|
Hledám zvláštní jabloň, 1.1.2010 Myslím, že by bylo dobré zkusit se spojit s Martinem Lípou.
http://www.meluzina.info/default.aspx?menu=7 |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 1.1.2010 Gelbe edelapfel = Ušlechtilé žluté |
 |
|
 |
Hledám zvláštní jabloň, 31.12.2009 Taky zajímavá stránka.
Třeba tam něco najdeš. Už jsem prolistoval Vaňkovi lidové pomologie (300 odrůd a nic podle popisu nesedí.) |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 30.12.2009 Takže by to asi chtělo znovu napsat co hledáme, protože to začíná být nepřehledné.
Kyselé jablko, zimní
Velké, zelené později žluté.
Pravidelné bez žeber
Ploché
Hnědé lenticely
Rzivá stopeční jamka
Bílá dužnina, moučnatí
Voňavé
Ty hnědé... celý příspěvek > |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 30.12.2009 Tak průsvitné letní nemá výrazné lenticely, není velké, ploché taky není a rzivé ani trochu...
Natěch stránkách jsou vpravo záložky s obrázky ze starých pomologií. Ty jsi prošel? |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 30.12.2009 Kanadská reneta je hranatá.
Přidávám odkaz na stránky, kde si můžete prohlédnout obrázky z významných pomologických atlasů.
http://www.obstsortendatenbank.de/ |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 30.12.2009 Citronové zimní je prostřední velikosti. Má výrazné červené líčko. |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Je to zimní odrůda? Pokud ne tak by ještě šlo Bottnerovo.
Lord Derby
Kutscherovo
Nic ale nesedí přesně. Pokud by mohlo být hranaté, bylo by z čeho vybírat. |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Eleno, já zeagoval zbytečně agresivně. Jinak pro nezasvěcené : Hrušeň Magdalenka = lidově Citronka, Zelinka. Rostla v areálu MZLU. |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Zkus třeba stránky Arche Noah. Jinak jsem ještě našel odrůdy Zitronen renette a Sestermueher. |
 |
|
 |
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Eleno, pomiň. Já to tak nemyslel.
Jinak k ovoci v Krušných by mohl pomoct tento odkaz
Průzkum odrůd na české straně provádělo EC Meluzína (Martin Lípa). |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Eleno, myslím, že pleteš hrušky s jablkama. Nebyl ten monumentální strom v areálu MZLU hrušeň Magdalenka? |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009  Tak to Smiřické |
 |
Hledám zvláštní jabloň, 28.12.2009 Co třeba tohle |
 |
Výška stromu, 23.12.2009 Jen aby se to v té brzdící vložce nevylomilo Těžiště bude dost vysoko. Co to zkusit bez vložky, založit kotlovitou korunu a roztáhnout jí do šířky. Jen je třeba dbát na to, aby v založené koruně nebyly tlakové vidlice. Také je dobré v tomto případě... celý příspěvek > |
 |