|
Co Vaše réva? (rok 2011), 2.3.2011 A jak Vám réva přezimovala. Já jsem 28. 2. řezal a zdá se mi, že mně docela dobře. |
 |
Není pozdě na výsev paprik?, 1.3.2011 Není, je akorát čas. |
 |
|
 |
Pomoc při výběru hrachu, 1.3.2011 Já mám rád hrách cukrový - jedí se celé lusky. Například odrůda Ambrosia. |
 |
Jak zastřihnout vinnou révu, 28.2.2011 Kupte si v hypersuper Pěstujeme révu vinnou od V. Krause. |
 |
Letošní boj se strupovitostí, 28.2.2011 Já za celý rok /do druhé vlny obaleče na přelomu července a srpna/ stříkám asi šestkrát a v pohodě, mám zdravá jablka a snad i bezpečná. Vím, co si na ně dám a jaké ochranné lhůty. |
 |
Letošní boj se strupovitostí, 28.2.2011 Tak dobře, letos Ferramol, ale až dopotřebuju zbytek Vanishe.... |
 |
Pěstování rajčat ve foliovníku, 28.2.2011 Některé odrůdy jsou kolem slupky zelené /Tornádo/. Černé fleky mohou být poruchou příjmu živin /málo vápníku a nadbytek dusíku - ten hnůj ani slepičáky bych k rajčatům nedával/, nebo plíseň rajčete /pomůže Kuprikol, Ortiva, Dithane, Ridomil.../. A... celý příspěvek > |
 |
Letošní boj se strupovitostí, 28.2.2011 No jo, ale meloun není běžně po celou vegetaci, ale je to zajímavé. Takže před melounovou sezónou Vanish nebo Mesurol. |
 |
Jaké odrůdy paprik na balkon?, 28.2.2011 Paprika z krámu může být fajnovka skleníková a v našich podmínkách venku neporoste zcela určitě. Vše je napsáno na pytlíku. Raná, F1, polní pěstování a barvu si vyberete podle obrázku. Odrůd je moc. Já letos budu pěstovat Polňásek F1. |
 |
Odrůda rajčete, 28.2.2011 ILDI je super, takové sice drobné, ale na vianu jich jsou desítky, možná sto. Tak si říkám, kde rostlina bere živiny, když nemá tolik listů. Asi asimilují i stopky a větvičky. Pollicino letos budu mít poprvé. Přinejhorším to Bejbina jistí. |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 27.2.2011 Z ovzduší to poznat nejde. Na diskusi byla taky pomůcka - když raší angrešt. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 27.2.2011 Prášení lísky znamená, že se z jehnědy povolené, třaslavé a sype se z nich pyl. |
 |
Jak často zalévat slepičincem, 26.2.2011 Pozor na dusičnany ve hnojené zelenině. Slepičák má hóóódně dusíku. Zalévat opatrně a spíš jen v první polovině vegetace, ne v době sklizně. |
 |
Jaké odrůdy paprik na balkon?, 26.2.2011 Tak tak. Kupte si pořádná semínka v obchodě. Vyberte, aby byla paprika raná a vhodná pro polní /tj. venkovní/ pěstování. Já papriky vysévám kolem 10. 3. |
 |
Rez jabloní, 25.2.2011 Ničeho se nebojte, mráz rány nepoškodí. Velkopěstitelé řežou od podzimu celou zimu až do jara, aby to stihli a nic se neděje. Já začínám řezat často i na Silvestra /to mám takovou tradici, aby se člověk trochu proluftoval/. Letos už mám skoro hotovo.... celý příspěvek > |
 |