Příspěvky uživatele - 220.205

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Dvouletý kvas, 3.3.2010
Píšete, že Můj názor je ten, že budme-li mít dva zdravé, dobře ošetřené kvasy z vyzrálého ovoce, jeden s cukrem a druhý bez, bude lepší pálenka z toho nedoslazeného. Asi to tak je, jenomže já to prostě na začátku nevím, jestli ten máč má na... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 2.3.2010
Vážený pane doktore, i já oceňuji Váš věcný přístup třebaže spolu v mnoha věcech nesouhlasíme, ale tak jde život. Problematice vína nerozumím, ale znám absolventy vinařské katedry z Lednice, vlastně už jen jednoho, který by Vám jistě uměl na leccos... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 2.3.2010
Bohužel jste nenapsal, kdy jste kvas založil a také, jak jste ho ošetřil. Pokud jste nesnížil pH, což je u hruškového máče kategorický imperativ, pokud není pod kvasnou zátkou a to asi nebyl, bude už teď na něm dosti silná šedivá vrstva křísotvorných... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 2.3.2010
Přesně Vás jsem měl na mysli, když jsem psal, že mi nebudou všichni fandit. Tvrzení, že jen z nedoslazeného máče (kvasu, zápary) je možno připravit kvalitní destilát, považuji, diplomaticky řečeno, za úsměvný. Věčná škoda, pane doktore, že se s... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 2.3.2010
Je to pořád stejné. Ačkoliv se portál jmenuje "Dvouletý kvas", i zde se diskutuje přídavek cukru do máče. Odhlédněme od toho, že v Rakousku a Německu se to smí, viz: Klaus Hagmenn, Birgit Essich: Pálíme ovoce, VÍKEND, 2007, str.94. Že by... celý příspěvek >
Chladomilné kvasinky?, 24.2.2010
Přečetl jsem si Váš příspěvek na portálu  "Nedokvašený kvas" a myslím, že všichni diskutující mají pravdu, když Vám radili rychlé zpracování. Bohužel, už bylo pozdě, máč nepochybně zoctovatěl. Jde o to, aby se to nestalo příště.... celý příspěvek >
Vápno do kvasu, 23.2.2010
O použití aktivního uhlí se můžete dočít na mém příspěvku v kap."Připálení máče", ale jedná se jen o literární znalosti. O aplikaci vápna, které do máče zásadně odmítám, se můžete dočíst v kap." Slivovice je cítit... celý příspěvek >
Slivovice - po zmrznutí - modrý a bílý zákal, 23.2.2010
Tento problém modrého a bílého zákalu souvisí s používáním měděného kotle nebo chladiče, které se v průběhu destilace dostaly do kontaktu s kyselým prostředím, ale důležité je i to, že tu hrál roli i čas. Tedy to zařízení nebylo nějaký čas předtím v... celý příspěvek >
Muškatelka, 23.2.2010
Díky předkům mám na zahradě 115 - 120 let starou muškatelku šedou, kterou jsme vloni nechali prořezat. Svazek roubů jsem pak poslal panu Radimu Peškovi do Bojkovic u Uherského Hradiště, protože rozmnožuje staré odrůdy. V červenci... celý příspěvek >
Slivovice zapáchá po acetonu, 22.2.2010
Etylacetát (b.v.76,8 °C / 760 torr) má skutečně nezaměniletnou vůni či zápach (jak pro koho), nižší estery v nižší koncentraci spíše voní. Nejvíce se vyskytuje v hruškovici, ale je dobře patrný i v destilátu z jablek. Jeho zmýdelnění, přídavkem... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 22.2.2010
Žitná je podobně jako vodka bez fantasie, ale pokud si ji chcete zkusit, proč ne. Rozhodně Vám nedoporučuji nechat naklíčit ve tmě žito a zalít vodou s cukrem. Velmi podrobný postup najdete v knize B.Malleová, H. Schmicklová: Domácí výroba lihovin,... celý příspěvek >
Slivovice zapáchá po acetonu, 22.2.2010
Ke stanovení konce odebírání úkapů existuje v literatuře zajímavý postup. Do 200 ml 80 °C teplé vody se naleje 20 ml testovaného destilátu. Molekuly, které mají bod varu nižší než-li 78,3 °C vykazují za těchto okolností značnou tenzi a dají... celý příspěvek >
Připálený kvas, 18.2.2010
Připálení ovocného máče je asi noční můrou kdejakého páleničáře. Umím opravit kdejakou chuťovou chybu ovocného destilátu, ale s destilátem z připáleného máče jsem si fakt nevěděl rady, takže radu mám jen z literatury. Jedná se o publikaci Ing. Dr.... celý příspěvek >
Kolko odobrat metylalkoholu, 17.2.2010
Jedná se o výrobu rumové trestě, nikoliv rumu. Touto trestí je kapalný mravenčan metalnatý, který dále obsahuje jisté procento metanolu. 
Kolko odobrat metylalkoholu, 16.2.2010
Samozřejmě, že metanol b.v. 64,7 °C a etanol 78,3 °C (lit. V.Šedivec, J.Flek: Příručka analýzy organických rozpuštědel, SNTL Praha 1968) tzv.prostou destilací (z vařáku do předlohy) nejdou od sebe rozumně oddělit (jedině snad za cenu... celý příspěvek >
Další diskuze:  21222324  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika