|
Trakturek Stiga vs. Starjet vs. Snapper, 21.9.2011 Výhoda je blízký servis. Co ušetříte na náhradních dílech u stroje se servisem z větší dálky, to více zaplatíte za dopravném. Já jsem při nákupu volil stroj se servisem 3 km místo 20 km. A cena PHM dolů už nikdy nepůjde, takže doprava se bude jen... celý příspěvek > |
 |
Stara trava, 18.9.2011 Jak silný to byl křovinořez? S OM746T jsem sekl trojramenným kotoučem trávu starou několik let a nic strašného to nebylo.Šlo to ale fakt pomalu, pozemek vypadal spíše jako po "divočákovi", ale nová tráva pak už byla OK. Tento rok jsme... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Castel Garden nebo AGS Starjet, 4.9.2011 Až budete sekat 4 roky a nebudete sbírat trávu do koše, tak budete litovat jednoválce. Ledaže budete sekat v poledne, ale hustá tráva drží i tehdy vlhkost, (však to už brzo poznáte v říjnu, pokud budete sekat v podvečer) tak se Vám bude ucpávat tunel... celý příspěvek > |
 |
Sbírat nebo mulčovat?, 4.9.2011 Po prvním roce jsem měl stejné poznatky. Po čtyřech letech - tráva je čím dál hustější. Zadržuje vlhkost, špatně se to seče kdo má slabší stroj. Co bude dál se uvidí. Názory na travní traktor - jednoválec x dvojválec napíšu jinde.Slimáci se... celý příspěvek > |
 |
Benzín s olejem do 4-taktu?, 21.8.2011 Vždy se najde nějaký "expert", který bude dělat něco opačně, než uvádí výrobce zařízení. "Zatím mu to šlape". |
 |
Castel Garden nebo AGS Starjet, 29.7.2011 Také jsem řešil stejné dilema. Soused má AGS 17,5 HP jednoválec, za 79.900 Kč - 5 let s ním seče - jeden prasklý řemen pohonu nožů, ale vyměnil si ho sám. Já Castel 20HP, dvouválec,za 78.500 Kč - 4 roky, servisní prohlídka i s dopravou loni 620... celý příspěvek > |
 |
Čím sekat 3000 m2 max 1 x za měsíc?, 28.7.2011  Také jezdím sekat zahradu a přilehlé pozemky u zděděného statku. Nejdříve jsem sekl křovinořezem OM 746T, který doma používám. Střídali jsme se s bratrem.OM 746T už je v provozu 11 let - bezproblémově doma sekl 50 arů celou dobu, tak jsem loni koupil... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktory Partner, 23.7.2011 Nic "nešudlám". Mám na display traktoru otáčkoměr - hvězdičky - když blikají 3 - nemá se podle návodu sekačka zapínat. Tak ji nezapínám - tyto otáčky motoru jsou pro přesun. Když svítí 4 a více, tak je podle návodu výrobce možné sekačku... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktory Partner, 22.7.2011 Spotřeba litr benzínu na 15 minut provozu dvouválcového motoru 20 HP? To by znamenalo na hodinu 4 litry - nádrž je většinou 6 - 7 litrů, takže by to nevydrželo pracovat ani 2 hodiny. Leda nějaké "nemocné" motory.Mám na travním traktorku... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez 8000m2 - Stihl nebo Solo?, 3.7.2011 Značka neznačka. Osmtisíc m2 je 80 arů - skoro hektar. Na takovou plochu čím silnější křovák, tím lépe. Stačí že to trochu přeroste, např. vlivem dešťového počasí a se slabým "prdítkem" je to pak trápení. Jak tady někteří píší -"mám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Udržba hydro převodovky u traktůrka, 26.6.2011 Mi to dělá auto taky a nemá hydrostatickou převodovku. Traktorek i auto má proto brzdu - z kopce dolů je oba vždy táhne přitažlivost zemská. To je z fyziky ze školy. Žádnou páku na traktorku nemám, jen kolébkový pedál - nohou dopředu a patou... celý příspěvek > |
 |
Hydrostat ano nobo ne?, 18.6.2011 Je to málo. Viděl jsem CTH 126 Husqvarnu tento týden v obchodě. Je to taková malá hračka pro děti a ne pro chlapy. Moje žena by řekla - je to pro pokusy o chlapa. Všechny lepší modely už mají jen hydrostat - pravou nohou přišlápnete a jede to... celý příspěvek > |
 |
Ucpany tunel, 17.6.2011 Ještě že nemám traktor Husqvarna. Kolega včera jásal, že nemá od nich sekačku s bočním tunelem do koše.Ti snad už umí jen pily na dřevo. I spodní unašeč držící rotující kotouč na křováku mají z modrého plastu, kde jiné značky používají ocel. Šetří... celý příspěvek > |
 |
Zabeh krovinaku, 17.6.2011 Provozuji 2 křovinořezy. jeden starý 11 let a druhý nový půl roku. Vždy dávám olej do benzínu v poměru 1:50 a žádné problémy nebyly a nejsou. V návodu starého křováku bylo napsáno že prvních 10 hodin by měl se používat po 30 minutách provozu a pak... celý příspěvek > |
 |
Zahradní traktůrek Mountfield, 17.6.2011 Záleží na lidech v pobočce Mountfield. Já s nimi problém nemám.Takový malý a slabý traktor bych si ale nekupoval.Když už, tak XT190HD.Castel Garden jsou rozhodně lepší traktory než např. Husqvarna. |
 |