|
Příspěvky uživatele - 152.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stromkový černý rybíz zasychá, 18.7.2011 Safra, o téhle "radosti" jsem zatím neměla ani ponětí. S tím Rovralem asi myslíte na prevenci, protože jestli botrytida napadla podnož nebo místo srůstu, je takhle napadený stromek asi na odpis. Pokud se pletu (ráda bych), opravte mne... celý příspěvek > |  | Rez Hrušňová, 5.7.2011 Rez hrušňová to nebude. Ta je opravdu rezavá. Na listech to vůbec nemusí být choroba. Postižení okrajů listů může být následkem prudkého střídání různých podmínek (teplo-zima, sucho-mokro a do toho vítr). Co postihlo terminál netuším. Jinak, rez... celý příspěvek > |  |
|  | Usychajuca novovysadena marhula, 30.6.2011 To by chtělo spíš fotku, nebo bližší popis usychání, jak se výhonky kroutí, odkud a kdy to začalo atd. |  | Proč se nesmí používat chess na ovocné stromy?, 27.6.2011 Ono to celé má ještě jiné aspekty, a nejen ty obchodní. Právě u mšic, které se nejčastěji vyskytují na jabloních, pymetrozid, což je účinná látka přípravku Chess, asi v porovnání s jinými nemá oslnivé výsledky (viz třeba zde). Pravděpodobně... celý příspěvek > |  | Nemocná magnolie, 27.6.2011 Nejspíš to bude padlí, na které můžete použít některý z fungicidů, jako třeba Bioan, Discus, Baycor podle návodu. Otrava je, že odrůda, kterou máte bude asi k padlí citlivá a chemické ochraně se asi nevyhnete ani v budoucnu. Dokud je... celý příspěvek > |  | Otravné žáby, 22.6.2011 Určitě je decimuje. Mám někde i pěkné foto, jak se naše zahradní užovka dusí obrovskou ropuchou pod kvetoucí pivoňkou. Je to bohužel tak, že jeden tzv. užitečný organismus bude požírat jiný užitečný organismus a škůdce se směje. Například takový... celý příspěvek > |  | Opadávanie opelených plôdikov, 22.6.2011 Máme meruňku (Velkopavlovickou), která má každým rokem obrovskou násadu plodů. Když plody dosáhnou velikosti třešně (takže by už měly být stabilní), téměř všechny je shodí. Už víme, že nepomůže hnojení na list, včetně boru, že to není teplotou... celý příspěvek > |  | Presazeni josty, 21.6.2011 Pan Vysloužil má pravdu. Z vlastní zkušenosti vím, že jdou přesadit i dospělé rostliny, které je po přesazení potřeba hodně seříznout. Až zakoření, znovu vesele obrazí. Josta je fakt nezmar. U souseda je naděje, že z toho vyroste, protože... celý příspěvek > |  | Levandule, 21.6.2011 Levandule je dost náročná na přímé světlo. Já mám dvě levandule venku v polostínu (stromky v okolí povyrostly, a tak mají slunce jen dopoledne) a vypadají o dost hůře než ty, které jsou na slunku celý den. Jsou vytáhlé, řídké a málo kvetou. Budu je... celý příspěvek > |  | Uschnutí jabloně, 20.6.2011 Může jít o nějakou chorobu kůry nebo dřeva nebo kořenů. Netroufám si odhadnout o jakou. Některé podnože jsou k takovým chorobám náchylnější. Vliv má také to, zda není půda přemokřená. Jakou máte hladinu spodní vody? Píše se, že se takový stromek dá... celý příspěvek > |  |
|  | Živý plot jako větrolam, 16.6.2011 Máme na hranicích pozemku 20metrový větrolam z šeříku. Vysoký je asi 5 metrů při šířce asi 2 metry. V zimě sice nemá listy, ale jednotlivé kmínky jsou velmi hustě vedle sebe, takže jako větrolam slouží i nadále. Nikdy ho nezaléváme,... celý příspěvek > |  | Neznámá choroba rajčat?, 14.6.2011 Některé odrůdy rajčat svinují (rolují) listy, aby tak omezila listovou plochu (třeba v reakci na prudký sluneční svit, sucho, vedro atd.). Pak je to fyziologická reakce na podmínky nebo reakce na odstranění bočních výhonů. Podívejte... celý příspěvek > |  | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 14.6.2011 Vypadá to praštěně, ale tahle rajčata vypěstovaná na Sicílii a určená jen na tepelné zpracování, jsou považovaná za naprosto nenahraditelná. Je údajně lepší použít konzervu než jakýkoliv substitut. Protože je vyloučeno jejich pěstování e skleníku,... celý příspěvek > |  | Neznámá choroba rajčat?, 13.6.2011 Ještě k tomu kompostu. Kompost je skutečně v jedné fázi pro rostliny jedovatý, ale jestli byl kompost starší 12 měsíců, pak to nepřichází v úvahu. Použitelnost kompostu spořádané osoby zjišťují tak, že do kompostu vysejí řeřichu. Když řeřicha... celý příspěvek > |  | Neznámá choroba rajčat?, 13.6.2011 Prohlédla jsem si fotky a přečetla článek. Podle článku a mapky, kterou jsem zahlédla (možno vygooglit), by se toto virové onemocnění mělo zatím omezovat jen na tropy a subtropy (v Evropě se údajně vyskytuje, jak už také jinak, ve Španělsku). ČR i SR... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|