Příspěvky uživatele - 142.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Naprostý začátečník - poradíte?, 22.2.2015
Zeleninu na zahrádce od Dolejšího mám více než 25 let a stále se do ni občas na něco podívám, i když odebírám známý měsíčník pro zahrádkáře, brouzdám po webu a mám již nějaké vlastní zkušenosti s pěstováním všehomožného.  Hodně zdaru do začátků... celý příspěvek >
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 21.2.2015
Včera jsem zakoupila sazenice salátu a kedluben a vysázela je do skleníku. Ke každé sazenici jsem preventivně položila jednu granuli Vanishe proti plžům. Po letošní další mírné zimě očekávám letos jejich invazi.  Jinak syn mi říkal, mami už víme... celý příspěvek >
Hrách - kdy nejdříve vyset?, 18.2.2015
Pokud nešlo o hybridní odrůdu, nevidím problém s vysetím vlastních kuliček hrachu. U ustálené odrůdy by k degeneraci mohlo dojít až za několik generací (nové mutace + ev. opylení pylem jiných odrůd). Potomstvo se štěpí v poměrech dle Mendela u... celý příspěvek >
Ředkvičky v truhlíku - jakou odrůdu?, 18.2.2015
Ředkvičky se dají pěstovat i ze sazenic. Jde o uspíšení sklizně. Postupuju tak, že do kelímků za oknem nahusto vyseju semínka, brzy po vyklíčení je po jednom či po dvou přepíchám do řádku do skleníku. Sklizeň se uspíší o několik dní. Do kelímku za... celý příspěvek >
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 16.2.2015
Dneska jsem uhrabala zeminu ve skleníku a z půdních dlaždic vytvořila cestičky, tím jsem si vyhlásila jaro. Zítra se pokusím vyset ředkvičky do skleníku. Mimo skleník je půda zmrzlá, ještě se v ní nedá rýpat.  Jiřina
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 9.2.2015
Vůbec není pozdě začínat s výsevem rostlin pro řízkování. Prošla jsem si svoje staré příspěvky a roku 2012 mi byla semínka doručena 22.2. týž den jsem vysela, 30.3. jsem odřízla vrcholový řízek a 26.4. jsem měla zakořeněných pět rostlin z každého... celý příspěvek >
Rajčata pro sezónu 2015, 7.2.2015
Děkuji za informaci, takže dostanou na poli tyčku.  J.
Rajčata pro sezónu 2015, 7.2.2015
Už mám pro letošek definitivní plán výsadby rajčat včetně počtu jednotlivých pěstovaných rostlin. Ve čtvrtek mi bylo doručeno Ferline F1 od Thompson and Morgan, takže mám i všechna semena. Ve skleníku budu pěstovat: Sladkaja Děvočka, Nasťa... celý příspěvek >
Venkovní rajče do okrajových oblastí?, 7.2.2015
Před mnoha lety ještě u rodičů jsme pěstovali rajčata v takzvaných klimatizačních buňkách, tehdy to byla móda. Tatínek svařil dva dráty ohnuté do U do kříže, konstrukce se zapíchla volnými okraji do země a na ni se navlekl rukávec folie. Na rajčata... celý příspěvek >
Venkovní rajče do okrajových oblastí?, 5.2.2015
Do těchto podmínek doporučuji Philovitu. Z mnou známých odrůd je k plísni nejodolnější, jde o cherry odrůdu a plody jsou chutné. Je dobře plodná. Dále bych doporučila Stupické polní rané, to je natolik rané, že je šance dozrání nějakých plodů,... celý příspěvek >
Velmi rané brambory, 3.2.2015
Padesát kusů hlíz. Chápu, že při tomto množství není o skladování řeč. Někdo přede mnou psal, že mu Riviera vydrží nejméně do konce února. J.
Velmi rané brambory, 3.2.2015
 Manželova babička a naše sousedka před definitivní sklizní brambory podhrabávaly. Dělá se to tak, že se do prasklin v hrůbku (ty vznikly růstem hlíz) strčí prst a až se nahmatá hlíza, tak pokud je dostatečně velká, tak se opatrně prstem... celý příspěvek >
Velmi rané brambory, 2.2.2015
Velmi raní brambory pěstuji na záhonku v množství padesát až 60 rostlin. Dávám budit 28.2., potom nakličuji a ještě zasypávám rašelinou. Sázím dle počasí ve střední poloze koncem března či začátkem dubna. V případě mrazíků zakrývám netkankou. Z... celý příspěvek >
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 2.2.2015
Mám je v obýváku nebo v ložnici na okně, okna JJZ, převážně otevřené dveře, takže stejná teplota. Přes den nižší, odpoledne a večer vyšší. J.
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 1.2.2015
Sazenice máte pěkné, zdravé, přisvěcování je jistě znát. Známý zahradník pěstoval léta sazenice ve sklenících bez přisvědcování, loni zakoupil přisvěcovací technologii a říká, že stav rostlin je nesrovnatelný. Nemnoží rajčata řízkováním, ale řízkuje... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika