|
Příspěvky uživatele - 151.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bohemia nepřekonaná, 29.10.2011 Já jsem zvyklý skladnit jablka do regálu vždy stopkou nahoru, lépe na mušce leží, a nepřevalují se.Hrušky samozřejmě ležmo, jak jinak.Dr.Peleška ale pro to měl nějaké vysvětlení, kterému jsem nerozuměl, proto se ptám.Vysvětloval to ve smyslu, že... celý příspěvek > |  | Bohemia nepřekonaná, 29.10.2011 Mě na fotografii pana Vysloužila zaujalo předpisové otočení plodu stopkou dolú, jak to doporučoval pan Peleška v jednom časopise.Jen nevím, jaké to má konkrétní přednosti.Podle mého laického uvážení bych řekl, že nákaza spory hniloby, nebo plísní... celý příspěvek > |  |
|  | Čí to je hovínko?, 29.10.2011 Kocouři své exkrementy zahrabavají, kor když je to na sypkém popelu, toho můžeme vyloučit.Pak by to mohl být ježek, něco lasicovitého, nebo nějaký psík |  | Proč neprorazil General Leclerc, 28.10.2011 Erika přitom nepatří mezi úplně nové.Někde jsem nalezl registraci 1995,ale některé prameny uvádějí jeji vznik už roku1985,ale v různých žebříčkách kvality je na jedněch z prvních míst.
Dekoru jsem taky viděl na prvním místě na nějaké... celý příspěvek > |  | Jakou ranou slivoň?, 27.10.2011 Jakou má chuť? Je aspoň trochu aromatická?Dá se jíst už za polovinou července, nebo je třeba čekat, až přezraje?Četl jsem, že vybarvuje v prvním týdnu července, je to pravda? |  | Staré odrůdy jabloní, 26.10.2011 Já bych přidal taky Matčino-výborná podzimní odruda.Malinové, i Panenské. |  | Vzdálenost meruňky od ostatních stromů, 23.10.2011 Ano, běžnému majiteli zahrady laikovi, který má dost místa k výsadbě, a může si dovolit větší rozestupy, kdy taky těžko odhaduje jak bude stromek vypadat, jakou bude mít velikost, šířku, je lepší poradit standartní rozestupy, které jsou popsány na... celý příspěvek > |  | Vzdálenost meruňky od ostatních stromů, 22.10.2011 V mém případě mě snad omlouvá velikost mé zahradky, kde rozestup 3 metry je velký luxus.Na wang. jsem sadil 1.9m, ale jak to dopadne? |  | Rakytník, roubování - už to někdo zkoušel?, 22.10.2011 Ještě jsem neviděl ani keř, ani plod, tak bych rád věděl, zda mají plody jadérka, a výhonky nevyrostly z nich. |  | Vzdálenost meruňky od ostatních stromů, 22.10.2011 Našel jsem toto- V intenzivním ovocnářství jsou nejčastěji používané pásové výsadby při sponu 5 - 6,5 x 3 - 4 m na podnoži meruňkový semenáč nebo myrobalán (300 - 400 – 650 str/ha) a na podnoži St. Julien ve sponu 5 – 5,5 x 3 – 3,5... celý příspěvek > |  |
|  | Vzdálenost meruňky od ostatních stromů, 22.10.2011 Záleží, na jaké podnoži je naroubována.Jestli je naroubována na bujnější podnoži-semenáče meruňkové, broskv. semenáše, myrobalán,tak sázet nejblíž 2.5,a více metrů.Jestli je roubována na slaběji rostoucí podnoži-wangenheimova, st.julian-A, wa x wa,... celý příspěvek > |  | Rakytník, roubování - už to někdo zkoušel?, 22.10.2011 Děhuji pane Josefe, i ostatním.Díval jsem se na internet, a odruda Hikul tam nebyla, možná ji nenabízejí přes web, a jezdit daleko se mi nechce.Už jsem o něm četl před půl rokem na jiném webu, ale už tam neprodávají vůbec.Moje řešení je takové,... celý příspěvek > |  | Rakytník, roubování - už to někdo zkoušel?, 21.10.2011 Napadla mě jiná myšlenka.Co kdyby tu byla možnost naštěpovat rakytník na nějakou podnož, která by neodnožovala, a neprorůstala do širokého okolí.Je taková příbuzná rostlina, na kterou by se to dalo provést?Nemůžu si dovolit, a ani nechci rozkol se... celý příspěvek > |  | Velikost stromu Rubinola a Rozela, 20.10.2011 Rubinola patří mezi bujnější odrudy, ale na podnoži M26,která je středně, až slaběji rostoucí Vám z toho velký strom nevyroste-takový akorát zákrsek.V tomto případě by se stromek hodil i na drátěnku, do stěny.
Rozela patří mezi slaběji rostoucí... celý příspěvek > |  | Jak na Decoru?, 19.10.2011 Žádná hruška není samosprašná, ale pyl se klidně dostane i na větší vzdálenosti, třeba od souseda. |  |
 |
|
|
|