|
Co je to za strom/keř?, 22.8.2013 Zkuste to trochu víc popsat. Jak velký je ten plod, jak velké semeno...
Jaký byl ten strom/keř: listí jednoducjé či složené atd.atd.
Mám tedy jeden možný tip: slaník stříbrný, ale je to střelba od boku.
Josef.
|
 |
Před časem jsem dostala tuto půdokryvnou rostlinku, 19.8.2013 Setkal jsem se s lidovým názvem "mužíček".
Josef. |
 |
|
 |
Prosím o identifikaci traviny - ostřice?, 15.8.2013 I. by měla bý moorowii Variegata.
II. bych musel hledat a možná je už výše taky jmenovaná?
Josef. |
 |
Miscanthus (Sioux), 15.8.2013 Marně vzpomínám na jméno té modré kytičky vlevo dole.
Mám to na jazyku a ne a ne si vzpomenout.
Prosím o nápovědu.
Josef. |
 |
Prosím o identifikaci traviny - ostřice?, 13.8.2013 Ano, je to ostřice.
Podle mého názoru se jedná o Carex moorowii Variegata.
Zaschlé konce klidně ostříhejte.
V příznivých podmínkách se někdy dost rozrůstá, nezůstává trsnatá.
Josef. |
 |
Prosím o název rostliny, 13.8.2013 Co dodat?
Josef. |
 |
Kustovnice čínská, 12.8.2013 Jestli je třeba zase nezaléváte moc?
A druhá poznámka: výsev do 10 cm hloubky je sice hrozně moc, ale když už z té hloubky vyklíčily, tak by jim to nejspíš nemělo nadměrně vadit.
Josef. |
 |
Co je to za rostlinu?, 26.7.2013 Celkem to vypadá na nějakou molici - rod Plectranthus (a taky se jí někdy říká "rýmovník").
Každopádně bych to takhle od pohledu zařadil do čeledi hluchavkovitých.
Josef. |
 |
Vřetenová ruční sekačka, 24.7.2013 Několikrát jsme tu vřetenové sekačky řešili.
Zadejte si tento výraz vlevo do vyhledávání...
Josef. |
 |
Co je to za květinu?, 23.7.2013 "Pistolník" :-)
Josef. |
 |
|
 |
Napadení borovice (jehličnanů), 16.7.2013 Možná je to tohle?
Ploskohřbetka sazenicová - Acantholyda hieroglyphica - Škůdce borovice
Josef. |
 |
Plumérie - co to je za škůdce?, 16.7.2013 Domnívám se, je je to posátí od svilušek.
Josef. |
 |
Po odkvětu, 12.7.2013 Jak píší předešlí pisatelé a vlastně i tazatelka Lili, jsou to plody - bobule. Pozor, nejíst! Jedovaté!
Josef. |
 |
Komposter, 10.7.2013 Kompostér bych sundal/rozebral, postavil bych jej vedle a současný obsah kompostéru bych do něj přeházel. Tím se hmota jednak provzdušní, jednak promíchá a kompostování může vesele probíhat dále.
Jen musíte počítat s tím, že budete potřebovat... celý příspěvek > |
 |
Znáte název?, 8.7.2013 Vždyť máte prvdu. Opravdu to je nějaký druh podeňky - "voděnky" - rod Tradescantia. (možná T. fluminensis???, rozhodně ne Tradescantia andersoniana a T. virginiana))
Josef. |
 |