|
Příspěvky uživatele - 215.11
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co vaše réva? (2012), 24.4.2012 Mirku, jak vaše Afrodita přežila zimu? Na mojí loňské sazenici byla v rašících očkách vidět květenství, než mi je nějaký haj*l ožral :-(VJK |  | Polské odrůdy maliníku, 24.4.2012 Polku a Polanu prodává např. pan Knížek z Chrastína. VJK
|  |
|  | Nový trávník a v něm jetel, 19.4.2012 Jetele plazivého se častým sečením nezbavíte, leda byste sekal pod 15-20mm. Bofix či Starane nemají na jetel trvalý účinek, je-li půda málo výživná, objeví se znovu. VJK
|  | Popel na zahradu?, 13.4.2012 To nevychází. Vápník, hořčík a draslík je v dřevěném popelu převážně ve formě uhličitanu. Vezmu-li i nejnižší hodnoty obsahu, tvoří jen tyto 3 prvky více než 100% obsahu popela. A to není započítán ještě fosfor, křemík a další. Zajímalo, by mě, kde... celý příspěvek > |  | Popel na zahradu?, 12.4.2012 Mezi fosforem a kyselinou fosforečnou je přeci jenom trochu rozdíl. Asi jako mezi vodíkem a vodou. VJK |  | Popel na zahradu?, 12.4.2012 Pokud se tu pisatelka ještě vyskytuje, docela by mě zajímalo, odkud se v dřevěném popelu bere kyselina fosforečná, a to ještě v koncentraci 15%. Nejsem sice chemik, ale uhličitan vápenatý a kyselina fosforečná mi nejde moc dohromady. VJK |  | Česnek, 5.4.2012 Nejsem sice pěstitel česneku, vysadil jsem jen 20 stroužků, ale nedomnívám se, že by za současný stav mohly holomrazy, resp. ne jenom. Nevím jak jinde, ale u nás od 5.12.2011 do 29.1.2012 napadlo 181,4mm srážek, což je více než 40% ročního úhrnu.... celý příspěvek > |  | Kuchynska soľ (NaCl) do pôdy, 30.3.2012 A z jakého důvodu toto praktikují? Sodík a chlor jsou v půdě obvykle o několik řádů vyšší koncetraci, než rostliny potřebují, není nutno je dodávat. . VJK |  | Množení vinné révy, 29.3.2012 Rád bych se zeptal těch, kteří zakořeňují téměř v laboratorních podmínkách s řízeným vytápěním, jakou mají úspěšnost u odrůd, které špatně zakořeňují, např. Vostorg. Já dávám řízek do sklenice s vodou, dám blízko k oknu do místnosti, kde je zrovna... celý příspěvek > |  | Kocka v zahonu, 15.3.2012 Naopak, kočky vyhledávají místa, kde jim "něco překáží". Nejvíce naděláno je v následujícím pořadí - vřesoviště, tymiány, solitérní trsy trav, karafiáty, trávník. Rovněž se rády rozvalují v některých keřích. Kočku něco zahrabávat na prázdném... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká rajčata pěstujete, 13.3.2012 Přímý konzum - Bejbino a letos poprvé Stupické polní rané místo obvyklého Start F1, lečo a konzervace - Parto F1. VJK |  | Co vaše réva? (2012), 3.3.2012 Dnes ráno začal slzet první keř u zdi domu. Skoro o 14 dní dříve, než loni. VJK |  | Preočkovanie starého vinohradu, 29.2.2012 Ja bych, na rozdíl od Pala, až tak nespěchal. Pan Řezáč očkuje začátkem dubna, ale uvědomte si, kde je on a kde jste vy. Klidně bych počkal na půlku dubna, možná i později, dle počasí. Réva slzí poměrně dlouho, takže je dost času. V chladnějších... celý příspěvek > |  | Habr nebo buk?, 28.2.2012 Záleží na konkrétních podmínkách - habr je univerzální, vhodnější i do sušších podmínek, lépe snáší zasolení a je jednodušší na pěstování. Na druhou stranu kráse vhodně zvolených buků se žádná jiná rostlina v živém plotě nevyrovná. Oba... celý příspěvek > |  | Zanedbaný sad - jak začít s řezem, 28.2.2012  Získali jsme se ženou ovocný sad, který byl cca 6-7 neudržován. Většina stromů jsou jabloně, pár hrušní, třešní, švestek. Rádi bychom ho postupně dostali do lepšího stavu, přestože ovoce z něj bylo údajně dost. Stromy jsou však plné vlků a velmi... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|