Příspěvky uživatele - 120.247

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neznáte tuto kytku?, 8.11.2010
Souhlasím s panem Josefem, je to rmen sličný zvaný též římský heřmánek. Není to zrovna typická skalnička, používá se spíše jako jemná náhrada trávníku na vlhkých sluných místech, docela odnožuje a v našich zimách rád vyhnívá. Plnokvětá forma... celý příspěvek >
Crinum powellii, 8.11.2010
Zatím mám jen půlroční zkušenosti. Letos na jaře jsem koupil ve Vidni ve výprodeji cibuli o průměru asi 12 cm. Zasadil jsem ji do deseti litrového kontejneru tak aby krk cibule byl nad zemí. Po zmrzlých jsem dal květináč ven ke zdi domu směrem na jih... celý příspěvek >
Neznámý had v zahradě, 8.11.2010
Škoda, že je ten hádek vyfocen z takové dálky. Podle barvy a tvaru hlavy asi užovka podplamatá.
Lahůdka pro znalce keřů, 4.11.2010
Hajank5 máte pravdu, habitus je podobný oleandru, ale ten má jiné plody - dlouhé "lusky" s chmýřitými semeny uvnitř. Je to kytka oleandru vzdáleně příbuzná, ale jestli jste viděla květy, určitě Vás zarazila podobnost s květy všeobecně... celý příspěvek >
Polykarbonátové od Lanitplastu, 3.11.2010
Mám skleník od srpna. Polykarbonát mám položený přímo na hliníkovém profilu, bez podložení, voda tam neprotéká ani tam neprofukuje.  Pokud se polykarbonát někde odchlipuje od profilu, je to na střeše na horních okrajích desek. Ale to vůbec... celý příspěvek >
Zná někdo název těchto rosltin?, 2.11.2010
Je to svída, vajgélie má jiný charater růstu - silnější letorosty rostoucí strnule vzhůru, neklonící se takhle deštníkovitě k zemi.
Zná někdo název keře?, 28.10.2010
Anna píše, že je to foto z letní procházky, je to určitě kolkvicie Kolkwitzia amabilis.
Co je tohle za orchideje?, 25.10.2010
Na prvních dvou fotkách je hybridní miltonie - "maceškokvětá" - chladnomilná, což hlavně v létě dělá u nás problémy. Druhá je skutečně hybrid vycházející z Dendrobium nobile - v době růstu teplo a hodně vody, ale mezi zálivkou musí... celý příspěvek >
Kleopatřina jehla, 24.10.2010
Je otázkou, kterou kytku nazýváte Kleopatřinou jehlou. Jestli Eremurus = liliochvostec, tak tomu listy zatáhnou už v létě a na podzim není co seřezávat. Jestli Kniphofia = Tritoma = mnohokvět, tak té listy přes zimu zmrznou a na jaře opět - tedy... celý příspěvek >
Co je to přesně za kaktus? Co je to přesně za fuchsii?, 18.10.2010
Kaktus je žlutá bezchlorofylová forma Chamaecereus silvestris naroubovaná na nějakém zeleném cereusu. Fuchsii Vám podle obrázku těžko někdo určí, barevně podobných kultivarů jsou desítky. Pokud se Vám to chce hledat, podívejte se na stránky... celý příspěvek >
Přesný název květiny?, 18.10.2010
Ne všechny liliovité musejí mít cibuli, některé mají jen oddenek s svazčitými kořeny - to je právě případ rodu Tricyrtis. A pravdu nemám asi ale určitě..... 
Druh kaktusů?, 17.10.2010
První je mládě nějakého ferokaktusu,  bližší určení v této velikosti a stavu obtížné. Dvojka je hodně deformovaná růstem za nedostatku světla, snad Thelocactus bicolor?? Jiří Janča
Škůdci na fialce, 16.10.2010
Velmi pravděpodobně houbová choroba padlí. Méně vody, více světla a vzduchu, nezalévat na listy, ale jen do malé podmisky a až tehdy, když fialka začne klopit listy. Africká fialka snese spíše sucho než nadbytek vody. Pokud je padlím zasažen i... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika