|
Čím zamaskovať starý cihlový plot od suseda?, 13.11.2010 Dobrý den, z vlastní zkušenosti 6metrů vysoké a 45metrů dlouhé stěny Vám mohu poradit dobrý fígl. Nejlepší je břečťan, sice je jedovatý ale naprosto nepoživatelný, proto se otravy ani u dětí nemusíte obávat. Je krásný,... celý příspěvek > |
 |
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 12.11.2010 Fatra je podle mých zkušeností lepší fólie, než většina dražších z Hornbachu a OBI, to je jisté. Sám bych ji ale nesvařoval. Ke mě přijeli dva neuvěřitelně rychlý "roboti" a než jsem se rozkoukal, tak 100m2 velmi členitého... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přísavník, 24.10.2010 Přísavník pětiprstý není až tak dobrá volba, Škoda, že jste neměl dům porostlý přísavníkem tříprstým. Jsou s ním téměř stejné problémy jako s tím pětiprstým, ale je tak nádherný!!! Ten orve z omýtky leda tak barbar. |
 |
Nářadí zn. Berlan, 8.9.2010 Už jsem o tomto čerpadle psal na jiném vláknu. "Průběhová křivka" předurčuje čerpadlo pro velký průtok a menší tlak. Je praktické, robustní, odolné proti přicpání. Mám koupené dvě. Samozřejmě že jde o čínskou výrobu (po vybalení smrdí... celý příspěvek > |
 |
Filtrační čerpadlo zn. Berlan, 22.7.2010 Dnes mi přišlo z Aukra za 1040 korun (normální cena 1300-1500). 115W, 7500l/h. Už ho mám zapojené. Při zatěži na přítoku způsobené 2m délky a 40mm průměru novoduru a mírně zanesené filtrace byl pokles průtoku 10cm nad hladinou na... celý příspěvek > |
 |
Co lze vysadit pod thuji?, 7.4.2010 Jo a ještě něco. Pod vzrostlou thují a okolo je i mulč zbytečný. Vedle thují neroste prakticky nic, dokonce i břečťan se ji raději vyhne. |
 |
Co lze vysadit pod thuji?, 7.4.2010 Nejlepší na thuje je elektrická přímočará pilka. Ořežete odspodu všechny větve až kam dosáhnete, obrejete ostrým rýčem kořeny do hloubky, odříznete ty silné přímočarou pilou a pak kývete a kývete až to rupne a thuje je venku. Včera jsem jich... celý příspěvek > |
 |
Popinavka na JZ, 16.3.2010 Mám na zahradě stěnu budovy 45 x 6 metrů. Naprosto celou jsem ji zazelenal po 5ti letech. Stačilo mi cca 10 sazenic přísavníku a cca 40 "zapíchaných" výhonů břečťanu. Tříprstník roste rychleji a udělá stín a oporu břečťanu,... celý příspěvek > |
 |
Nejatraktivnější stromy, 5.3.2010 Moc děkuji. Jsem z Vašeho doporučení albízie nadšen. Mám také velkou pravidelnou 20 tiletou škumpu, která zastiňuje kýčovité 40ti kubíkové koupací "jezírko" a podoba jalové škumpy a kvetoucí albízie je inspirativní. Zeptám se u... celý příspěvek > |
 |
Nejatraktivnější stromy, 5.3.2010 Takových peněz a námahy mě Paulownia stála a ani napsat název neumím. Děkuji za tip, ještě mám jedno volné místo a možná to bude Albizia. |
 |
|
 |
Nejatraktivnější stromy, 5.3.2010 Minulý rok nám vichr rozlámal obrovskou třešeň, jenom vyřezání pařezu ze země mi trvalo týden. teď tam máme pawlovnii. Strom i s balem vážil půl tuny. Letošní zima nám zatím zničila všechny druhy bambusů (obrazí určitě všechny, ale... celý příspěvek > |
 |
Oleandr do volné půdy, 4.3.2010 Oleandr vydrží skoro všechno, ale bougainvilleje i mučenky vám ve tmě dozajista uschnou. Mám je obrostlé na "přenosných" dřevěných mřížích a stěhovat to je fakt dřina. |
 |
Oleandr do volné půdy, 4.3.2010 Já si každé jaro a podzim pujčuji velký rudl a stěhuji ze sklepa a do sklepa. Subtropická zahrada přes léto a v zimně na ibišky, bougainvilleje, mučenky, oleandry a mnoho jiných u kterých ani nazvy neznám, tak na ně svítím ve sklepě zářivkami... celý příspěvek > |
 |
Oleandr do volné půdy, 4.3.2010 Mám zkušenost, že vzrostlé oleandry snášejí velmi dobře přesazení na slunné místo s propustnou půdou, nejlépe hluboko a přihrnout. Krásně obrazí, jsou husté až do podzimu kvetou. Pokud je mírná zima do -3 stupně, tak i zimu přečkají .... celý příspěvek > |
 |