|
Příspěvky uživatele - 103.247
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Neznámá rostlinka, 1.10.2011 Díky za identifikaci, hluboce se stydím, že jsem nepoznala jednu ze základních léčivek - tudíž notoricky známých rostlin. To jsem botanik na baterky. |  | Neznámá rostlinka, 28.9.2011  Pomozte mi určit květinku, která u nás roste v obrovském množství na loukách. Zdá se, že je jednoletá, asi 25 cm vysoká, listy v přízemní růžici (jen pár), stonek bezlistý, jen lístky jako na fotce. Je moc krásná a ta rozkvetlá louka je pohádka. |  |
|  | Co je to?, 28.7.2011 Glechoma hederacea 'Variegata', jinak v základní zelené formě známý plevel a koření, babička mu říkala kundrátek. Kvete modrofialově. Je to pěkná pokryvná skalnička, jen pozor na rozrůstání, šlahouny koření a může zarůst celou skalku. |  | Třapatka - rudbekie - echinacea, 28.7.2011  Musím potvrdit - za hlavní přednost považuji (kromě celkové odolnosti) hlavně délku kvetení. Zrovna mi kvete několik odrůd a květy jsou krásně svěží už dobré tři týdny. Která jiná rostlina to umí? |  | Sloní ucho ze semene, 10.2.2011 Dobrý večer, semena když dozrají jen sloupnu a zastrčím mělce do květináče vedle matečné rostliny. Klíčí celkem spolehlivě a bez problémů. Daleko zajímavější rozmnožování je ovšem z listových řízků. Dobře vyvinutý starší list uříznu, nechám pár dní... celý příspěvek > |  | O jaké rostliny se jedná?, 1.1.2011 Saxifraga cotyledon? Slunce i extrémní sucho snáší bezvadně. |  | Neznámá rostlina, 1.1.2011 Těžko říct - ale u Hosty označit květy jako "nenápadné"??? |  | Knifofie, 1.1.2011  S tím mulčováním bych byla opatrná, aby mulč zbytečně nezadržoval vlhko. Raději věnovat jistou péči výsadbě - dobře zvolené místo a drenáž (osvědčil se vyvýšený záhon. Potom je není třeba na zimu nijak opečovávat. Jinak souhlasím - jen poznámka ke... celý příspěvek > |  | Crinum powellii, 1.1.2011  Křín skutečně potřebuje období klidu. Dělám to tak, že na podzim přestanu zalévat a když přes ně "přeběhne" první mrazík, ostříhám listy a celý květináč uložím do sklepa. Protože křínů mám mnoho a místa málo, některé vyklepu z květináčů,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|