|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jablečný burčák, 25.11.2010 Máte pravdu, ale jen zčásti. Jsem proti přidání cukru do kvasu, ne však do vína. Je mi jasné, že úspěšně destilovat čisté ovoce je možné, ale vyrobit ovocné víno tak, aby se dalo pít, bez přidání cukru nelze. Tak sladké ovoce (s výjimkou hroznů ve... celý příspěvek > |  | Jaký druh švestky na slivovici?, 25.11.2010 Jak jsou plody velké? Kdy jste je sklízel? Padaly? |  |
|  | Chování palíren při destilaci, 24.11.2010 Tak, jak to má zařízené pan Jirka, je to super. Když si ale uvědomím, kolik hodin běží palírna v sezóně, vystřídá se co 2 - 4 hodiny nový zakazník, někde běží 2 kotle současně, musel by mít páleník a jeho žena příjemný... celý příspěvek > |  | Chrudimská, 23.11.2010 Chuť i aroma Chrudimské, zdá se mi, patří k jejich lepším stránkám. S podivem jsou sladké i ty šarkovité plody, na rozdíl třeba od Domácích. |  | Najlepšie slivky, 22.11.2010 Pokud je mi známo, dnes už ji prakticky nikdo nepěstuje. Nároky na prostředí, velká citlivost na šarku, extrémní k červivosti, malá plodnost, to je příliš velký handicap, který nevyrovná ani jejich velikost (ta již dnes není nic mimořádného) ani chuť... celý příspěvek > |  | Odruda Fuji v Cesku, 22.11.2010 Plody jsem viděl prodávat v Bille, sadbu má známá prodejna v Uh. Ostrohu. |  | Kysané zelí, 22.11.2010 Zelí není chleba, aby časem tvrdlo. Pokud není shnilé, má stejnou konzistenci jako po sklizni. Pokud by bylo zvadlé, tedy mělo méně vody, není problém ji ke krouhance dolít. Ale potřeba to určitě nebude. |  | Chrudimská, 22.11.2010 Vyšší polohy bych se nebál, odrůda je skorá a spolehlivě dozraje. Spíš mi vadí viditelné projevy šarky, a to i na plodech. |  | Jablečný burčák, 22.11.2010 Sám už pár let jablečné víno k pití nevyrábím, nikdo ho nepil, naše huby se časem příliš zmlsaly. Nicméně, pokud jsem do kvasícího vína (i když bouřlivé již přešlo) nalil cukerný roztok, obsah mi pravidelně vypěnil hrdlem... celý příspěvek > |  | Sázení meruněk a broskví na podzim, 21.11.2010 Zbytečná výsadba určitě není, ostatně tak to ani pan Šrot neformuloval. Šanci mají určitě, jen o něco menší než při jarní výsadbě. Zálivka je vhodná, obalení stromkům určitě neublíží.
Když koupím stromek broskvoně na podzim, tak ho podle stejné... celý příspěvek > |  |
|  | Problém s plodmi, 21.11.2010 Jde-li o první či druhou úrodu mladého stromku, neřešil bych to. Někdy takové drobné a deformované plody mohou mít na svědomí mšice, které sáním v nepravou dobu zasáhnou do fyziologického červnového propadu. Ani dodatečná probírka pak někdy... celý příspěvek > |  | Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 21.11.2010 NPK do kompostu nepřidávám, ale určitě mu neublíží.Piliny mají přesně opačný účinek jako NPK. Dusík nepřidávají, nýbrž ubírají.
Myšlenka, že slimáci nebudou žrát zeleninu, když mají krmení v kompostu je bláhová. Stejně jako ta, že... celý příspěvek > |  | Jak připravit pudu pro ovocne stromky, 19.11.2010 Možná jste odhalila pravěké pohřebiště |  | Jablečný burčák, 19.11.2010 24 procent cukru - to je zhruba koncentrace na niž se doslazuje mošt před začátkem kvašení. Na ochutnání takový je až nepříjemně sladký. Tolik zbytkového cukru nemá žádné, ani dezertní víno. Není možné, že by Váš cukroměr neměřil dobře? |  | Hruška zimní Pařížanka a Pastornice, 19.11.2010 Tu teplou polohu, jak uvádí p. Lída, bych zdůraznil. Před lety mi Pařížanky z Uh. Hradiště chutnaly, tak jsem jednu vysadil u nás v chladné poloze. I krmná řepa byla proti ní pochoutka. Myslím, že i pro dobré polohy je to překonaná odrůda. Beta,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|