|
Jaký podklad pod kameny?, 16.11.2009 Naprostý souhlas s geotextilií. Bez ní hrozí nejen protržení které popisujete, ale i další jev, se kterým jsme se setkal u mnou budovaného jezírka. Majitelé měli svoji fólii, z nějakého nafukovacího bazénu a moc si přáli nahradit právě tímto... celý příspěvek > |
 |
Je kvas už hotový?, 16.11.2009 Dobrý den. Pokud je to dotaz na mne, tak zkusím odpovědět. Já jsem hruškový kvas nikdy nezakládal, protože mám dost švestek a i meruněk. Ale s potopením klobouku u mých kvasů si vůbec nedělám starosti. Všechny kvasy mívám bez jakýchkoli plísní i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výsadba, 15.11.2009 Dobrý den. Svoji předchozí reakci jsem psal pro Ferdu, s Vámi naprosto souhlasím. Jen od toho plotu bych šel kapánek dál. Zdá se mi ovšem, že formulací svého dostazu paní dává znát, že ne vše je jí zcela jasné. Proto se asi ptá. Ve sponech se... celý příspěvek > |
 |
Výsadba, 14.11.2009 Nikde není napsané, že to bude sázet na ptačce. Sám mám třešeň kompakt na Coltu a mám to ve sponu 3 metry a v pohodě. Dnes má jistě 25 roků a do výšky ani ne 4 metry. A ještě něco, existuje i zakrsle rostoucí ptačka. Stanislaw |
 |
Motorová pila Oleo-mac, 13.11.2009 Dobrý den pánové... dělám v lese už 12 let a jen tak pro srovnání minulý měsíc jsem na Šumavě vytěžil 780 m3..(kubíků) za 19 dní motorovou pilou jonsered 2171 ve Francii jsem sní těžil buky které měli na pařezu metr a půl kdo nevěří pošlu mu foto...... celý příspěvek > |
 |
Otázka trochu filosofická, 13.11.2009 Po ránu asi opravdu silné téma! Přírodní katastrofy tady vždy byly a nepochybně budou i nadále. I Pompeje zanikly díky přírodní katastrofě a jistě to nezpůsobil člověk, tak jako nedávnou vlnu tsunami. Něco jiného je třeba protržení přehrady, ale... celý příspěvek > |
 |
Strihani, 13.11.2009 No švestky těžko po sklizni, to byste je stříhal teď. Peckoviny všeobecně v době květu. Stanislaw |
 |
Otázka trochu filosofická, 12.11.2009 Taky se trochu připojím. Plevelem je nazýváno vše, co pěstitel nechce mít v kultuře, kterou zcela záměrně pěstuje. A protože je dobré mít vhodné označení asi na vše, tak se používá název plevel. Je jasné, že by bylo dobré odlišit plochu zahrádky a... celý příspěvek > |
 |
Sběr listí traktůrkem, 12.11.2009 Dobrý Ferdo, dobrý. Pěkně jsem se zasmál. Pohodový den. Stanislaw |
 |
Radikální zmlazení - přežijí?, 11.11.2009 Pane Wimpi, paní Lída Vám poradila naprosto správně. Vaše broskve jsou staré a tam bych byl s takovým zakrácením které Vy plánujete velmi opatrný. Spící očka celkem spolehlivě proráží u mladého dřeva, ale to nemáte. Pokud by však prorostly i u Vás,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se zbavit malých mušek na pokojových květech?, 7.11.2009 prosím o sdělení v jaké koncentraci prolévat hlínu hypermanganem, aby se zničily larvy smutnic a nedocházelo k popálení kořínku rostlin, nechci používat tvrdou chemii nebot se jedná o pokojové léčivky?. Na dospělé stačí žluté lepové desky. Děkuji... celý příspěvek > |
 |
Stevia rebaudiana (cukerná), 6.11.2009 Aztécký cukr Lippia dulcis není na slazení příliš vhodný nebot obsahuje kafr, indiáni lippii jako sladidlo nepoužívali, tato rostlina sloužila na čaj proti zahlněným průduškám a na kašel. bylinář Vladimír |
 |
Stevia rebaudiana (cukerná), 5.11.2009 Stevie se dá velmi dobře množit vegetativně za použití stimulátoru v expandovaném perlitu, kde mi zakoření do 3 týdnů. Trochu problém je v dalším pěstování ve hlíně v květináči, kde musí být dobrá drenáž a zalévat velmi opatrně, aby nedošlo k... celý příspěvek > |
 |
Magi bylinka, 5.11.2009 Také mám problémy s přezimováním smilu italského přes zimu do jara, všude se píše jak nenáročná rostlina to je, ale vždy mi uhynula., také mým přátelům se nepodařilo jeho přezimování. Ostatní léčivky jako je stevie, rozmarýna,ožanka kočičí, aloisie... celý příspěvek > |
 |
Magi bylinka, 5.11.2009 Jak smil italský pěstovat v místnosti aby mi neuhynul? Hanka |
 |