|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
PET flase - Slivovica (alkohol obecne), 16.9.2010 To, co napíše Petr Veselý v Právu bych nebral jako odborný článek v impaktovaném časopise.
Porovnám-li molekulu etylénu a estradiolu, těžko si přestavit jak by mohly mít podobné účinky. Ano, jsou plasty, které mohou uvolňovat... celý příspěvek > |  | Praglanda do masa nebo ne?, 16.9.2010 O tom není sporu.
Obzvlášť v dneší době. Pryč jsou časy, kdy se syrové maso dalo sehnat za zlomek ceny kvalitního uzeného. Domácí uzení tak bylo nejen koníčkem, ale docela se i vyplatilo. Dnes, kdy kus vepřového stojí jako ostravská... celý příspěvek > |  |
|  | Male plody, 14.9.2010 Myslím, že takto růst stromů zevšeobecňovat nelze. Jednak, citujeme-li Šitta, vězme, že žil v dobách a poodmínkách přeci jen dnešku vzdálených. Dále, těžko aplikovat stejné zákonitosti na růstové cykly jabloní, švstek, broskvoní, stejně jako na... celý příspěvek > |  | Jak na kvas, 14.9.2010 Švestky jsou obvykle modře ojíněné, mají vrstvičku, která se dá setřít, případně omýt. To ojínění ale není špína, jak si možná myslíte, třebaže může vodu mírně zakalit a na bílém kapesníku při otření zanechat stopy. Mytím plodů setřepaných (lehce... celý příspěvek > |  | Jablkovice - jak na ni?, 13.9.2010 Najděte si můj příspěvek z 10.7. 2007 v kapitole Slivovice vs. calvados. Je to tam dost podrobně. V současné době vyrábím jablkovici jen z čistého moštu zakvašeného ušlechtilými kvasinkami. |  | Jak na kvas, 13.9.2010 Nelze říci, že všechny publikace mytí jednoznačně doporučují, ale to je jedno. Doložil jste, že některé publikace to opravdu doporučují, to beru. Já opakuji, že mytí neznečištěných švestek považuji za zbytečné a pokud nedodáváme zvenčí... celý příspěvek > |  | Jak na kvas, 13.9.2010 Tvrdil jste, že ve všech publikacích je jednoznačně doporučováno ovoce mýt. A na to jsem psal, že se mýlíte, existuje mnoho receptur, kde to doporučováno není. ne že to nikdo nedoporučuje.
Dále -... celý příspěvek > |  | Poznáte květinu?, 13.9.2010 Díky. |  | Kdy otrhat Spartana?, 13.9.2010 Spartan nepatří k těm zimním jablkům (jako Golden, Zvonkové, Starkrimson, Ontario aj.), které se mají česat co nejpozději. Doporučuji otrhat nadvakrát. Dřív sklizené plody vydrží paradoxně déle, ty později sklizené budou chutnější, ale k... celý příspěvek > |  | Jak na kvas, 8.9.2010 Nevím, proč mi podsouváte něco o přidávání lopatky hlíny. hniloby, plísní, prachu či popela. Já jen tvrdím, že tak jako se hrozny při přípravě vína nemyjí, tak není třeba umývat ani švestky při přípravě kvasu. Nic víc, nic míň. To není nic... celý příspěvek > |  |
|  | Jak na kvas, 8.9.2010 Mýlíte se. Zkuste si zadat do kteréhokoli vyhledavače "Příprava kvasu" a najdete řadu návodů, jak připravovat kvas. Doporučují zbavit ovoce listí a stopek, rozdrtit, ale o umývání se tam většinou nepíše nic. Na ovoci žijí kvasinky,... celý příspěvek > |  | Kompletní péče o třešeň, 8.9.2010 Třešně nestříkám ničím a většinou ani neřežu. Přesto si myslím, že postřik proti červivosti by se měl provádět později než pár dní po odkvětru |  | Roundap a kompost, 8.9.2010 Roundupem usušený plevel je stejný jako obyčejné seno. Samozřejmě nebudete dávat na kompost plevel od Roundupu ještě neuschlý - vždyť by ani nestačil zaúčinkovat. Ale i kdyby se ještě mokrý do kompostu dostal, nic se nestane, kompost herbicidní... celý příspěvek > |  | Jak na kvas, 7.9.2010 Myslím, že si nerozumíme. Ano, dobře vedený a zdravý kvas je uzavřený, nad ovocem je oxid, takže tam mouchy nejsou. Dotaz zněl, že octomilky údajně škodí kvasu. Odpověděl jsem, že spíš signalizují nedobrý kvas, ale samy od sebe... celý příspěvek > |  | Roundap a kompost, 7.9.2010 Plevel po aplikaci můžete dát klidně do kompostu.
Dětem nedovolte, aby pili Roundup z lahve. Pohyb po ošetřené zahradě jim neublíží |  |
 |
|
|
|