|
Hojivo Travin, 6.7.2010 Blahozelam k spokojnosti. Mozno je to tym, ze nas travnik je podstatne mensi... ak by som pouzil nejaky herbicid, tak lokalne, nie na celu plochu. |
 |
Kupanie v zahradnom jazierku, rizika?, 6.7.2010 Ako je to s kupanim v zahradnom jazierku? Je to bezpecne?...nemyslim, ci sa niekto utopi ale z mikrobiologickeho hladiska. Voda je osidlena bakteriami, sinicami aj riasami. Moze a nemusi byt skodliva. Ako to spoznat? Je kvalitne filtrovane a ciste... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Barva listů leknínu, 6.7.2010 zaujimave, moje lekna maju cervene listy pokial su este pod vodou. Zozelenia ked su hore. |
 |
Slimáci, 6.7.2010 Urobme taky pokus, podme nadavat na slimakov az potom, co mesiac sypeme na zahrade ferramol.
My sme zacali tento rok a je pokoj. Nie ze by som ziadneho nevidel, ale je ich podstatne menej aj rastliny su viac v pohode....trosku "vystrcia... celý příspěvek > |
 |
Vláknitá řasa, 2.7.2010 Nastastie amoniaku je menej... ved pre ryby je velke mnozstvo amoniaku velky problem. Takto to asi aj je normalne. //// za 13 minut odburat radove 100 l roztok zivin... tak to asi nefunguje. Skuste tocit male mnozstvo vody, povedzme 100-200 l vody... celý příspěvek > |
 |
Vláknitá řasa, 2.7.2010 Mňa malé rozdiely neprekvapujú vzhľadom na pomalý metabolizmus všeobecne....nemožno očakávať radikálne zmeny v zložení v priebehu pár minút. Čo ma prekvapuje, je pokles dusičnanov. Vždy som si myslel, že biofiltracia v jazierku je hlavne oxidácia... celý příspěvek > |
 |
Žluté skvrny v trávníku, 2.7.2010 Po psovi su kruhy vypalenej travy pomerne male a ostro ohranicene. Na hranici je trava vacsia. Moja skusenost je, ze ked trava zacina nenapadne blednut az zltnut a rednut, treba pohnojit. Vzdy sa mi to osvedcilo. Iba skoro na jar taketo priznaky... celý příspěvek > |
 |
Má smysl sekat trávník, když je sucho?, 2.7.2010 Ja by som urcite tej vody pridal a nic by sa nestalo, ak by dostal vodu kazdy druhy den... |
 |
Savo do jezírka, 2.7.2010 Ludia, zamerajte sa na priciny problemov v jazierku. Nehadzte do jazierka jedy! Podobne je to aj s medou. Natrafil som na odborny clanok, kde toxicita mednatych soli na jednobunkove riasy a bakterie bola zrovnatelna. Suvisela velmi s pH (vzhladom na... celý příspěvek > |
 |
Flekatý trávník, 23.6.2010 Tento "priznak" sa vyskytuje notoricky u zaciatocnikov pestovatelov okrasnych travnikov a da sa vyriesit hnojenim. Malokto si zo zaciatocnikov uvedomuje, ze okrasny travnik treba hnojit. (ja sam to mam za sebou)...Ked si ale uvedomime objem zelenej... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Flekatý trávník, 23.6.2010 Nestraste! Bol tu uz tentop problem a poradili sme pohnojit. A pomohlo. Treba si uvedomit, ze dazde odplavuju dost rychle cast zivin. |
 |
Bazen s pomerne vysokou stenou a malym polomerom, 22.6.2010 skryte v nadpise. Viete o komrcne predavanom bazene polomer 2 m ci trochu viac a slusna vyska 80 cm a viac? |
 |
Bazen s pomerne vysokou stenou a malym polomerom, 22.6.2010 Presne takyto bol v bau, dost vysoky aj velky na to aby sa tam dalo dobre osviezit, a dost maly na to aby vhodne zapadol do malej zahrady. predavac hovoril, ze vsetci maju on velky zaujem. Zial, bol to vystavny kus do predajne, aby kupujuci videli... celý příspěvek > |
 |
Akú trávu, 9.6.2010 ...existuju aj suchomilne zmesi. Zvolte taku. Skuste na diskusii vyhladat podobne temy, tam ziskate rady o kvalite zmesi jednotlivuch firiem. |
 |
Moc prosím o radu s čerpadlem, 9.6.2010 Pane, cerpadlo ma tlakovu krivku. To co sa uvadza na krabici je maximalny prietok pri nulovom tlaku a maximalny tlak pri nulovom prietoku. To znamena, ze to prve je prietok bez hadice rovno z otvoru cerpadla, bez dopravy vody do urcitej vysky a... celý příspěvek > |
 |