Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nacházím tuto houbu, je jedlá?, 22.9.2010
Jenom, prosím Vás, nejezte houbu na základě sdělení z fóra, že je jedlá.  Tady nejde o odrůdu jabka či druh květiny.    Teď přece roste tolik dobrých a známých hub.
Znáte tuto odrůdu?, 21.9.2010
Ono před 60 lety tolik červenoplodých letních odrůd zas nebylo. U nás, pokud vím, ani Stark Earliest. Astrachány byly jedny z mála.    Ještě jednu podobnou starou letní odrůdu znám. Jmenovala se Red Noca. Vypadala podobně jako plody na... celý příspěvek >
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 21.9.2010
Během jednoho dne obvykle naroubuji několik desítek roubů. Tolik tub nemám (navíc dnes převládají plastové) a vyrážení raznicemi vy trvalo déle než samo roubování. Píšu na rub cedulky z eloxovaného hliníku měkkou tužkou. Až se rouby ujmou, je čas na... celý příspěvek >
Kam dat maliny, 21.9.2010
Je to pravda., maliny ocení to, co je výše napsáno. Právě pro jejich vitalitu a schpnost snášet polostín,  je mnozí sázejí na kraj pozemku k plotu (slouží jako drátěnka). Plot s dobrým základem by měl stačit, u běžného na sloupcích je dobře... celý příspěvek >
Orezani jabloni a osetreni, 21.9.2010
2. Štěpařským voskem ošetřit rány můžete, ale raději si kupte ten další přípravek. Vosk je dost drahý a špatně se roztírá. Na ošetření větších ran by ho bylo potřeba příliš. Tutéž službu Vám udělá i hustější vodouředitelná barva. Když rány... celý příspěvek >
Ošetření Jabloňě, 20.9.2010
Odrůda bude zřejmě nějaký kříženec Mac Intoshe - snad Spartan. Na plodu jsou zřetelné známky postižení houbovou strupovitostí. V tuto dobu je na ošetření pozdě. Červivost ovšem s chorobou nesouvisí, ta bude asi způsobena obalečem jablečným. O ochraně... celý příspěvek >
Poraďte s určením odrůdy, 20.9.2010
Jestli je to starší strom, ne mladý čerstvě vysazený stromek, mohlo by to být, vczhledem k udané velikosti plodů, růžovému líčku, otevřenému kalichu - Gascoigneho šarlatové.
Třešen - skvrny na listech, 20.9.2010 Obsahuje fotku
Nu, já tedy jasné příznaky suché skvrnitosti listů (jak se dírkovitosti také říká) nevidím. Samotné zčervenání listu v září skutečně není choroba. Takové listy, jaké má zadavatel, mám na většině třešní a nechávají mě klidným. Ostatně ani proti... celý příspěvek >
Návaznost zrání odrůd, 20.9.2010
   Nejde jenom o souměrnost takového víceodrůdového stromku. Tak, jak říkal host 180 241, bujně rostoucí odrůda umí krást té slabší mízu, takže roste ne její úkor a ta slabá odrůda časem zastaví růst a může i zaschnout.  Je-li... celý příspěvek >
Co s neujatými rouby, 20.9.2010
Podle mě je to jedno. Samozřejmě zatřením níc nepokazíte. Ale v době, kdy neujaté rouby odstraňujete, tedy za několik týdnů po roubování,  jsou už rány zaschlé a vytvořený kalus.  Důležité pro zahojení ran je co největší proudění mízy do... celý příspěvek >
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 20.9.2010
Pěkně zalaminované cedulky se jménem odrůdy a obrázkem mají kamčatské zimolezy od pana Chovance. Po dvou letech je mám tak vybledlé, že skoro nejdou přečíst.
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 17.9.2010
Do jara lihový fix vydrží, ale věčná není ani laková fixa za 80 Kč. Skutečně nejlepší je, jak píše dr. Janča, vyrýt nápis hřebíkem do lícové strany hliníkového barveného plechu.  Kdo chce být fajnšmekr a rytí hřebíkem mu přijde neestetické,... celý příspěvek >
Myši všude - jak na ně, 17.9.2010
Zděšení se dá předejít snad jen tím, zvyknout si, že myši na zahradě jsou. Jen je třeba minimalizovat možné škody.  Já využívám myších děr v trávníku na zahradě a leju do nich naředěné rozkvašené kuřince. Myši to rády určitě nemají a... celý příspěvek >
Kompoty, 17.9.2010
Stará povidla, zejména ty klasicky vařená bez cukru, nejsou-li k potřebě, netřeba vyhazovat. Lze je přidat do švestkového kvasu, aniž tím utrpí kvalita výsledného produktu. Na rozdíl třeba od kompotů.
Choroba na listech třešně, 16.9.2010
Asi houbová dírkovitost listů
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika