Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Moštoměr versus Cukroměr, 22.10.2010
Pro Vás je samozřejmě vhodný moštoměr - měří obsah cukrů v moštu Cukroměr měří zbytkový cukr v kvasu.
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 21.10.2010
To je dotažené opravdu k dokonalosti, to se musí uznat, byť rok 2007 není až tak dávno. Já jsem si pořídil raznice s písmeny, ale kvůli pracnosti jsem to opustil a vrátil se k vyrývání odrůd hřebíkem. S raznicemi se nedalo pracovat... celý příspěvek >
Kráska, Hargrand, Sylvercot, Sylred, 21.10.2010
Postupné nakvétání může mít svůj význam. Například, když v době květu celou dobu prší, tak ani samosprašné druhy se dobře neopylí - nelétá hmyz a navlhlý pyl nemá dobrou klíčivost. A tady může pomoci právě postupné nakvétání. Těm odkvetlým a opyleným... celý příspěvek >
Pančovaný med, 21.10.2010
Těch somarin je tam plno, na tom odkaze. Většina tam uváděných testů na pravost medu testuje obsah vody v něm.    I pravý med, než vyzraje v plástvích má nadbytek vody a naopak i nastavovaný med se dá upravit na optimální... celý příspěvek >
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 21.10.2010
Cedulky vypadají pěkně. Nevím jen, jestli jsou praktická ta čísla. Když budete chodit po zahradě a ukazovat kamarádovy své odrůdy, budete s sebou nosit notebook?   Jsou i další otázky.  Jaká je trvanliovost nátěru na PVC krytině?... celý příspěvek >
Odrůdy Vitos a Beforest, 20.10.2010 Obsahuje fotku
Fantazia má skutečně velmi dobrou chuť. Trochu připomíná Čistecké
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 20.10.2010
Je-li dřevo původních odrůd zdravé, není třeba je vykopávat. Navíc, výsadba a následný růst a plodnost stromů vysazených ve zrušeném sadu nemusí být bez problémů.   Ve stejné době (před 30 lety) jsem přerouboval strom jaderničky na Idared. Celý... celý příspěvek >
Náhrada za Idared, 20.10.2010 Obsahuje fotku
Docela podobné Idaredu je Švýcarské oranžové a taky méně známá odrůda Roanoke.    U nás vyšel nejlíp ze zimních odrůd Angold. Veliké plody a mimořádná úroda. Škoda, že nechutná třeba jako Goldstar nebo Rubinola
Náhrada za Idared, 20.10.2010
Melrose mají oproti Bancroftu u kalichu naznačené žebrování. Foto přiložím později
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 20.10.2010 Obsahuje fotku
Goldstar jsem donedávna považoval za ikonu mezi rezzistenty - pro skvělou chuť, nezjistil jsem, dokdy by vydržel, snědl se dřív.    Nacházím ale i nectnosti. Po Bohemii zdědil sklon k vyholování a plodnost na koncích větví. Plody jsou... celý příspěvek >
Který z nových rezistentů se Vám osvědčil?, 20.10.2010 Obsahuje fotku
Blaník vypadá jako docela perspektivní odrůda
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 19.10.2010
Nebuďte přehnaně nároční.  Stačí si vybrat odolnější odrůdy a k nim nějaké rezistenty. 
Odrůda Admirál, 19.10.2010
Nebyl náhodou Admirál vyšlechtěn Petrem Kumštou ve Voticích?
Náhrada za Idared, 19.10.2010 Obsahuje fotku
Melrose by mělo mít menší nároky na teplo a větší odolnost na strupovitost. Pak by patřilo k nejlepším.
Náhrada za Idared, 19.10.2010 Obsahuje fotku
Letos jsou "Bláhovky" pěkné, strupovitosti (bez ochrany) minimum, nepadají.  Škoda jen menší velikosti plodů.     Chuť je skutečně renetovitá. Coxova se nezapře. Ale druhého rodiče - Wagenerovo - v ní hledám trochu... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika