|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Netýkavka - řízkování, 23.1.2011 S netýkavkou zkušenosti nemám, ale "osteo" už přizimuji druhou zimu. Venku snese mráz jen do -8°C, pak musí domů. Alespoň že mu nevadí slabší mrazík a nemusí se to tak hlídat. A je zajímavé, že se mi zřejmě předloni vysemenilo na záhoně... celý příspěvek > |  | Legální znečištění zahrady, 21.1.2011 No, mně by asi vadilo, že mi myslivci lezou do mého sadu, kde nota bene nemají co dělat. A ještě tam střílí. Co kdybyste tam zrovna přišel a schytal nějaký brok... Jsou přece na soukromém pozemku? Lída |  |
|  | Keře, které budou vonět, 21.1.2011 Sazaník - Calycanthus voní po jahodách. Lída |  | Zásilková zahradnictví, 20.1.2011 Také zahradnictví Petro - fuchsie má mrazuvzdorné... Lída |  | Snížení kyselosti substrátu, 20.1.2011  Na B.D. mi vyhledávač našel asi 500 odkazů (figs4fun.com, arborealis.nl, larchcottage.co.uk atd.), má u nás dozrávat koncem prázdnin až září. U B.T. sice p.Havlis nepíše dobu zralosti, ale má tam fotku ze své zahrady - viz příloha, takže asi u nás... celý příspěvek > |  | Snížení kyselosti substrátu, 19.1.2011 Tak jsem se dívala na net na yuccaland a na p.Havlise. Oba u nás doporučují Brown Turkey (tmavý fík) a Bornholm's Diamond (světlý fík). Chráněné místo nejlépe u jižní zdi, která bude akumulovat teplo(důležité pro dozrání plodů a větví), půdu... celý příspěvek > |  | Snížení kyselosti substrátu, 19.1.2011 Kozičko, tady to roste spíš jako větší keř, protože to vždy omrzne. Ono tady v zimě bývá i kolem -20°C, takže vydrží jen ty rostliny, u kterých je udávána min. teplota -18°C. Jinak vím, že fíkovníky jako stromy snad rostly někde v Praze, ale... celý příspěvek > |  | Snížení kyselosti substrátu, 18.1.2011 Kozičko, u nás fíkovník na chráněném místě zimu přežije (případně ho lze obalit netkanou textilií, hlavně ale je potřeba na zimu nastlat mulčem zem nad kořeny), mladé menší rostliny ale je doporučováno přezimovat doma v chladu, protože zmrzají skoro... celý příspěvek > |  | Snížení kyselosti substrátu, 18.1.2011 Na webu pro smokvoň udávají pH 6 až 7,8 - tak by to nemuselo být o tolik. U nás na zahrádce rostla v běžné zemi (pH 6,5 - 7), než jsem ji darovala známému. Lída |  | Co budeme sázet do truhlíků na jaře?, 18.1.2011 -ten surflox jsem ještě nikde neviděla - je nádherný - hned jdu pátrat...
Jinak kytičky máte překrásné, u nás dávám jen klasické muškáty, protože v létě jsem pořád na zahrádce a jiné kytky by to... celý příspěvek > |  |
|  | Identifikace pokojové rostliny, 12.1.2011 Alenko, rašelina přece okyseluje. Nevím, proč Kozička soudí, že "jedna paní povídala". Jejích rad si vážím, ale nemůže šmahem odsuzovat všechno, co zrovna nevymysleli v Americe. Lída... celý příspěvek > |  | Fíkus Benjamín - žloutne a opadává, 12.1.2011 Kozičko, já ho používám také, ale jen na něco - vykoupala jsem v něm před sázením česnek (ten na jídlo) a hlízy mečíků. Kdysi jsem ho použila při výsevu kaktusů, když jsem je ještě pěstovala. Kromě kytek jsem ho použila psovi na ránu na hlavě -... celý příspěvek > |  | Denivky v nádobě, 12.1.2011 Některé odrůdy remontují. Lída |  | Identifikace pokojové rostliny, 11.1.2011 Když jsem kdysi měla doma azalku, která vysloveně vyžaduje kyselou zem, měla jsem ve 4l lahvi od okurek rašelinu, na kterou jsem vždy nalila vodu a tou jsem pak zalévala... Lída |  | Fíkus Benjamín - žloutne a opadává, 11.1.2011 Pavlo, ji jim "zima na nožičky" (vlhko + chlad). V chladnějším prostředí s vlhkým vzduchem opravdu zalévat minimálně, třeba jednou za 14dní. Pochopitelně až se vzchopí podle rad... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|