Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ponravy, 9.3.2011
Já si myslím, že to nebudou ponravy brouků, ale spíše housenky některé můry, např. osenice zelné apod. Josef.
Modřín převislý - Larix decidua Puli, 9.3.2011
Já bych pětiletý stromek raději již nechal na místě, nehýbal bych s ním. napadá mne jiná možnost: špičku, která se Vám naklání nežádoucím směrem ustřihnout a z ponechaných výhonů anebo z těch, co začnou nově a silněji růst bych ještě zamlada vyvedl... celý příspěvek >
Likvidace náletů a pláňat, 9.3.2011
Nebo pravidelně (několikrát ročně) plochu sekat.  Josef.
Odstranění pařezu, 8.3.2011
Řekl bych, že jakoukoli snahou o zakrývání těchto pařezů je spíše ještě zdůrazníte a přiděláte si práci. Já osobně bych pařezy nijak nezakrýval ani bych z nich nedělal "květináče" (spíše pseudokvětináče). Ty budete muset hlídat, zalévat,... celý příspěvek >
Roční zaštěpená meruňka - řez?, 8.3.2011
Pane Wimpi. Myslím, že kůl u tohoto stromku bude nutný ne jednu sezónu, ale nejméně několik let - do úplného zavalení rána na podnoži. Zde je nejslabší místo stromku s možností vylomení - v případě velkého nárůstu zelené hmoty a plodů, případně... celý příspěvek >
Roční zaštěpená meruňka - řez?, 7.3.2011
100% se přikláním k názoru p. Vysloužila. Výhledově (za několik let) ponechat pouze jeden výhon. Hlavní výhon zakrátit - zastřihnout na korunku (osobně bych ji založil asi v 1-1,2m.) Nyní dva "postranní" výhony zakrátit níže, než hlavní... celý příspěvek >
Perk, 3.3.2011
Ani při zadání do vyhledávače (a odclonění nežádoucích slovních spojení jako Central perk a perkusní pistole) mi to nevyhodilo žádný použitelný odkaz :-) Třeba je to někjaký Váš krajový "terminus technicus" a my odjinud to neznáme... celý příspěvek >
Perk, 3.3.2011
Co je to perk? (Nebo co tím myslíte?). S tímto pojmem jsem se ještě asi nesetkal.  Josef.
Ako rezat, 2.3.2011
Máte asi dvě možnosti: 1. Pokud je konec výhonu vyzrálý, terminální (koncový) pupúen nepoškozený, pak nyní nemusíte stříhat: dá se předpokládat vyrašení tohoto (i dalších) pupenů. Během roku budete moci nepotřebné postranní výhony odstranit a nechat... celý příspěvek >
Ako rezat, 1.3.2011
Rozhodněte se, jak vysoký chcete mít kmen stromku. K tomu připočítejte cca 5-6 pupenů a nad vrchním spočítaným pupenem prut zastřihněte.  Z vrchních pupenů (možná i z deseti) Vám vyrostou během roku výhony; spodní odstraňte a nechte jenom... celý příspěvek >
Ibišek ze semínka, 1.3.2011
Myslím, že by to ibišek mohl být. (A myslím, že mají ještě pár dnů čas.) Proti plísni a padání klíčních rostlin kupte Previcur a podle návodu jej aplikujte. Zdá se mi Vaše teplota až příliš vyoká.  Josef.
Kanadská a kamčatská borůvka - pomoc, 1.3.2011
Bohužel, mýlíte se; původní určení je správné. (Obrázky jsou dost malé i na "dospělém" monitoru) Josef.
Jméno květiny, 28.2.2011
Myslím, že se jedná o květinu jménem Tibouchina. Další si jistě vyhledáte na zahrada.cz či jinde.  Josef.
Nákup Rododendronu, 28.2.2011
Není mi jasné Vaše vyjádření: "Bal není možné bez větší újmy na kořenech rozdělat." Co tím, prosím, myslíte? Proč rozdělávat bal. Jednoduše vyklepnete z květináče - anebo rozstříháte květináč, pokud jsou kořeny hodně prorostlé skrz jeho... celý příspěvek >
Roubovance Jacmenky, 21.2.2011
Obě hrušně bych sestřihl nad 5. pupenem shora (koncový pupen nepočítám): zásada střídavého řezu - aby poslední ponechaný poupen byl nad minulou řeznou ranou a aby se vytvořilo pokud možno rovné, plynulé pokračování kmene. (2. hrušeň může i nad 8.... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika