|
Lilkoviště, 30.7.2011  Přidávám fotky, mám totálně zdevastované okurky ve foliáku, napadenou i novou rostlinu, lilky se s tímto problémem potýkají stále, ve foliáku, ve skleníku i venku. Ta potvora na snímku (třásněnka?) je na každé rostlině která má listy v jiné barvě než... celý příspěvek > |
 |
Plisen rajcat?, 30.7.2011 Nevím odkud jste ale u mne zrání rajčat odsunuje spíše špatné počasí. Pokud máte rostliny již velké a plodící tak to bude "neznatelné", tam se jedná spíše o malé rostliny v počátcích růstu. |
 |
|
 |
Hniloba plodů broskví, 29.7.2011 Hodně velká část plodů je letos nahnilá, červivá nebo zdeformovaná, myslím že extrémy "zabodovaly", a přitom to vypadalo po prvotním ošetření výborně. |
 |
Melounoviště 2011, 29.7.2011 A neměla by být první generace shodná s originálem, bez ohledu na opylení? |
 |
Jak se jmenují tihle broučci?, 29.7.2011 Ploštice |
 |
Rez Hrušňová, 27.7.2011 Podobně se mi vloni "zachovala" jabloň Granny Smith, opatrně jsem ji vyryl, zakrátil kořeny do zdravého dřeva a znovu zasadil. Letos obrazila docela pěkně. |
 |
Bazén bez filtrace - jak dlouho vydrží voda, 27.7.2011 Voda je stále stejně čistá ale rochňací sezona po 14 dnech skončila |
 |
Škůdci na paprikách, 27.7.2011 a je světle zelený nebo bílý (ten není tak hbitý), tak u tohoto nevím co to je. |
 |
Nejchutnější rajčata, 26.7.2011 Oprava: Pozoruji že černé cherry teď nepraská, a to se divím protože úplně první plody této odrůdy před měsícem praskaly jako první. |
 |
Granny Smith, 26.7.2011 A jak to máte s opylením? Já vysadil vloni na jaře a předloni na podzim první dva (tři) stromky této odrůdy a jako opylovače jsem mezi ně vysadil Goldstar. Mám je na drátěnce a Granny má první dva plody, vypadají pěkně, stejně jako plody Goldstar. |
 |
|
 |
Nejchutnější rajčata, 26.7.2011  Včera jsem při brodění v bahně a klouzání po slimácích obral alespoň nějaká rajčata která dozrávají. Od včerejšího večera již zase 3x lilo a to vše se projevuje na jalové chuti špatně dozrávajích rajčat, přitom stačí jen zavadit o vijan a i nezralé... celý příspěvek > |
 |
Plisen rajcat?, 25.7.2011  Dnes jsem objevil něco na listech co se mi nelíbí, rostliny jsou komletně mokré již několik dní, plody nezrají a je zima. Deštivé počasí znemožňuje ošetřit postřikem |
 |
Melounoviště 2011, 25.7.2011 Ještě nikdy nebyla u nás spodní voda tak vysoko (a tak dlouho vysoko)!!! |
 |
Žluté listy hadovek, 25.7.2011  Já mám ve foliáku totálně po salátovkách, předpokládám že je zlikvidovaly svilušky. Začátkem měsíce jsem vysel nová semena hadovek abych nahradil zdevastovanou populaci a na nich jsou breberky už taky a listy mění barvu. Jak to děláte že Vám rostliny... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2011, 25.7.2011 Co je to ten "sluneční svit? |
 |