|
Koupací jezírka, 24.4.2011 Pisete ze voda je pruzracna jen ta rasa - myslim ze to je normalni. Uz jsem to tady jednou nekde psal - je to pomrene obvykle ze lide co maji vlaknitou rasu tak maji cistou vodu. Ve vodnim zahradnictvi v komoranech mne pani rikala ze k nim jezdi pro... celý příspěvek > |
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 18.4.2011 Diky za info, pisete ze ten valec by se hodil spis pro silnejsi kompresor, co by se tedy hodilo vic pro tento? (mensi valec?) |
 |
|
 |
Zkritizujte mi prosím navrženou filtaraci, 18.4.2011  No ja mam jezirko 120m2, cca 100m3. Ted jsem ho zrovna fotil. Vzdau je videt novy prirustek do me sbirky filtracnich udelatek - docistovaci/usazovaci nadrz - objem 4m3 (prebudovana byvala filtracni sachta) Moc parady tam nedela, ale obalim ji rakosem... celý příspěvek > |
 |
Zkritizujte mi prosím navrženou filtaraci, 18.4.2011 Nepostřehl jsem jestli dané jezírko máte a s ním i jímku s biokvacitem ci jak se to pise...?
Ja mel filtraci v sudu kde vrsek media byl zaklopeny biomolitanem 10kou - hrubý o sile 5cm a musel jsem ho prat obden jak rychle se zanasel. (vlaknita... celý příspěvek > |
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 17.4.2011 Myslel jsem si to, nemuzete dat na vase stranky ci youtube video jak ten kompresor a valec funguje?
Taky to zvazuju, premyslim jestli nekoupit ten cinsky kompresor. Nevite neexistuje nejaka poucka co je optimalni vzledem k hloubce umisteni... celý příspěvek > |
 |
Řasa v jezírku teď na jaře, 14.4.2011 Hm to zni zajimavy vyzkousim na par rostlinkach, na par vyzkousim hnojeni na list a zbytek necham jako kontrolni :-) |
 |
Jak vylepšit špatnou filtraci jezírka?, 10.4.2011 No my ted zaciname treti sezonu, celkem sem vysazoval okolo 60 druhu rostlin - od kazde 2-3 a celkove mne jich ted v jezirku roste ka 60 a druhove se to omezilo tak na 20 druhu. Rostou zatracene pomalu a to i rakosy, nejlepe se dari vodni mate - tu... celý příspěvek > |
 |
Vedení potrubí, 9.4.2011 Upozornuji ze nemam zkusenosti s gullou tam asi problem nevznika
ale ja mam svoje gravitacni filtry zapojene pouze na skimmer a tady mam opravdu velke problemy s dostatkem privadene vody pro cerpadlo oase optimax 10 000 ktere jede tak na polovicni... celý příspěvek > |
 |
Předfiltr - kartáče?, 31.3.2011 Tak kartace uz mam, ale pro ostatni: nekupujte ty nejlevnejsi - drat je obyc zelezo s tenkym plastem na povrchu, konce bez poplastovani, již lehce rezave. |
 |
Jezírko bez filtrace, 27.3.2011 Proti komarum tam staci dat jednu malou rybku a je vystarano. |
 |
|
 |
Aqua Jet Venturi provzdušnění rybníčku, 8.3.2011 Netusite nekdo zda venturiho trubice funguje i za podminek velmi maleho tlaku - tzn. zda by sla napojit na prepadovy vytok z filtracni nadrze kde je osazena trubka kg 110mm. (prutok cca 10 000l/hod) Zbastlit to asi neni problem ale jestli by takove... celý příspěvek > |
 |
Alternativa soupete, 7.3.2011 Dobrý nápad, na srotak se minamalne podivat muzu, je otazkou pokud tam budou, v jakem budou stavu, ale uz jsem tam nasel takove poklady ze tam urcite zajdu :-) |
 |
Předfiltr - kartáče?, 22.2.2011 Díky, u toho oase, jak je tam resene rovnomerne rovedeni vody na vstupu? |
 |
Pro chemiky - zeolith, 20.2.2011 Chtel bych ozivit tuto diskuzi a to konkretne ty podestylky pro kocky. Docetl jsem se o tom nahodou na kaktusarskem foru, kde to berou jako nejlevnejsi zdroj zeolitu - Kočkolit Pussy Cat - vyrobcem je slovensky Zeocem, frakce 1-8mm, prumerne... celý příspěvek > |
 |
Výroba filtru, 13.1.2011 moc sikovny maly vortex |
 |