3.3.2011 Jestli se můžu také připojit s dotazem na výchovný řez meruňky, i když je ještě brzo - budu řezat až po odkvětu. Loni na jaře by proveden řez po výsadbě, během roku se vytvořil základ 3 kosterních větví, ale co mě zajímá, je letošní řez... celý příspěvek > |
 |