|
Příspěvky uživatele - 157.82
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 20.2.2012 Myslím, že Vaše argumenty jsou skutečně mylné. Pokud by ztráty tepla vedením byly pro sklo zanedbatelné ve srovnání se ztrátami vyzářením, nemohlo by dojít k podstatnému snížení tepelných ztrát vysátím vzduchu z prostoru mezi skly okna, jak je tomu u... celý příspěvek > |  | Jaký popel do popeliště, 10.2.2012 Popel do popeliště jen ze dřeva nebo může být prosátý z uhlí? A přidávat do něj něco proti parazitům a pokud ano, tak co? Díky. |  |
|  | Co je nutné u hus a kachen, 10.2.2012 Chci pěstovat pár hus a kachen (na maso). Známý mi tvrdí, že se husy musí "podškubávat" (nevím co to je) a to je prý velmi pracné. Navíc prý jak husy, tak kachny musí mít přístup k vodní ploše, nestačí jim voda v napáječce. Je to pravda? Děkuji... celý příspěvek > |  | Vzájemná snášenlivost různých druhů drůbeže, 9.2.2012 Mohu mít v jednom výběhu (10m*10m) 5 slepic a 2 krůty nebo 5 slepic a 2 husy, když kurník a krůtník bude oddělený? Snesou se? A stačí plot 160 cm vysoký pro slepice i krůty nebo husy, když jim občas přistřihnu brka? Za radu děkuju. |  | Ruská zima, 8.2.2012 Ještě je zajímavé, že zatímco na tomto webu se zpochybňuje možnost ochránit révu před mrazem izolací, na některých zahraničních webech se uvádí ochrana ovinutím kmínku, ramen a tažňů shrnutých do svazků slámou a následně papírem. V německém časopise... celý příspěvek > |  | Ruská zima, 8.2.2012 Pro přihnutí kmínku se kmínek zapěstuje rovnoběžně se zemí (například podložený cihlami) a velmi povlovným obloukem se vyvede k prvnímu drátu špalíru. Navíc ho Rusové neohýbají ve směru špalíru, nýbrž zkroutí do meziřadí. Asi podobně jako když... celý příspěvek > |  | Méně časté opěrné konstruce a formy révy, 7.2.2012 Děkuju za odkazy, videa jsou zajímavá, ale ani v článku, ani ve videích není o rezervním kmínku ani zmínka. Protože pěstuju révu jako kordony a kmínek je 5 cm tlustý nemůžu nic z odkazů použít. |  | Méně časté opěrné konstruce a formy révy, 6.2.2012 Mohl byste trochu podrobněj popsat, jak takový záložní kmínek zapěstovat, tak aby se dal ohnout k zemi a zahrnout?Díky. |  | Méně časté opěrné konstruce a formy révy, 6.2.2012 Mě b yzajímalo, jestli se dá vést víno tak, aby kmínek byl rovnoběžně se zemí, aby se dal před mrazem chránit zahrnutím hlínou. |  | Méně časté opěrné konstruce a formy révy, 5.2.2012  Mám před domem trávník, po jehož východním a jižním okraji jsem vysadil řadu révy bujně rostoucích odrůd (Talisman, Pleven ustojčivyj, Rusbol, Lilla, Arkadia, Kodrjanka, Osella, Eszter, Muscat bleu) (obr.1). Tyto odrůdy jsou u mě tak rostoucí, že je... celý příspěvek > |  |
|  | Orientační test pitné (?) vody doma, 5.2.2012 Abych trochu odlehčil téma uvedu svůj příběh s pitnou vodou (stalo se v obci poblíž Prahy). Ke kolaudaci rodinného domku jsem potřeboval doložit rozborem z akreditované laboratoře, že ve studně na pozemku mám nezávadnou pitnou vodu. I natočil jsem... celý příspěvek > |  | Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 4.2.2012 Dovolte dotaz. Máte Festivalnyj moldavský (červené bobule) nebo ruský (tmavě modré bobule)? A pokud moldavský, jaké s ním máte zkušenosti, především jak ji řežete a jak je plodná? Děkuji, jenamater. |  | Nová vinička, 4.2.2012 Mně se nejvíc osvědčily sklolaminátové tyče o délce 2 m a průměru 1 cm za cca 40 Kč/kus. Jsou pevné, pružné, odolné počasí (používám je už přes třicet let), nevedou teplo. Používám je nejen u révy, ale i u jiných bobulovin (stromkových). S... celý příspěvek > |  | Vypěstování pravokořenných sazenic s hotovým kmínkem, 3.2.2012 Při mém způsobu pěstování (dvouramenný vodorovný kordon), kdy první rok zapěstuji kmínek a druhý rok zapěstuji ramena, bych jeden rok "ušetřil" tím, že už první rok bych zapěstoval kmínek i obě ramena. Myslím, že u silně rostoucích odrůd (u mě... celý příspěvek > |  | Vypěstování pravokořenných sazenic s hotovým kmínkem, 2.2.2012 Důvody, proč mě to zajímá:
Úspora jednoho vegetačního období
Celý kmínek by byl přímý, bez "nastavování", tudíž lepší průtok vodivými pletivy
Zdraví jenamater. |  |
 |
|
|
|