|
Příspěvky uživatele - 176.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zasilková zahranictví, 23.11.2010 Po letošním založení jezírka mohu doporučit objednání vodních a bahenních rostlin u firmy Puskvorec - domluvili jsme se na termínu odeslání, zásilku ohlásili, přišla v naprostém pořádku (a to bylo zrovna teplo) a rostlinky krásně rostou.... celý příspěvek > |  | Albizia, 23.11.2010 Už se ochlazuje, tak se to zarazí. Ceanothus má kamarádka na záhoně už opadaný. Cibulnaté kosatce mi vyrážejí před zimou každý rok - těm se nic nestane. Ale blýskalku a vonokvětku už jsem předvčerem zazimovala chvojím a textilií. Jinak u mne zas pro... celý příspěvek > |  |
|  | Krmítko pro ptáky v zahradě, 23.11.2010 Péťo, mám to obyčejnou 1,5l lahev, asi 5-6cm nad dnem jsem vyřízla otvor ve tvaru obráceného U. Šířka otvoru dole je asi přes 1/3 obvodu lahve, prostě, aby se tam mohl přichytit pták. Lepší je barevná lahev (zelená, modrá), do bezbarvé moc nelítali.... celý příspěvek > |  | Dracena Margarita, 22.11.2010 Zřejmě jste si spletla název, hledejte údaje o dracéně marginata. Lída |  | Keře na jižní svah, 22.11.2010 No, ono to je logické - velké listy odpařují hodně vody, takže nemohou mít sucho. A stálezelené také sucho nechtějí, aspoň ne úplné. Jestli by tam nebyly nejlepší kaktusy ;-))
Ale to si dělám legraci... Možná by ty podmínky ze stálezelených... celý příspěvek > |  | Kočky v zahradě, 19.11.2010 Jestli jste měli hodně malé kotě, tak ji to máma kočka pořádně nenaučila, a když neměla hlad, tak je nosila Vám. Dívám se kolikrát, jak stará kočka učí malé lovit - nejdříve přinese polomrtvou myč, za pár dní schopnou se pohybovat a nakonec schopnou... celý příspěvek > |  | Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 19.11.2010 Tu Deltu jsem zkoušela, protože jsem dlouhou dobu nemohla mladou Pařížanku sehnat (a Delta je její kříženec). Vydržela o něco déle, ale - aspoň u nás - byla Pařížanka mnohem chutnější (ona totiž Pařížanka je sladká tak akorát, ta Delta byla na mne... celý příspěvek > |  | Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 18.11.2010 ps - Pařížanka se sklízí ve druhé polovině října, k jídlu dle uskladnění listopad - Vánoce. |  | Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 18.11.2010  Pařížanku máme na zahrádce od roku 1957 jako čtvrtkmen. Jsme v teplejší oblasti (HK), takže hrušky má chutné, mám ji ráda jak tvrdší po sklizni, tak před Vánocemi, kdy se "pije", jak je šťavnatá. Kompoty z ní jsou vynikající. Opylovače jsem... celý příspěvek > |  | Spiraea vanhouttei - pěstování, 16.11.2010 Tavolníky jsou na řízkování jedny z nejlépe kořenících keřů, určitě se vám chytnou, jsou různé doby množení. Dělávám řízky koncem června, když nové výhonky začnou odspodu hnědnout. Odlomím je i s patkou, zkrátím na 10cm, odstraním spodní listy, asi 4... celý příspěvek > |  |
|  | Pomoc s identifikací rostlin, 16.11.2010 Spíš to budou tipy : 1)bojínek, strdivka?,2) hluchavka skvrnitá, 3) máta?, 4) černohlávek, 5)?, 6) kakost luční, 7) kvetoucí přísavník, 8) možná nějaké rdesno, nejsou vidět listy. Lída |  | Najlepšie slivky, 15.11.2010 Pane Vysloužile, dosud jsem si myslela to, co Vy. Tohle jsem četla tady teď před chvílí (vyšlo - Abeceda zahrady), zatím jsem to ještě jinde neověřovala. Psala jsem to i kvůli té Jojo, čím to je způsobeno, že u ní se šarka nešíří dál do stromu. Ještě... celý příspěvek > |  | Albizia, 15.11.2010 Ta žlutá albízie by měla dorůstat asi 150cm, v létě slunce, v zimě světlo a 6-8°C. Víc se mi toho zatím nepodařilo zjistit. Jinak vám tu možnost studeného zimování závidím. Bydlím v paneláku a i když v ložnici netopím, těch 18°C tam je. Na... celý příspěvek > |  | Poraďte odrůdy, 15.11.2010 O těch semenáčích jsem to panu Lukášovi psala hned nahoře... :-((( Lída |  | Najlepšie slivky, 15.11.2010 Teď právě jsem se dočetla v části "vyšlo" www.zahrada, že :
tolerantní odrůdy = napadený strom roste a plodí dál a především - vir se dále nešíří
nejodolnější je Jojo - odrůda umí napadení šarkou rozpoznat a kolem napadeného místa... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|