 |
Příspěvky uživatele - 245.35
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kdy je maso pripraveno k uzeni, 3.1.2011 Možná jsem se špatně vyjádřil, vodu nechám přejít varem a pak jí stáhnu a držím vodu těsně před varem, nemmám treploměr takže to neměřím, ale prostě ta voda už nevře a nechávám tam to maso taky kolem půldruhý hodiny, záleží na tom jaké je to maso a... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 3.1.2011 Maso jsem ukládal většinou do lednice a to se týkalo v letních měsících a v zimě jsem ho dával do kamenáče a do sklepa a je pravda že u bůčku se mi to nikdy nestalo, spíš jsem se s tím setkal u krkovice. |  |
|  | A až Z o uzení, 8.11.2010 Chtěl bych se zeptat jestli se s tím taky někdo setkal, když sem vyudil maso které jsem měl naložený v rychlosoli, tak se mi stává že u některých kousků masa, když je rozříznu je od prostředka nazelenavý. Není to teda po každý a není to u všech co... celý příspěvek > |  | Kdy je maso pripraveno k uzeni, 8.11.2010 Já to dělám obráceně, maso před uzením nechám přejít varem a pak dávám přeudit. Zkrátí sem tím doba uzení a kvalita je stejná. |  | Uzení kuřecích stehen, 8.11.2010 Já teda neodvažuju sůl, ale posolím je rychlosolí a vetřu jí i s česnekem po kůži a udím druhý nebo třetí den. Nakládám kuřecí čtvrtky, které jsou o něco větší než stehna. |  | Chuť uzeného masa, tak trochu jinak, 8.11.2010 Nazdar,
Maso před naložením prošpikuju česnekem a před dáním do udírny ho potírám česnekem a nebo ho posypu paprikou smíchanou půl na půl sladkou z pálivou. |  | Uzení třešňovým dřevem, 30.3.2010 Taky udím třešnovým, ale udím prostě jakýmkoliv ovocným peckovitým dřevem a bez problémů nikdy nebylo černé. Ale bohužel ovocnýho dřeva je čím dál tím míň a blbě se schání a když už se nějaký sežene, tak nevědí co by za něj chtěli. |  | Grilování - uzení, 31.12.2009 Taky jsem dříve udíval sýr, než se ceny sýru zvedli do neuvěřitelných výšin.Udíval sem spíš sýry ementálového typu nebo sýr excelent mix, který byl již ochucen kořením a přidal jsem jen do prostřed celou klobásu.Sýr jsem nakrájel na kostky nasypal do... celý příspěvek > |  | Závady při výrobě domácích uzenin?, 3.8.2009 Maso když solím, tak sůl odvažuju dávám 2dkg na kilo masa, spíš se jedná o zbylé koření které dávám podle oka, jelikož pálivá paprika je pokaždý jinak pálivá. |  | Závady při výrobě domácích uzenin?, 3.8.2009 Maso kupuju u řezníka kde si maso sami porcujou a tvrdí že je čerstvý, mají tam velký odbyt, maso nechávám odležet v lednici, koření se více v mase rozleží, maso plním v den uzení a doba uzení je prostě taková, když sem to chtěl uychlit maso bylo... celý příspěvek > |  |
|  | Závady při výrobě domácích uzenin?, 2.8.2009  To ne, pomůžou kamarádi, pro zajímavost nejvíc sem jich vyudil najednou 60 kilo a nezbyla ani jedna kamarádi rozebrali. |  | Použití dřeva na uzení nebo grilování, 2.8.2009 Zdravim já udím jedině ovocnými stromi at je to třešeň, jabloň či švestka a vše bylo v pohodě, taky mi říkali že když nesundám kůru tak že bude maso nahořklé a pod., když sem jim dal pak ochutnat nic nepoznali že sem udil z kůrou. Akáty a podobnou... celý příspěvek > |  | Závady při výrobě domácích uzenin?, 2.8.2009 Zdravim, udim už nějaký ten rok a tadysem si přečet spoustu receptů, rad a poznámek.Já například když dělám klobásy tak dávám 10kilo hovězího které rozemelu na jemno, přidám 10 kg vepřový mletý a přidám 10 kilo plecka a nebo radši kýty, kterou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|