|
Filtrace Tripond x Tripond eco, 10.2.2014 Pokud jde o tu mechanickou předfiltraci, tak síto je podle mého lepší. Ono to je dané asi i historicky - že někdo vyrobí na koleně funkční vortex si dovedu docela dobře představit, u síta už to tak jednoduché nebude. Vortex určitě vyjde levněji,... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 7.2.2014 Ta hmota, co naroste, do sebe nabere ne zrovna malé množství živin. Do těch živin, o kterých mluvíte, řadím třeba fosfor - a ten těžko z nádrže "odvětráte", ten se musí někde uložit - třeba v biomase ve filtru. A tím byste mohl růst řas... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Doma dělané filtrace, 7.2.2014 Ano, přesně - a právě i proto jsme se rozhodli pro takovou metodiku testu nosičů. Podstatnější pro nás bylo, kolik a co tam vyroste - a kolik to pak stojí na pořízení majitele doma dělaného filtru. |
 |
Doma dělané filtrace, 7.2.2014 Díky za tip. Já v práci používám měřící sady Visicolor, na fosfor i na dusík. Ale abych se přiznal, příliš je nepoužívám - koncentrace které měříme jsou malé, a v mých rukou nechemika pracuju s dost velkou chybou :(
Většinou totiž v nádrži... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 6.2.2014 Tak mi definujte čistou vodu, nebo čisté jezírko. Jak stanovíte parametry? Chcete opravdu zjednodušit celý systém na měření amoniaku, dusitanu a dusičnanu akvarijním testerem. To asi ne :) To máte pak pravdu, že takové měření nemá... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 6.2.2014 Jasné, rozumím. Potřebujete ale stejný výchozí stav - tzn. že musíte dát nějaký čas biofilmu na nosiči vyrůst. Takže byste musel nechat jednotlivé nosiče zapojené u jezírka nějakou dobu - a kde je psáno, že výchozí stav pak bude u všech stejný? To si... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 6.2.2014  Dovolím si trochu nesouhlasit. Množství narostlé hmoty je z mého pohledu velmi důležité, zásadně, a jevilo se jako jedno z mála "objektivně měřitelných" kritérií k hodnocení přírustku biomasy.
Z mechanického znečištění jsme měli také na... celý příspěvek > |
 |
Filtrace Tripond x Tripond eco, 6.2.2014 Štěrbinový filtr je účinnější |
 |
Filtrace Tripond x Tripond eco, 6.2.2014 Srovnáváte těžko porovnatelná zařízení. Rozdíl filtračních schopností vortexu a štěrbiňáku (mluvím o poctivém, ne o těch asijských plastových parodiích) je propastná. Takže možná Vás to vyjde dráž, ale bude to jiné zařízení, o jiném... celý příspěvek > |
 |
Pstruzi, 5.2.2014 BTW - ono pokud tam těch pstruhů bude v nádrži více, zvažte, zda jste vůbec schopen je takto celoročně krmit |
 |
|
 |
Pstruzi, 5.2.2014 Přeorientování nebude dělat pstruhům vůbec žádný problém, mám to vyzkoušeno. Nemyslím, že by se Vám ty krmné rybky dokázaly v nádrži tak rychle množit, jak rychle je budou pstruzi konzumovat. Já jsem to vyzkoušel s karasy - a pokud někdo přemýšlí,... celý příspěvek > |
 |
Pstruzi, 4.2.2014 Díky za podrobný příspěvek - rád bych se zeptal na dvě věci. Píšte tu o sivenech - jsou to stejně agresivní potvůrky jako pstruzi, nebo by zde byl přeci jen možný chov i s jinými druhy ryb?
Řešite nějak fitlraci v nádrži, nebo se jedná o průtočná... celý příspěvek > |
 |
Pstruzi, 3.2.2014 Měli by to být duháci, pstruh potoční Vám v jezírku asi nevydrží. Nádrž by měla být dostatečně hluboká a velká, aby se v letních měsících neodkázala prohřát až ke dnu, jinak budou mít ryby ve vedrech problémy.
Filtr, který bude u nádrže, musí být... celý příspěvek > |
 |
Filtrace Tripond x Tripond eco, 30.1.2014 Jestli tak soudíte podle loňských cen, tak letos to bude ještě horší :( |
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 22.1.2014 Čím to dosvěcujete? To jsou LEDky? |
 |