|
Krásky léta, 24.10.2010 Gazánie |
 |
Krásky léta, 24.10.2010  Posílám pár svých foto z letošního léta,,,, Magda |
 |
|
 |
Stříhání ibišku, 23.10.2010  Já stříhám pokojový ibišek vždy v únoru, a to aspoň o jednu třetinu narostené nové délky větve. Pokud naroste jen málo, nestříhám ale při tvarování korunky zakracuji všechny výhony aby byl z něj hezký stromeček. |
 |
Amarylis - v paneláku několik let, 20.10.2010 Měla jsem amarilky celé léto venku v květináčích. Občas jsem je zalíla, někdy i hnojivem a teď jsem je dala do sklepa na okno, takže je nechám bez zalití až do vánoc? Nebo když je přenesu na parapetu do pokoje tak je taky nebudu zalévat až mi ukážou... celý příspěvek > |
 |
Amarylis, 20.10.2010 S tím psím šamponem bych tomu uvěřila, protože na psí kůži přežívají různí paraziti. Je lepší provést ošetření kytek dokud to jde ještě venku na terase, pokud není samostatná místnost na kytky. Já se chemii v bytě vyhýbám. Rozinka |
 |
Amarylis, 19.10.2010 Dobrý den, já Vám taky řeknu svůj příběh o"nových parazitech". Přinesla jsem si darovanou nekvetoucí orchidejku a když mi ukázala první květenství, byla jsem nadšena barvou květů, protože takovou jsem ve své sbírce ještě neměla. Jenže radost netrvala... celý příspěvek > |
 |
Co teď s nařízkovanými muškáty?, 3.9.2010 Taky se už na řízkování muškátů chystám. Začátkem září je to ideální, protože dobře zakoření v jakékoliv zemině a přežijí zaručeně do jara. Nemusí to být výsevový substrát, ten používám na jaře a pak je začátkem března vysazuji do truhlíků.
Jak nám... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu - Durman, 23.7.2010 Dobrý den, aby durman kvetl musí se na zimu ostříhat až na dřevo, na jaře obrazí a kvete zaručeně, jinak nekvete. Mám to zkušené. Nejlíp mu prospívá letnění v půdě. Je to lepší i kvůli zalévání, protože se nemusí tak často zalévat jako v květináči a... celý příspěvek > |
 |
Surfinie, 30.6.2010 Zdravím Berti, mám taky problém se surfiniemi. Zalévání a hnojení provádím ve všech truhlících stejně ale některé sazeničky se mi začaly barvit do světlejší zelené barvy a květy též světlají.Plíseň to asi nebude. Vypadá to jako kdyby neměly... celý příspěvek > |
 |
Husquarna alebo Stihl / vyžínač - křovinořez, 6.6.2010 V roce 1993 jsem koupil křovinořez STIHL FS 74,seču plochu asi 1500m2 několikrát v roce.Za tu dobu jsem jen kupoval benzín, olej a strunu, slouží dodnes a nezdá se, že by mu doházela životnost.Tehdy stál 12000kč.Motor je Zenoah Titan 23ccm.Strunou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Brambořík - zahynul?, 26.5.2010 Dobrý večer, já brambořík nikdy nenechávám v klidovém období. Zalévám jej do misky a podle potřeby přesadím a přihnojím a kvete mi bohatě dvakrát do roka. Mám čtyři barvy a letos kvetou sedmým rokem. Nevím jsetli se ty hlízy podle obrázku probudí ale... celý příspěvek > |
 |
Fuksie, 16.5.2010 Připojuji se také k pochvale p. Vlasty. Já mám fuksie na slunci kde svítí jen dopoledne, a to jim vyhovuje. Taky jsem fuksie a ostatní květenu schovala zpět do tepla a hlavně sucha. Přemokření jim určitě nesvědčí. Jediný kdo si lubuje je durman a... celý příspěvek > |
 |
Campanula zvonek nevěsta, 15.5.2010 Zdravím Micuko, to jaro je poněkud plačtivé. Už mě to vůbec nebaví. Všechny květiny jsem kvůli dešti přenesla domů pod střechu, protože by mi postupně uhnily. Nevěstě déšť kupodivu nevadí ale ženich začal nějak chřadnout tak jsem jej rychle... celý příspěvek > |
 |
Surfinie, 13.5.2010 Každý rok si kupuji surfínky do truhlíku a nikdy mi nevydrží celou sezónu kvést, protože jsou vždy napadeny nějakými potvorami. Letos se mi na nich objevily už nyní, a to ještě nezačala pořádně sezóna kvetení. Listy jsou lepkavé, takže to vypadá asi... celý příspěvek > |
 |
Komu chutná kosmatec?, 10.5.2010 Koupila jsem si kosmatec do skalky aby mi tam v létě taky něco kvetlo ale nestačila jsem se divit druhý den po výdsadbě. Všechny sazeničky byly okousané, ba přímo sežrané. Nejprve jsem si myslela, že to udělal slimák ale nikde jsem... celý příspěvek > |
 |