|
Příspěvky uživatele - 35.114
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Keře, které budou vonět, 14.1.2011 Dobrý den, tak mě připadá, že šeříkovec-budleja(komule)zrovna výrazně nevoní. Je to těžká medová vůně, ale musíte nos strčit až ke květu a platí to i pro ořechoplodec a perovskii. Je ale zato nádherně obalený motýli (komule), jak je zde již... celý příspěvek > |  | Sázení růží, 14.1.2011 také se divím proč až v dubnu? Růže můžete sázet až bude rozmrzlá zem. Co se týče sázení růže z kontejneru a máčení kořenů růží jen s balem dělám to samé. Ale zakrývat kvůli slunci nebo navíc ještě prknem, tak to je asi věc názoru a zkušenosti... celý příspěvek > |  |
|  | Nová sezóna na zahradě, 12.1.2011 Popisuji si je, takže nemám problém s identifikací. Do sáčků i do sklenic vkládám papírky s druhem a datumem. Ale vyklíčí i docela dost stará semínka. Marcela |  | Mečíky v nádobách, 12.1.2011 U hortenzií střihám jen uschlé květy a uschlé větvičky po zimě. Jinak je nijak nezkracuji. Mám několik druhů a kvetou krásně. Já si kytičky neobjednávám na dosílku, nemám s tím dobrou zkušenost. Ale když jste z Prahy, tak nakupuji v zahradnictví... celý příspěvek > |  | Denivky v nádobě, 12.1.2011 Denivky jsou opravdu hrozně nenáročné. Stačí si ukopnout nebo vyrýpnout kousek a rostou hrozně rychle. Navíc podle mě v každém zahradnictví mají poměrně velký výběr. Jsou krásné, jen je škoda, že odkvetou docela rychle a pak už je jen zelené lupení.... celý příspěvek > |  | Nová sezóna na zahradě, 11.1.2011 Dobrý den, já semínka uchovávám buď v papírových sáčcích nebo ve sklenicích se šroubovacím víčkem. Vždy mi všechny vyklíčí a vyrostou. Myslím si, že když je máte perfektně usušené, není důvod se ničeho bát. Marcela |  | Denivky v nádobě, 10.1.2011 Mám také tu zkušenost. Ve velikém květníku mi sice hodně bujely listy, ale kvetly málo. Při přesazení do záhonu je to nesrovnatelné. Zkoušela jsem od těch nejjednodušších až po plnokvěté. Vyčetla jsem, že se mají čas od času přesadit na jiné místo,... celý příspěvek > |  | Nevíte prosím, co je to za rostlinu? (foto), 7.1.2011 Dobrý den, je to esteticky sice nepěkné, ale mám jí opřenou o tyčku. Nevím jak jí máte vysokou, ale já už 1,10 m. Jestli se dá zkrátit nevím, lepší asi bude vypěstovat novou. Mě rostou velmi rychle a mám je i krásně olistěné. Tím, že jich je v... celý příspěvek > |  | Zazimovanie krivinorezu, 9.12.2010 Dobrý den, v servisu mi doporučili buď benzín úplně vylít anebo nechat nádržku naplněnou až po okraj. |  | Gladioly, frézie, 2.12.2010 Dobrý den, dle mé zkušenosti se dají cibule sehnat v zahradnictví, semenářstí i hobby marketech. Kvalitnější jsou určitě spíš v zahradnictví a specializovaných semenářstvích. Neobjednávám je, ale kupuji přímo, abych viděla v jakém jsou stavu. Kupovat... celý příspěvek > |  |
|  | Nenáročná rostlina pro živý plot?, 2.12.2010 Dobrý den, vybrala bych si co se Vám líbí. Jen podle mé zkušenosti thuje roste daleko rychleji. Marcela |  | Smrky blízko u sebe, 19.11.2010 Dobrý den, měli jsme léta řadu smrků a borovic, které když převýšili náš dům (cca 15 metrů), tak jsme je začali zkracovat. Z jehličňanů uděláte vždy při krácení už jen něco vzdáleně podobného krásnému stromu. Též byli těsně u plotu, větve přerůstaly... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit smrku, 18.11.2010 Dřeviny rostoucí mimo les jsou podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, chráněny před poškozováním a ničením. Péče o tyto dřeviny (strom, keř) je povinností osob, na jejichž pozemcích se dřeviny nachází. Povolení ke kácení dřevin... celý příspěvek > |  | Čím zamaskovať starý cihlový plot od suseda?, 11.11.2010 Dobrý den, teď jsem likvidovala cypřiše, které byly mezi plotem z thují. Vyřešila jsem mezeru také zatím zelenou maskovací sítí a před ně dosázela chybějící thuje. Na jiném místě jsem nedávala nic a osázela živým plotem celou stranu. Budou to ale... celý příspěvek > |  | Slunečnice, 11.11.2010 Krmíme je opravdu poctivě celou zimu, je teď sice ještě teplo, ale podle ornitologů se mají zvykat dřív. Děláme to tak léta a funguje to. Zbaští toho potvůrky opravdu hodně. |  |
 |
|
|
|