Příspěvky uživatele - 142.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajcata - z jednoho dve, 2.1.2015 Obsahuje fotku
Ve skleníku, kde pěstuju v posledních letech jen drobotinu, rostliny sázím ke zdi a na zdi vytvářím rajčatovou stěnu, pěstuji na několik výhonů, které se dále větví, porost jenom lehce proštípávám, aby nebyl přehuštěný a u stropu ve třech metrech již... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 1.1.2015
Odrůda Crimson Crush je již na trhu? Nebo bude až v příštím roce? Kde se dá sehnat odrůda Ferline? Pokud by to bylo na britském trhu, požádala bych někoho, aby mi semínka dovezl. Rajčat odolných k plísni není nikdy dost, zvláště pro nás, co se... celý příspěvek >
Rajčata pro sezónu 2015, 28.12.2014
Dneska jsem si prošla zásoby semen rajčat a vybrala ta, která v nejbližších letech nehodlám pěstovat. Většinou je důvodem nedostatečné uplatnění výpěstků v rodině, či pro mne nevhodné vlastnosti při pěstování. Kiš miš krasnyj - cherry odrůda s... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 18.12.2014
Pro pana Vladimíra: Je odrůda Philova F1 identická s Philovitou F1? Neptám se soukromou zprávou, odpověď bude zajímat i další diskutující. Semena Philovy mně došla a potřebuji obstarat další. Na webovém trhu je dostupná Philovita F1. Nemají semínka... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 7.12.2014 Obsahuje fotku
Konečně jsem se dostala k zhodnocení výskytu plísně bramborové na rádoby odolných odrůdách v letošním roce. Letos byl rok na plíseň u nás katostrofální. Manžel v červenci provedel dva postřiky všech rajčat Acrobatem s vynecháním skleníku. V srpnu s... celý příspěvek >
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 7.12.2014
Tady se neřeší žádné globální problémy. Diskuse je o tom, jak naložit s nočníkem po dětech či s obsahem kbelíku v rohu zahrady vedle kompostu. Někde jsem četla, že sestrojili separační WC, které bude vyrábět elektřinu z lidských exkrementů, nevím na... celý příspěvek >
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 7.12.2014
Nesouhlasím s Vámi pane J.R. Mezi močovinu a močůvku nelze klást rovnítko. Mluvím o močůvce v širším slova smyslu, to znamená moč hospodářských zvířat včetně lidské, neboť metabolismus a vylučování mají lidé srovnatelný se zvířaty. Ve starší knize... celý příspěvek >
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 30.11.2014
Ano, hormony z antikoncepce se dostávají do kanalizace a začíná to být problémem vodního hospodážství. Čím je v potoku či rybníku čistší voda, tím je v ní méně bakterií a tím pomaleji probíhá degradace reziduí léků i jiných organických... celý příspěvek >
Moč /lidská i od zvířat/ je rychle působící draselnodusíkaté hnojivo, nejde jen o močovinu. Obsahuje navíc organické látky, které působí simulačně na růst rostlin. Obsahem kbelíku prolévám kompost v období, kdy ho nepoužívám k hnojení. Nevidím... celý příspěvek >
Pro Safrronii: Nepřihlašuji se, trochu se za svoje zkušenosti stydím. Používám svoji moč sbíranou do nádoby za pobytu na zahradě k přihnojování rostlin na začátku vegetace. Ředění 1:10 až 1:20. Zalévám jen ke kořenům. Používám jako startovací... celý příspěvek >
Hořke okurky, 8.11.2014
A nemůže to být subjektivní zvýšená citlivost k hořké chuti?? Prý to též existuje a je to geneticky podmíněné. U lidí. Ne u rostlin. J.
Hořke okurky, 2.11.2014
Okurka nehořkne od středu, to je blbost. Hořký bývá jen jeden kraj, někdy může být hořká i do poloviny. Nevypozorovala jsem, že by zhořkla stářím, mívám i přerostlé a nehořké, Ke konci sezony též nemusí být hořké. Samožřejmě záleží na odrůdě. Pro... celý příspěvek >
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 2.11.2014
Dnes si moje sestra posbírala poslední plody Sl. Děvočky ze skleníku. Venku již mám sklizeny 14 dní poslední plody Philovy a Bejbina z chráněné polohy. Děvočky byla pevné a v rámci možností i chutné. Zelených rajčat mám letos k dozrání minimum, venku... celý příspěvek >
Plíseň bramborová, 23.10.2014
Plíseň bramborovou nemohou chytit ani okurky ani maliny a ostružiny. Jde o jiné druhy. Příčinou zaplísnění nejsou Vaše brambory, ale letošní počasí, které bylo v tomto ohledu "na houby" a to doslova.  Jiřina
Sadba česneku, 23.10.2014
Bjetin je výborný, pěstuji jej několik let. Zapomněl jste uvést velkou odolnost k vymrznutí. u nás přežil jako jeden z mála holomrazy v nedávných letech. Nesouhlasím s vysokou skladovatelností. K jaru začne růst (je raný), lépe se skladuje třeba... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika