|
Rostlinky na okraji jezírka, 7.1.2010 Lepsie ako v akvariu. Nepocul som o akvarku co v zime premrzlo a na jar fungovalo bez problemov znovu |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 4.1.2010 "Představte si, že máme vodu ze studny, slušně analyzovanou (atomární absorbcí), tedy 0,0 nic chemie."
Gratulujem, mozete predavat chemicky cistu vodu priamo zo studne
Vodny kvet, ...takto sa nazyva sinica ktora rastie v plytkej stojacej vode v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Skodlivost sodikoveho osvetleni, 4.1.2010 ... sodikove vysokotlakove vybojky su ok, nizkotlakove su v podstate monochromaticke zlte svetlo. Predpokladam ze mate vysokotlakove. Myslim, ze by nemali byt tak zle. Nie horsie ako ortutove vybojky. |
 |
Citronovnik, 16.12.2009 u nas na dedine je jeden vonku. Mozno 5 rocny a este nezmrzol. Je to nejaka plana sorta a rodi aj citrony. Ked som to videl nechapal som. |
 |
Ředění slivovice, 15.12.2009 alkohol v slivovici tu neoverenu studnicnu vodu dezinfikuje. |
 |
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku, 15.12.2009 tomast pisal: "experimentovali s flaškou - na minutu ultrazvuk a degustace"
Viem si ich predstavit na konci takto narocneho experimentu. |
 |
Tepelne cerpadlo, 11.12.2009 3 W ohrev ste si pomylili... asi 3kW ohrev
Tep. kapacita vody je 4200 J /K kg (energia na zmenu teploty prepocitane na kg vody)
watt je vykon J/s. 5500 W, je 5500 J/s energia dana vode za sekundu. Ak porovname s kapacitou a zaratame straty tepla do... celý příspěvek > |
 |
Využití síranu sodného, 11.12.2009 Sodium sulfate decahydrate is listed in the British
Pharmacopoeia as having the action and use of a laxative, and it is
recorded as complying with the requirements of the third edition of
the European Pharmacopoeia (Department of Health, 1993,... celý příspěvek > |
 |
Využití síranu sodného, 10.12.2009 je to prehanadlo, cize nepriamo sa da pouzit ako hnojivo |
 |
Zúrodnění písčité půdy, 8.12.2009 Ak je to tak vazne, najlepsie priviezt auto z nejakeho velkeho obecneho kompostoviska na zurodnenie. S tym ilom by sa dalo tiez nieco zlepsit, ale pozor, vela ilu vela skody. ... by bola takmer nenapravitelna. Bentonit sa da kupit od firiem,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
LED osvětlení nebo klasika, 1.12.2009 Treba byt s led opatrny. Nastastie, veci sa daju vypocitat. Na stranke fajzer som vybral par a pocital:
17 Cd i led s 15 st uhlom zodpovaeda 1 lm (prepocet cd na lm pomocou uhla osvietenia, zdroj wiki). Ak zoberieme vykon 0,06 W tejto led, podiel... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění slivovice v dub. sudu, 25.11.2009 Ja som raz pil slivovicu zo sudu a bol som velmi prekvapeny lahodnou chutou. Bola od cloveka co sa vyzna. (Ta predytym mohla byt este lepsie ale nebola moznost porovnat) Trik nemusi byt len v tom, ze sud doda slivovici chut.... ak je... celý příspěvek > |
 |
Břečťan - dobrý či špatný nápad?, 19.11.2009 Aj nas sused ma maliny ako zivy plot. Dost neprijemne. Ked si susedia vysadili travu a trosku upravili zahradu zistili sami, preco mozu byt maliny problem. |
 |
Domácí klobásy, 18.11.2009 ..aj niektore top madarske vyrobky co su predavane aj v zahranici su robene s cervenym vinom. Ja som pocul o salamach, azda aj klobasy. |
 |
Udrzba tlakovej nadoby, 10.11.2009 Zavlahovy system je velky pomocnik ale treba sa aj starat. Ja som uz rozvod na zavlahu na zimu demontoval, vytiahol cerpadlo, vsetko schoval. Iba som mal pocit, ze ku koncu sezony mi nefungovala dobre tlakova nadoba. Mate niekto skusenosti ako... celý příspěvek > |
 |