|
Kávová sedlina jako hnojivo, 22.4.2009 u nas to ide spolu s dalsim rastlinym odpadom do kompostu |
 |
Kvalita travního osiva, 21.4.2009 ... i tak je to divna firma. Kontaktoval som jedno zahradnictvo na Slovensku. Na nete pisu, ze budu predavat Barenbruk osivo. Zial, pani mi dala vediet, ze sa s dodavatelom nevedia dohodnut.
Vyzera to tak, ze Holandania nemaju o predaj svojho... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Drtič, 17.4.2009 niekedy pomoze, ak je tenky material suchy. |
 |
Jak udelat optimální jezírko pro žáby?, 17.4.2009 Dakujem za dobre spravy. Len som si nebol isty, pretoze na nete su aj nejake zle skusenosti (in English) a spominam si na debatu vo firme co predava veci na jazierka, ze zaby poctivo vynasaju prec, ak im zakotvia v jazierku.
...tak sa tesim na... celý příspěvek > |
 |
Jak udelat optimální jezírko pro žáby?, 16.4.2009 Do jazierka sa mi nastahovali zaby, mozno pol tucta neviem. Zakladaju potomstvo. Co hrozi z takehoto noveho osidlenia? Mate nejake skusenosti? Mozu zaby zamorit vodu?...napriklad hromadnym uhynom mlade. |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 15.4.2009 Bakterie aj riasy su rychlejsie ako rastliny. Pockajte, kym Vam na jar vyrastu rastliny.... z jesene a zimy odumrete zvysky rastlin, napadane listie znecistilo vodu, ktoru este nedokazali rastliny vycistit. Dazdami cez zimu mohlo cast necistot... celý příspěvek > |
 |
Krtek - a je to, 15.4.2009 Dezinfekcne prostriedky ako savo, peroxid vodika, hypermangan ci chlor alebo ozon maju spolocne to, ze aktivnymi latkami ktore z nich vznikaju su reaktivne formy kyslika. Chlor ako taky nie je az tak podstatny. Samotny chlor reaguje s vodou pricom... celý příspěvek > |
 |
Krtek - a je to, 14.4.2009 Pan Jekyll, usetrite a namiesto sava kupojte kuchynsku sol a skuste s tym nieco dezinfikovat. Pravdepodobne to bude s tym savom trosku zlozitejsie, i ked kolega mozno trochu dramatizuje.
napriklad: Savo ako velmi reaktivna latka, respektive... celý příspěvek > |
 |
Červený rybíz - listy, 14.4.2009 na par listoch ribezli su stopy po voskach, uz opisovane flaky. Ribezle idu to kvetu a preto neviem, ci je rozumne urobit postrek proti voskam.
Staci olejovy pripravok?
Ako je to vseobecne s postrekmi proti hmyzu pocas kvitnutia? |
 |
Zakládání a údržba trávníku, 9.4.2009 Nemoze dojst k postupnemu rastu urovne terenu? |
 |
|
 |
Jeseteři, 9.4.2009 Mne prezili obidva jesetery zimu bez problemov, ale jeden neprezil lov nasej macky. Inak ignoruju potravu a tak som ich nechal krmit sa, co je poruke. A prosperuju... asi si najdu dost stravy. Jazierko je tym aj menej znecistene. Asi si pockam, kym... celý příspěvek > |
 |
Ohraničení trávníku, 8.4.2009 Uz to tu bolo v inych temach. Najjednoduhsie sa mi zdaju byt prvky malych rozmerov nejakej hnedej zamkovej dlazby. Napriklad take romantiko premac. Z ich prvkov sa skladaju aj kruhove dlazby, cize zahonovy okraj v tvare obluka by nemal byt... celý příspěvek > |
 |
Co teď s kadeřavostí?, 27.3.2009 pred 2 tyzdnami dostali cupricol. Nie je neskoro na 2. davku niecoho lepsieho? |
 |
vápnění půdy, 27.3.2009 Moze byt.
Popol obsahuje skor zluceniny s alkalickou reakciou. Pravdepodobne aj fosforecnany, ale tiez uhlicitany.... vapenaty, draselny, mozno aj horecnaty. Cize na zmeny pH pody hore by sa mal popol hodit podobne ako vapno. |
 |
vápnění půdy, 26.3.2009 kyslomilkam sadrovec |
 |