|
Příspěvky uživatele - 215.11
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co vaše réva? (2012), 18.2.2012 Vyloupnete je nehtem. Nejspodnější jedno až dvě pro jistotu ponechávám, vyslepím je, až když je jisté, že horní vyraší. VJK |  | Co vaše réva? (2012), 17.2.2012 Kde jste kupoval? VJK |  |
|  | Co vaše réva? (2012), 17.2.2012 Panonie má velmi citlivá hlavní očka, dřevo vydrží podstatně větší mrazy. U mě vymrzala hlavní očka již při -15 -16C, rašila pak z oček vedlejších, ta ale byla v mých podmínkách jen s minimální či vůbec žádnou násadou. Dřevo bylo i při -19C zelené.... celý příspěvek > |  | Co patří a co ne do kompostu, 14.2.2012 Slupky od citrusů už do kompostu nedávám. Poměrně dlouho se rozkládaly, ve větším množství plesnivěly a nikde jsem nenašel hodnověrné údaje o rozkládání či odbourávání thiabendazolu v kompostu. Navíc mám (neověřený) dojem, že při použití... celý příspěvek > |  | Ruská zima, 9.2.2012 Nemáte někdo informace, jak dopadly vinice po zimě v roce v roce 1929, kdy bylo i na jižní Moravě (alespoň podle map CHMI) -30 až -33C? VJK |  | Ruská zima, 8.2.2012 Flintu do žita neházím, proto ještě stále nepěstuji frankoamerikány. Až budu rezignovat, začnu s jejich pěstováním. Jinak u nás zatím rekord této zimy -20C, sníh si můžu tak akorát naškrábat v mrazáku. VJK |  | Ruská zima, 7.2.2012 Myslím, že loňské květnové mrazy a letošní zima jasně ukazují, že réva by se správně měla pěstovat přeci jenom trochu víc na jihu... VJK |  | Ruská zima, 7.2.2012 Sníh je poměrně dobrý izolant, minulou zimu byla u nás půda pod 30cm sněhu zcela rozmrzlá, a to i při teplotě vzduchu -17C. VJK |  | Nová vinička, 5.2.2012 Podívejte se na plastové zahradní tyčky TR20. VJK
|  | Slimáci a zima, 4.2.2012 Nebál bych se o ně, určitě jich bude zase dost. VJK |  |
|  | Nevšední odrůdy, 4.2.2012 Když jsem s ním před 2 roky mluvil, tak pokud si dobře pamatuji, říkal že ze školek ze Slovenska a Bulharska, něco má snad i z Německa. VJK |  | Měknutí kaktusů, 3.2.2012 Můžete sem dát foto? VJK |  | Vypěstování pravokořenných sazenic s hotovým kmínkem, 3.2.2012 1. Jedno vegetační období neušetříte, o tom už psal Bred-ik.
2. Nenastavování kmínku z hlediska průtoku vodivými pletivy se podle mě trochu (možná hodně) přeceňuje. Viděl jsem keře, které měly kmínek zakroucený jak paragraf, slepený snad z... celý příspěvek > |  | Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 3.2.2012 Zajímavé info o vyzrávání dřeva Afrodity, Mirku. U mě naopak Afrodita (loňská sazenice) začala vyzrávat jako jedna z prvních a to až do výšky cca 1,8m. Vyměníme v létě fota listů, jestli máme oba stejnou odrůdu. VJK |  | Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 2.2.2012 Tak jsem učinil další pokus, včera večer obalil kmínek 40mm tlustým molitanem, navrch ještě 3mm mirelon proti větru a měřil teploty. Ve 24:00hod byla teplota uvnitř -11C, okolí -15C, dnes ráno v 7:30 uvnitř -13C, okolí -18C. Pečlivě byly... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|