Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fréza na sníh, když je velký mráz, 3.12.2010
Zlatý dvoutakt Jikov!  Parkuji jen pod přístřeškem, včera v minus deseti jsem nastartoval bez problémů a hned jízda na plný plyn s vozíkem po nápravu ve sněhu.
Chrudimská, 30.11.2010
Pane Skalíku, jste si jistý, že máte opravdu ty stromky na myrobalánu? Zkuste na jaře zasadit pár odkopků či semenáčků myrobalánů, podél silnic je jich dost,  za rok či dva si je přeroubujte a uvidíte jak porostou. Na mojí extrémně suché a... celý příspěvek >
Odstranění strarého bezu, 27.11.2010
Michale, jako vtip pěkné. Uznávám léčivé schopnosti č.b., ale na zahradě před ním klekám jedině se sekerou v ruce.
Jablečný burčák, 26.11.2010
Kdysi jsem nechával kvasit mošty v kuchyni a nikdy jsem neměl problémy s rozkvašením. Poslední roky kvasím ve sklepě, bouřlivé kvašení se skoro nekoná, ale kvasná zátka si spokojeně odfukuje i při 10C.
Zdravotně nezávadné těsnění destil kotle - skleněná šnůra?, 26.11.2010
Ze skelného provazce se uvolňují kousky skelných vláken. Dovedu si takové těsnění představit u dvířek od kamen, ale ne destilační kotel. Když se podíváte proti světlu na láhev pálenky, uvidíte jak velké nečistoty projdou destilací, úlomky skelných... celý příspěvek >
Jablečný burčák, 22.11.2010
Váš postup zvyšuje riziko zvrhnutí či onemocnění kvasu v počátcích kvašení, ale jinak je asi OK. Já osobně se snažím do vína pokud možno nepřidávat žádnou vodu a cukr rozpouštím v trošce moštu, takže pro mě je váš postup nepoužitelný.
Jak dostat sůl z 6M Cu trubičky?, 22.11.2010
Než objevíte lepší způsob, nechte Cu trubičku ponořenou ve vodě. Po několika dnech pod vodou by se alespoň část soli mohla rozpustit.
Jablečný burčák, 20.11.2010
S tekutými kvasinkami nemám dobré zkušenosti, doporučuji kvasinky Vinka. Jeden sáček je asi na 10L moštu, nezapomeňte přidat modrý sáček s výživou. Pozor na životnost, je vyražená na okraji sáčku.
Jablečný burčák, 20.11.2010
Přidejte kvasinky a udržujte v teple, kolem 20C. Až se mošt skutečně rozkvasí, vytvoří se na hladině silná vrstva pěny a mošt se začne doslova "vařit" - to je ten pravý burčák.
Očkovat nebo roubovat?, 19.11.2010
Kopulaci jsem zkoušel minulý rok bez úspěchu. Ono je to trošku jako když se snažíte naroubovat na sebe dvě trubky - uprostřed nic a po obvodu dřeva jen málo.
Jablečný burčák, 19.11.2010
Pokud vám dobře rozumím, tak jste do 25L demižonu nalili 25L moštu a nechali prokvasit? V tom případě k žádnému kvašení nedošlo a vy máte neznatelně nakvašený, odkalený sladký mošt.  Pokud by vám bouřlivě kvasil mošt v plném demižonu, měl byste... celý příspěvek >
Co je to za nemoc švestek, 19.11.2010
Co je to za nemoc nevím, ale několik roků jezdím česat skupinku durancií zapomenutých daleko v polích a plody několika stromů jsou takto každoročně napadené, někdy i na 100% povrchu plodu. Na chuť a dozrávání plodů to nemá žádný vliv. Myslím, že... celý příspěvek >
Najlepšie slivky, 13.11.2010
Také u mě Stanley vypadá jinak než na vaší fotce. Slivoň na fotce mi připomíná Čačanskou...
Hrobkovací radlice, 11.11.2010
Také jsem se trápil s bramborama, vyřešil jsem to tak,  že jsem je přestal pěstovat. Na zahradě si ručně vysadím 3 - 4 keříky a zbytek kupuji u sedláka. Místo brambor jsem vysadil vinnou révu a jsem spokojený.
Jak úspěšně zasít jadérka/semena jabloní, 8.11.2010
Takže je jedno, zda semena vezmu z vysokokmenu, nebo ze zákrsku? Mám jednu starou jabloň s průměrem kmenu přes půl metru a doufal jsem že semenáčky by mohly vzrůstnost podědit.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika