|
Strom na hory, 23.8.2011 Dobrý večer. Dub letní potřebuje drobet teplejší klima. Podívej se co roste kolem a podle toho se rozhodní. Byla by škoda něco zasadit a ono to pár roků poroste a potom to zajde. U nás v 1 000 m.n.m. dobře roste jilm, jasan, bříza, javor i... celý příspěvek > |
 |
Je to mozne?, 7.8.2011 Dobrý večer. Jasně - křovinořez. Zdeněk |
 |
|
 |
Salát, 20.7.2011  Dobrý večer. Můžete a ještě vám vyroste.Salát zimní můžete sázet i na podzim. Szeničky zakoření a potom zmrznou. Když je obleva salát rozmrzne a pokračuje v růstu. Pokud máte skleník, potom slát zimní vysejte koncem září. Vzešlé sazeničky... celý příspěvek > |
 |
Huba na novom trávniku, 17.7.2011  Dobrý večer. Ano, jsou to kuřátka a klozci. Kozáky sklidila manželka, proto nemám foto. Dají se "pěstovat "i takove to houby, ale to již nepatří do tohoto vlákna. Zdeněk |
 |
Huba na novom trávniku, 17.7.2011  Dobrý večer. Nehnojím, nezalévám, mám tam mech, kosím ručně a sbírám . No není to paráda?Zdeněk |
 |
Uložení mrtvého zvířete na zahradě a kvalita půdy, 17.7.2011 Dobrý večer. Kdybych tady pohřbil psa, tak ho vyhrabou lišky nebo prasata. Tak na to pozor. Zdeněk |
 |
Na co se to používalo?, 13.7.2011  Dobrý večer. Nástroj je skoro 1m dlouhý.Je vyroben z dobrého materiálu. Vnitřek rozvidlení je 25 až 30 cm a na vnitřní straně je vytvořeno slušné ostří. Nám zato, že se s tímto nástrojem něco krájelo, porcovalo. Celý nástroj byl nasazen na... celý příspěvek > |
 |
Na co se to používalo?, 13.7.2011  Dobrý večer. Na přiložených fotkách je nástroj. Může mi někdo napsat na co se to používalo? Zdeněk |
 |
Stříhání habru, 13.7.2011 Dobrý večer. Nechte daný živý plot drobet zmohutnět na všecny strany no a pak jej ostříhejte do žádaného tvaru. Habr obráží a je velice dobrý do živých plotů. Nehledejte v to žádnou vědu. Stříhat nejlépe na jaře a lehkou úpravu můžete provádět... celý příspěvek > |
 |
Odpuzovače much, 13.7.2011  Dobrý večer. S tímto problémem jsem bojoval. Letos jsem zasadil do pěti kýblů po jednom rajčeti a dal jsem je pod kuchyňské okno. Vůbec jsem nepředpokládal, že rajčata mají takový odpuzovací vliv na mouchy - komáři tu nejsou. Toto byl náhodný... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Světlušky 2011, 24.6.2011 Dobrý večer. Taky jsem včera čekal na světlučky, no a přišla bachyně a pět selátek. Naštěstí jsem byl dost vysoko.Zdeněk |
 |
Co to je?, 19.6.2011 Dobrý večer. To musí mít vaší sousedi opravdu radost, když jim každý druhý až třetí den hrčíte sekačkou. Pokládám to za dost velkou bezohlednost vůči sousedům. Zdeněk |
 |
Co to je?, 19.6.2011 Dobrý večer. Svým příspěvkem jsem chtěl jenom naznačit, že mnoho lidí přehání péči o trávník. Pečují o něj tak vehementně, že chudák pod tíhou různých postřiků a noži sekačky prostě zajde. Klasika - měští lufťáci, kteří budou hrčet a hrčet... celý příspěvek > |
 |
Jak správně nasadit kosu, 1.6.2011 Dobrý večer. Jirko dobře jsem si početl! Taky hodně kosím kosou má to svoje kouzlo a romantiku. Tuto činnost bych doporučoval jako povinné rehabilitační cvičení. A hlavně nedělá to kravál. Tráva je po ručním kosení jako kartáč. Člověk... celý příspěvek > |
 |
Plašička na kočky, 21.5.2011 Dobrý večer. Nalejme si čistého vína. V příměstských lokalitách jsou přemnožené toulavé a mnohdy nemocné kočky. Tyto smečky mají další a další potomky a dané teritorium se více a více zahušťuje. Tím že si pořídíte elektronickou plašičku v podstatě... celý příspěvek > |
 |