Příspěvky uživatele - 6.15

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hledám zvláštní jabloň, 1.1.2010
Myslím, že by bylo dobré zkusit se spojit s Martinem Lípou. http://www.meluzina.info/default.aspx?menu=7
Hledám zvláštní jabloň, 1.1.2010
Gelbe edelapfel = Ušlechtilé žluté
Hledám zvláštní jabloň, 31.12.2009
Taky zajímavá stránka. Třeba tam něco najdeš. Už jsem prolistoval Vaňkovi lidové pomologie (300 odrůd a nic podle popisu nesedí.)
Hledám zvláštní jabloň, 30.12.2009
Takže by to asi chtělo znovu napsat co hledáme, protože to začíná být nepřehledné. Kyselé jablko, zimní Velké, zelené později žluté. Pravidelné bez žeber Ploché Hnědé lenticely Rzivá stopeční jamka Bílá dužnina, moučnatí Voňavé Ty hnědé... celý příspěvek >
Tak průsvitné letní nemá výrazné lenticely, není velké, ploché taky není a rzivé ani trochu... Natěch stránkách jsou vpravo záložky s obrázky ze starých pomologií. Ty jsi prošel?
Kanadská reneta je hranatá. Přidávám odkaz na stránky, kde si můžete prohlédnout obrázky z významných pomologických atlasů. http://www.obstsortendatenbank.de/
Citronové zimní je prostřední velikosti. Má výrazné červené líčko.
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009
Je to zimní odrůda? Pokud ne tak by ještě šlo Bottnerovo. Lord Derby Kutscherovo Nic ale nesedí přesně. Pokud by mohlo být hranaté, bylo by z čeho vybírat.
Eleno, já zeagoval zbytečně agresivně. Jinak pro nezasvěcené : Hrušeň Magdalenka = lidově Citronka, Zelinka. Rostla v areálu MZLU.
Zkus třeba stránky Arche Noah.  Jinak jsem ještě našel odrůdy Zitronen renette a Sestermueher.
Eleno, pomiň. Já to tak nemyslel. Jinak k ovoci v Krušných by mohl pomoct tento odkaz Průzkum odrůd na české straně provádělo EC Meluzína (Martin Lípa).
Eleno, myslím, že pleteš hrušky s jablkama. Nebyl ten monumentální strom v areálu MZLU hrušeň Magdalenka?
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Obsahuje fotku
Tak to Smiřické
Hledám zvláštní jabloň, 28.12.2009
Co třeba tohle
Výška stromu, 23.12.2009
Jen aby se to v té brzdící vložce nevylomilo Těžiště bude dost vysoko. Co to zkusit bez vložky, založit kotlovitou korunu a roztáhnout jí do šířky. Jen je třeba dbát na to, aby v založené koruně nebyly tlakové vidlice. Také je dobré v tomto případě... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika