|
Příspěvky uživatele - 81.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kdo pozná odrůdu?, 25.3.2010 Parména to není utčitě. Idared tobýt může, stjně tak Melrose. |  | Úvazek roubu, 16.3.2010 ...proč nechává část seříznutého roubu nad místem řezu větve? Je to zajímavé, ale přijde mi, že to má negativní vliv na srůst, s tímto jsem se zatím nesetkal
Jednak jsem to viděl v knížkách, radil mi to taky starý přítel, že kalus k... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy zastřihávat broskvoně, 16.3.2010 Ve statkových hnojivech, v kompostu i v půdě jsou houby, bakterie, aktinomycety, aj. Že by přiměřené hnojení statkovými hnojivy zvyšovalo riziko napadení stromůdřevokaznými houbami, je nesmysl.
A propoś - kde jste to četl?? |  | Uskladnění slivovice v dub. sudu, 8.3.2010 Pane inženýre, tento odstavec jste skoro doslova napsal již 4.9. 2009 ve vláknu Slivovice vs.Calvados.
1. Švestkový destilát, obecně nesprávně označovaný jako slivovice...
Nevím, jaký destilát se smí nazývat slivovicí. Ale nazývají se tak... celý příspěvek > |  | Kdy roubovat šeřík?, 3.3.2010 Na šeříku se dá dobře trénovat roubování, třebaže má staré jádrové dřevo hodně tvrdé, letorosty jsou měkké akorát.
Smysl může mít štěpování snad pouze v případech, kdy chcete do svého keře vroubovat nějakou mimořádně zbarvenou... celý příspěvek > |  | Jakou pozdní odrůdu broskvoně?, 3.3.2010 Broskve, dozrávající u nás v říjnu, neznám. Pokud otrháte plody v tvrdém stavu, za pár dní dojdou - dozrají a změknou. Možná plody některých odrůd vydrží v chladírně o něco déle, že by se ale nějaké broskve dlouhodobě uskladňovaly ve sklepě, o... celý příspěvek > |  | Přeroubování arónie, 2.3.2010 Existují taky jeřáby s černými plody a typickými zpeřenými listy. Běžné jsou v Rakousku, jeden roste např. v Brně před rektorátem MU |  | Elektrický kultivátor, 2.3.2010 To je právě ono, 1-2 otáčky za vteřinu si umím představit, ale jak pracuje kultivátor při 28 otáčkách za vteřinu, to fakt nechápu. |  | Dvouletý kvas, 2.3.2010 Pane inženýre, líbí se mi, že na svých názorech trváte a uznám, že přípravě kvasů opravdu rozumíte, možná nejlépe ze všech na tomto fóru. Oceňuji i to, že argumentujete věcně a slušně. Což je třeba v diskuzi o motorových pilách spíš... celý příspěvek > |  | Kvas s durancii, 28.2.2010 Pokud jste vydržel do 12%ní, bude pálenka aromatická dost i naředěná. Ale čím to, že i tak měla 62%, to opravdu nevím.
Mnoho lidí Vám bude tvrdit, že když neskončíte pálení na aktuální koncentraci 30%, slivovice nebude k pití. Dokonce... celý příspěvek > |  |
|  | Kolik odrůd na jednom stromě?, 24.2.2010 Kromě jablka na hrušku všechno uvedené naroubovat lze. Tedy s šancí na ujmutí. Višně s třešněmi na jednom stromě bych ale nekombinoval, višně rostou o dost slaběji. |  | Slivovice zapáchá po acetonu, 22.2.2010 To by mohlo být zajímavé u acetaldehydu a acetonu. Bohužel, etylacetát má bod varu velmi blízko etanolu.
Osobně si myslím, že pach po acetonu nemá svůj původ v nezralých švestkách. Samotné kyseliny z ovoce pach... celý příspěvek > |  | Okousané jabloně, 22.2.2010 Jestli Vás to trochu uklidní, nátěr kmínků vápnem by okusu nezabránil.
Jak už bylo psáno jinde, pokud jsou stromky zakořeněné (některé již plodily, jak uvádíte), stojí zato je ošetřit a pokusit zachránit. I když bude okus úplný,... celý příspěvek > |  | Okus stromků zvěří, 22.2.2010 Letos leží sníh dlouho, problémy s okusem jsou tu.
Srny i srnci u nás okusují mladé stromky zhora, kmínek obvykle nechají (podle stop). Srnci si navíc odírají lýčí. Pokud stojí stromek u kůlu, zůstane aspoň část kůry.
Zajíci určitě... celý příspěvek > |  | Prosím o radu o roubování, 21.2.2010 Kdysi jsem rouby v mrazáku přechovával. Peckoviny samozřejmě, u jabloní a hrušní je to zbytečné. Rouby to přežily, ale ujala se jich sotva třetina. Od té doby to nedělám, spoléhám na včasné nařezání, dobré uskladnění, silné rouby a snažím se vyhnout... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|