|
Řasa v jezírku teď na jaře, 13.4.2011 Dekuji za odkaz - je zajimavy i kdyz jsem to proletel je mozne z toho udelat zaver aplikovatelny v jezirkove praxi?
Protože ono to přesně odpovída situaci v mém jezírku, rostliny živoří rostou šnečím tempem a řasy si vegetuji skvěle. |
 |
Předfiltr - kartáče?, 6.4.2011 Myslel jsem si to.
Jak často ty kartáče čistíte? - propustnost se nijak nezhoršuje takže mně to svádí to tam nechávat déle. Navíc (proto jsem se ptal na tu vodu), když to vytahuji tak si myslim tak pulka toho bordelu z tech karatcu spadne, nez to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kořenový filtr na 15m3, 5.4.2011 Toto mne taky zajíma, jesti lze pěstovat - mít kořenovku bez substrátu - tzn. jestli by se kořenový systém vyvíjel i bez obalení substrátem.
Moje představa je: u hladiny umístěné děrované koše se substrátem v nich kořenící rostliny - jak... celý příspěvek > |
 |
Stulik ci leknin do velke hloubky, 29.3.2011 Chtel bych se zeptat zda by bylo realne pestovat njaky kultivar stuliku ci lekninu jezirku s hloubkou cca 2,3-2,5m a jak to udelat.
Pokud koupim malou rostlinku, tak ji postupne spustet do vetsi hloubky nebo jak?
Diky |
 |
Fólie na jezírko z Polska, 22.3.2011 K prispevku vyse - proste se to koupi jak kdyby to byl pravidelny tvar a prebytecny material se oreze - tim padem je pak plno odpadu a zahybu, ale to nemusi v urcitem pripade vadit.
Chci se zeptat jestli mate nekdo zkusenost s foliii "Ekofil" - je... celý příspěvek > |
 |
Filtrace pro jezírko?, 15.3.2011 Jen poznámku k té degradaci folie UV - voda je dokonalý filtr UV, takze ohorozena je folie vylezajici na breh. |
 |
Předfiltr - kartáče?, 8.3.2011 Jeste bych mel dotaz k tem kartacum - z fotek to neni moc patrne, jak moc se jednotlive kartace prekryvaji (tzn. jsou zasunute do sebe). Kdyz budu mit kartace o prumeru 15cm, tzn. polomer 7,5 tak kolik je zhruba prekryt - tak 3,5cm?
Diky
Pavel |
 |
Alternativa soupete, 7.3.2011 Chci se zeptat zda neexistuje nejaka alternativa jak uzavrit potrubi bez nutnosti rozebrani a zazatkovani.
Potrebuji toto resit u potrubi dn 110 a 125mm a pro 110 by soupe vyslo na cca 1600 kc a dn 125 jsem ani nenasel :-(To dn 110 by slo resit... celý příspěvek > |
 |
Předfiltr - kartáče?, 23.2.2011 A jeste dotaz - mate zkusenosti s pouzitim kartacu u vortexu? Viz. zde. |
 |
Předfiltr - kartáče?, 22.2.2011 diky za reakci, myslel jsem samozrejme odkalovani dane komory filtru s kartaci |
 |
|
 |
Předfiltr - kartáče?, 22.2.2011 Chtěl bych poprosit o zkušenosti s předfiltry, konkrétně s kartáči, pokud byste někdo měl i fotky jak je máte aplikované, klidně i v komerčním řešení, budu vděčný.
Má hlavní obava je že se cucky bordelu nachytají na jednotlivé štětiny a odkalování... celý příspěvek > |
 |
Pro chemiky - zeolith, 21.2.2011 No myslim ze v tomto maji bonsainari (sory spletl sem si je s kaktusarema:-) jasno. Steliva na bazi betonitu hned zavrhli.
Zkusim jim pisnout o nejaky technicky list, ale osobne si myslim ze je to porad jedno a totez ve vsech jejich produktech, je... celý příspěvek > |
 |
Jezírko o šířce v průměru cca 3m, 17.2.2011 Mne taky, ale jelikoz se sem tam koupu nahej tak to by nebyl peknej pohled :-))
Ale na jare jsem dal do jezirka dva malinky sumce albiny a od vypusteni jsem je nevidel tak by mne docela zajimalo jestli tam nekde jsou nebo ne. |
 |
Jezírko o šířce v průměru cca 3m, 2.2.2011 Fakt parada! Takze vy mate jen ve sterku ty drenazni hadice a z nich uz primo cerpate vodu cerpadlem a nechate dopadat na hladinu - to je vse? |
 |
Kořenový filtr na 15m3, 28.1.2011  Chtel bych se sem vecpat se svym dotazem.
Za svym jezirkem jsem vybudoval betonovou sachtu na filtraci siroka cca 1m, vysoka 1,2m a dlouha cca 1,4m. Jeji horni hrana je cca 10cm nad hladinou. Do ni ve spod usti trubka z jezirka na kterou jsou... celý příspěvek > |
 |