Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak připravit pudu pro ovocne stromky, 18.11.2010
Nikdy jsem neslyšel, že by cihly i kořenů stromů byly něčím prospěšné. U ořešáků a hrušní se pod kořeny dával placatý kámen, aby se zbrzdil růst kůlového kořene a urychlila plodnost. Možná měly cihly podobný smysl.
Najlepšie slivky, 16.11.2010
Hmm, má ještě někdo podobnou zkušenost?   Před 4 lety, v době prvotního nadšení z rezistentní odrůdy jsem naštěpoval Jojo na plno výmladků za vsí a na mezích pod zavirovanými starými švestkami.  Dnes už z chuti a sladkosti plodů tak... celý příspěvek >
Tabulka na správné změření kvasu, 16.11.2010
Kvas by měl být natolik tekutý, aby z něj mohl volně odcházet oxid uhličitý a byl zabráněn přístup vzduchu. Během kvašení drť částečně ztekutí, jednak lýzou pektinů i přeměnou cukru na tekutější alkohol. Jablečný kvas má jednu nepříliš vhodnou... celý příspěvek >
Co se týče infekce podnože, resp. kořenových výmladků v době života stromu ,  tu nemůžeme vyloučit, ani když si stromek přivezeme z Fytosu či přímo z Giesenheimu. U stromků štěpovaných těsně nad kořenovým krčkem je snad riziko sníženo... celý příspěvek >
Tabulka na správné změření kvasu, 16.11.2010
Záleží, jaké máte kvasinky. 16% cukru by měly prokvasit všechny. Určitě je lepší rozpustit cukr v moštu, vodou byste kvas ředil a to by vyžadovalo cukru více.    Nepřemýšlel jste o postupu nepřidat cukr vůbec?
Doc. Polák: JOJO nesmí být v žádném případě přeroubována nebo roubována na jiné stromy a podnože...  Já s ním ovšem z duše nesouhlasím, opak je podle mě pravdou. Na podnož infikovanou šarkou se především nesmějí roubovat citlivé odrůdy jako... celý příspěvek >
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 15.11.2010
Předpoklad nemusí být mylný. Já jsem letos v předjaří poprvé stříkal 3x a kadeřavost byla jako snad nikdy. Víckrát už jsm koupil stromek se zřetelnými zaschlými modrými kapičkami na kůře
Najlepšie slivky, 15.11.2010
To je pro mě novinka. Dosud jsem měl za to, že tolerantní odrůda je ta, kde napadený strom dál roste a plodí, byť méně a ovoce může (a nemusí) mít horší vlastnosti - třeba menší sladkost. Ne ovšem vpadlá, kyselá a na pecce lnoucí místa. Protože virus... celý příspěvek >
Sekačka na 3 ha zahradu, 15.11.2010
Myslím, že pisatel měl na mysli 30 arů, tedy 3 000 metrů. Tříhektarová zahrada, to by bylo 6 fotbalových hřišť
Poraďte odrůdy, 15.11.2010
Já se nemohu a nechci vyjadřovat, co je dobré pro Vaše podmínky, neznám je dobře. Píšu jen, co se osvědčilo u mě, půda je jílovitá, poloha studená a v zahradě dřív rostly staré jabloně.     Semenáč je podnož vypěstovaná ze... celý příspěvek >
Rubinola na M9, 15.11.2010
Nejsem přítelem, ani odborník na přísně vedené tvary. Přesto si myslím, že pokud neovocnaříte v mimořádně příznivých půdních a klimatických podmínkách, je podnož M9 na vedení na drátěnce a ohýbání přeci jen příliš slabá. Jde taky o to, aby bylo co... celý příspěvek >
Milý AB, pořád opakujete to stejné dogma, že usychání celých větévek je dílem šarky. Už na jiném místě píšete, že vlvem své supercitlivé vnímavosti při napadení virem šarky usychá na Joju napadená větévka či výhon. A to je jádro... celý příspěvek >
Řekl bych, že zelená renkloda má vyšší míru tolerance k šarce a že to s hrubostí listů nesouvisí. Pokud hrubý list nebrání mšicím v sání, nemůže bránit ani infekci. Taky ale jen úvaha.
Tipl bych si na to první - monilii. Zatímco šarka se šíří většinou savým hmyzem, monile špíš rankami po opadaných květech, listech.    Sám jsem hypersenzitivní reakci pletiv slivoně Jojo na vstup infekce neviděl,  myslím, že bude... celý příspěvek >
Poraďte odrůdy, 15.11.2010
Abych řekl pravdu, žádný stromek na nich nemám, používám jen semenáče a A2.  Nicméně mikroklimatické i půdní poměry jsou místo od místa tak rozdílné, že jakýkoli obecný závěr lze jen těžko učinit
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika