Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Choroba révy, 16.8.2013
Pane, těžko říct, co to může být. To červenání, může být způsobeno v podstatě čímkoliv, například suchem, fyziologickou poruchou zaviněnou nevynáženou výživou, virovou nákazou,...     A ty tečky dole, nevím. Ale nemyslím si, že by... celý příspěvek >
Choroba na jednoletém výhonu, 16.8.2013
Já mám odlišný názor než Vy, pane KUKY. Vy radíte vršek jediného rostoucího letorostu zaštípnout a následně na něm všechny zálistky vylamovat. Takže suma sumárum zablokovat růst rostliny. Toto opatření by mělo přinést kvalitnější vyzrání dřeva a... celý příspěvek >
Hroznové víno pro konzum, 14.8.2013
Ten Krystal by nemusela být špatná volba. U Nera mi vadí hlavně jeho nevyzpitatelné nároky na hořčík a u Vostorgu zase jeho nezveřejňovaná náchylnout na padlí. Svou jarní mrazodolností mě taky zrovna nepřesvědčil, ale chyba může být u mě. Rondo... celý příspěvek >
Hroznové víno pro konzum, 14.8.2013
Mirku, Beloe Čudo je sice velmi rané, takže by v Liberci určitě dozrálo, ale já u něho mám problém se zimním vymrzáním pupenů a tažňů. Myslím si, tahle odrůda moc nesnáší mrazy, protože mi dokola vymrzá až pod úroveň růvku. Takže v Liberci, kde je... celý příspěvek >
Višeň chloupkatá - osychání, 14.8.2013
Záleží na tom, jak máte veliký květináč / kontejner. Jestliže je objem květináčů nedostatečný a kořeny se v něm nemohou dostečně rozvíjet, nestačí v době letních veder zásobovat korunu vláhou. Pak dochází k opadu lisů, což je přirozená... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 13.8.2013
Jakpak by si asi ten nádherný skleníkový Aivaz vedl venku?
Černá skvrnitost na révě, 13.8.2013
Základní ochranou je prevence - důsledné odstranění všech napadených a odumřelých částí révy pryč z výsadby. Na Agromanuálu je uveden jeden specializovaný fungicidní prostředek od fy Bayer proti této chorobě ANTRE, ale prodává se pouze v... celý příspěvek >
Vostorg, 13.8.2013
Ano, velmi pěkný skleníko - vertikový počin. A máte něco vysazené i venku?
Katinka - termín dozrievania, 13.8.2013
Myslím si pane PP, že u révy to následné zkysnutí bude v principu trochu jiný případ, než u švestek. Pokud je réva zdravá, nikdy zráním nezkysne, ale při napadení padlím, což v prvotních fázích nemusí být zřetelně viditelné, dochází k zastavení... celý příspěvek >
Bellamira - opad listov a plodov, 12.8.2013
To vypadá, jako by stromek trpěl chronickým suchem, jakoby kořeny nebyly schopny zásobovat nadzemní část vodou. Ty dírky v listech s tímto stavem zásadně nesouvisí, suchá dírkovitost je běžně rozšířená houbová choroba, která život stromů zásadně... celý příspěvek >
Nektarinka, 12.8.2013
Rada není jednoduchá. Tahle choroba totiž obvykle mnoho škody nenadělá, a pokud se vyskytne, poznamená plody pouze po estetické stránce. Na povrchu zejména v oblasti kališní jamky se objevují černé skvrny, do hloubky dužiny houba neproniká, takže... celý příspěvek >
Žluté listy, 9.8.2013
Podle dostupných fotek na netu je u ESFY patrné výraznější zavinutí a stočení listů dovnitř čepele. Naproti tomu žluté listy od pana tazatele jsou jen sevřené. Já se proto kloním k obyčejné chloróze.
Vinič Solaris - sadenica, 9.8.2013
Taky se mi zdá, že ten Starklův Solaris má nějak podezřele hladké a lesklé listy. Ale neřekl bych, že je špatně zasazen. Místo štěpování ve výšce 2cm nad půdou - to pochází prosím z jakého informačního zdroje?
Žluté listy, 9.8.2013
Můžete to zdůvodnit?
Co vaše réva? (2013), 9.8.2013
A já trouba myslel, že se furt jedná o ten Váš populární "Veliký bílý". Jinak jestli je soused už starý a nestačí na to, je to Vaše šance na rozšíření zahrady. Co?
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika