Příspěvky uživatele - 24.183

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvas z cca 20kg broskví, 17.8.2010
Prokvasit to půjde, ale pálit to je skoro škoda v tak malém množství. Já bych na vašem místě raději udělal broskvové víno.
Lis na ovoce - vyroba mostu/stavy, 16.8.2010
Představujete si to pěkně, ale tak to nefunguje. Myslím, že takový lis nikde na světě nenejdete. Před lisováním musíte jablka rozdrtit na hrubou kaši, jinak nevylisujete skoro nic.
Nerovnoměrný růst révy, 11.8.2010
Na řezu se pozná, zda je dřevo mrtvé. Pokud to nepoznáte a zastřihnete málo, tak po narašení střih opravíte.
Výsev meruněk, 8.8.2010
To je těžká rada. Mě letos poprvé zarodil jeden semenáč asi po osmi letech. Pokud máte na zahradě málo místa, nečekejte a roubujte hned příští jaro. Některé z minulý rok roubovaných meruněk na asi 5-8leté myrobalány mají letošní přírůstky skoro tři... celý příspěvek >
Podnože meruněk a broskvoní, 7.8.2010
Jako bujnou podnož pod meruňky používám myrobalán. Po deseti letech zkoušení všeho možného jsem došel k závěru, že pro sucho-písek-opuku na mé zahradě to je jediná použitelná podnož pro meruňky i švestky. Několik letos naroubovaných meruněk mi v... celý příspěvek >
Výsev meruněk, 7.8.2010
Vykopat je by byla obrovská škoda. Pokud nebudou rodit, stačí je naroubovat. Pokud je dobře zakořeněný semenáč, roste po naroubování neuvěřitelně rychle.
Nerovnoměrný růst révy, 6.8.2010
Často takový výhon částečně nebo i celý zmrzne, ale to uvidíte na jaře a podle potřeby ostříháte. Teď je nebezpečí zlomení výhonů vlastní vahou, takže vyvazovat, vyvazovat, vyvazovat.
Pomoc pri identifikácii hrozna, 5.8.2010
Ta stránka o labruscách je zajímavá, konečně jsem se dopátral mé neznámé odrůdy. Vypadá to, že mám doma Fredonii - pokud má někdo zájem o řízky, můžeme se domluvit.
Kde sehnat pražce, 3.8.2010
Lidé jsou nepoučitelní. Nechtěl bych být v kůži majitele takových schodů, ani v kůži sousedů dole po svahu...
Panašovaný břečťan, přísavník a vinná réva, 3.8.2010
Sice mám velice dobré zkušenosti s břečťanem na jižní zdi domu a malý vinohrad už pár let buduji, ale ve vašem případě bych radil zatím nesázet vůbec nic. Já bych na vašem místě vybudoval několik teras, z těch fotek se to neodhaduje dobře - asi dvě.... celý příspěvek >
Zakládám zátiší - co Vy na to?, 3.8.2010
Neberte to ve zlém, ale mě se nejvíc líbí ten původní stav... můj vkus je přirozený trávník na lehce zvlněném terénu, velké ovocné stromy, i ten břečťan a přísavník mají na mé zahradě své místo.
Životnost a úrodnost pravokořených sazenic, 29.7.2010
S tou plísní nevím, ale pokud by podnož dokázala ovlivnit dřívější ukončení růstu a tím lepší vyzrávání letorostů, mohlo by to mít příznivý vliv na mrazuodolnost. Ale pravokořenná rostlina po zmrznutí nadzemní části obrazí z kořenů plnohodnotnými... celý příspěvek >
Meruňka na broskvoni, 27.7.2010
Na zkoušku jsem jeden stromek (Harcot) koupil minulý rok na podzim. Zatím jsem mile překvapený, přes extrémní sucha stromek žije a letošní přírůstky jsou okolo dvaceti centimetrů. Broskev na stejné podnoži mi uschla. V porovnání s loni zasazenými... celý příspěvek >
Přeseknutý kmínek révy, 22.7.2010
Pokud jsou všechny stejně silné, hoďte si korunou... Teď poctivě vyvazujte, ať se nezlomí a vylamujte další výhonky které se budou tvořit. Asi za měsíc je zaštípněte, aby snadněji vyzrály.
Navážka hlíny na zahradu, na kterou není přístup - jak na to?, 20.7.2010
Pokusím se to popsat, ale spíš by to chtělo nakreslit... Princip je jednoduchý - postavíte zeď terasy a uvnitř budoucí terasy vyzdíte "místnost", část bude zapuštěná do svahu, vchod uděláte v opěrné zdi terasy. Po provedení izolace proti... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika