|
Příspěvky uživatele - 141.24
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Roubování melounů a okurek, 18.5.2010 Z čistě racionálního hlediska je pěstování melounů na Vyšočině pošetilost. Jde mi o to dokázat, že i v našich drsných podmínkách je možno venku vypěstovat meloun. Je to podobné např. jako v ČR ve skleníku pěstovat citrusy, to je... celý příspěvek > |  | Roubování melounů a okurek, 18.5.2010 Někde jsem četla, že tykev fíkolistá se pěstovala v teplejších oblastech na krmení dobytka, tak jako se u nás na Vysočině pěstovala krmná řepa a brambory. Chuť? J |  |
|  | Roubování melounů a okurek, 16.5.2010 Láká mne vyzkoušet roubování podle obrázku č. 4 pana Mirka. Bu´d v další sezoně, nebo zkusím naroubovat ještě nějakou okurku, na melouny se mi zdá již pozdě a k tomu nevhodný rok. J |  | Roubování melounů a okurek, 16.5.2010 Páska z mikrotenu mi vyhovuje nejlépe, ale je ji nutno postupně povolovat, poprvé začnu odmotávat za 3-4 dny, jak vidím že srůst sílí. Uhnití dle mne nebylo zaškrcením Vašich melounů, ale nějakou půdní infekcí, s kterou též bojuji s částečnými... celý příspěvek > |  | Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 15.5.2010 Rajčata venku již nezmrznou, některý rok je vysazuji po Prvním máji ve svých chráněných podmínkách, ale zcela jistě příští týden nikam neporostou. Sama je mám ve skleníku a výsadbu plánuji dle předpovědi počasí na příští čtvrtek či pátek. J |  | Roubování melounů a okurek, 15.5.2010  Přidávám další postřehy a fotky z roubování na tykve. Naroubovala jsem 25 hadovek, z toho jsem si dvě zasadila do skleníku a ostatní rozdala přátelům, od některých jsem dostala příspěvek na semínka, který ovšem celkově nepokryl náklady. Dále mám asi... celý příspěvek > |  | Nevyrovnané plody rajčat, 2.5.2010 Taky jsem tento problém mívala, jde o špatné opylení ve foliáku, kde je vysoká vzdušná vlhkost a málo prášivý pyl. Pomůže zatřesení rostlinami alespoň jednou denně, např. jemným poklepáním na tyčku či tak nějak podobně. Pokud je možné, více větrejte,... celý příspěvek > |  | Rajčata a okurky, 28.4.2010 U nás venku plíseň už v září i dříve, loni to bylo tragické, některým pěstitelům rajčata zplesnivěla dříve, než sklidili jediné zralé rajče. Ve skleníku mi plíseň nedostanou do listopadu, potom zmrznou. Pěstuji na zdi viz foto na několik výhonů, ke... celý příspěvek > |  | Papriky už ven?, 28.4.2010 Dle dnes shlédnutých modelů vývoje povětrnostní situace nad Evropou na příštích deset dní bych nedávala ven snad ani brambory. Jen doufám, že to nevyjde. J |  | Rajčata a okurky, 28.4.2010 A vo vo votom to je J. |  |
|  | Rajčata a okurky, 28.4.2010  Nesouhlasím s předřečníky, že nelze pěstovat společně rajčata, papriky a okurky v jednom skleníku, protože to již 15 let společně pěstuji. U nás je chladno, papriky venku vůbec nejdou, rajčata jak který rok a s okurkami je to obdobmé. Skleník musí... celý příspěvek > |  | Rajče tyčkové stupické polní ranné, 27.4.2010  Připojuji foto Stupického polního téměř utrápeného zimou. Doufám, že se ještě vzpamatuje. Jde o rajče, které roste u dveří skleníku, kde táhne, ostatní jsou zelená a kvetou. J |  | Roubování melounů a okurek, 27.4.2010  Připojuji opět nějaké zkušenosti s roubováním + foto. Roubuji vše do boku jazýčkovým přikájením, výborně se to ujímá, po týdnu odřezávám vršek tykve, po dvou týdnech kořen okurky. Nestejná síla podnože a roubu mi tolik nevadí, mikrotenovou páskou to... celý příspěvek > |  | Rajčata - prosím poraďte, 19.4.2010 Kuprikol je kontaktní měďnatý přípravek proti plísni a dle mne se pro tento účel nehodí. Hodilo by se spíše něco systémového. Nejsem ovšem rostlinolékař. Možná by mohl poradit někdo, kdo se zabývá ochranou rostlin. Jiřina |  | Rajčata - prosím poraďte, 18.4.2010 To, co vidím na Vašich fotkách bude nějaká forma padání klíčících rostlin. Jde o houbové onemocnění mladých rostlin žijících obecně v nevhodném prostředí. Rostliny bych přesázela až pod děložní lístky do jiné zeminy a zalila Previkurem v koncentraci... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|