|
Výroba filtru, 12.1.2011 tak to mi je jasné |
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 teď? nebo v budoucnu
ted je to myslím 32
A v budoucnu trubka pod zemí 50 - 64 myslím něco takového chtěl bych větší průměr |
 |
|
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 chci použít pravděpodobně stávající čerpadlo má deklarovaný výkon 11000l/h, ale v současnosti s ním čerpám do výšky 1 m ale do vzdálenosti 12m takže z něj teče cca 4000l/h v případě nové filtrace se dopravní zvdálenost zkrátí asi na dva až tři metry... celý příspěvek > |
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 chtěl bych tak cca metr |
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 Teoreticky by šlo čerpat vodu ze štěrbinového filtru do velkého, ale jelikož chci mít na výstupu z filtru vodopád tak to gravitačně nejde co když sit uplně vynechám a dám tam nějaké filtrační medim, vortex bych zkusil ale nějak nechápu jak ho... celý příspěvek > |
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 mě se právě líbí gravitační zapojení z jezírka, ještě zkusím popřemýšlet jak snížit hladinu v první komoře jestli to půjde. |
 |
Výroba filtru, 12.1.2011 chtěl jsem tam dát síto aby zachycovalo prvnotní hrubé nečistoty listí a větší bordel takže jsem chtěl něco hrubšího jen preci to má šest komor tak si myslím že jednu zneužít by nebylo tak špatné, možná tu komoru zmenším a ještě nějak... celý příspěvek > |
 |
Výroba filtru, 11.1.2011 nádobu si udělám sám jen se chci zeptat z jak tlustého plastu ji máte, s bočníma výstuhama jsem počítal. ještě něco prostuduju třeba přijdu na něco lepšího |
 |
Výroba filtru, 11.1.2011 Tak postupně, šikmé to je proto že když budu odkalovat a nečistoty stečou ze síta dolu do toho žlábku a půjdou lépe vybrat, co se týká prostupnosti tak každá horní přepážka má přepad nemůže se stát že pojede čerpadlo na sucho pokud se komory zanesou,... celý příspěvek > |
 |
Výroba filtru, 11.1.2011 Nechápu proč, pokud voda poteče na síto v první komoře nemůžou se hrubé nečistoty dostat do další komory a první komora je jen na odstranění hrubých nečistot, další sítě jsou pak v každé další komoře. |
 |
|
 |
Díra ve folii, 11.1.2011 je lepší dělat díru do folie hourkou vodou, ale když už se stalo tak na netu jsou k prodeji lepidla na folie i se zaplatami i pro lepeni pod vodou udajně se dají koupit i v ruznych velkych centrech jako je bau..x, horn..ch a tak. |
 |
Výroba filtru, 11.1.2011  Dle této diskuse a dalších chci postavit takový to filtr prosím o názory a rady jak by šel vyplepšit a jaká media do jednotlivých komor použít, výkres je obrázek v příloze i s popisem jezírka i filtru, děkuji za rady a názory |
 |
Zazimování malého jezírka, 11.1.2011 Jak máte velkou plochu jezírka nedokážu si přestavit jakou bych musel použít okenní tabuly abych zakryl plochu cca 40m2, vyřešil jsem to vzudchováním v mělké zoně cca 50-60 hloubka vzduchováním bylo i mínus 22 a na hladině byla pořád díra v ledu o... celý příspěvek > |
 |
Odkalování jezírka, 5.1.2011 Děkuji za odpovědi, ale čekal jsem více názorů :-( |
 |
Odkalování jezírka, 28.12.2010 Dobrý den
Měl bych dotaz ohledně odkalování jezírka, na jaře se chystám na totální přestavbu, letos jsem postavil jezírko cca 15m3 ale bohužel vzhledem k zápalu a nedostatku informací se mi to nějak nepovedlo a nevypadá tak jak bych si zrovna... celý příspěvek > |
 |