|
Příspěvky uživatele - 90.168
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Koupě silnější motorové pily, 26.1.2009 Rozdíl není až tak v ceně, ale v kvalitě konstrukce. Pokud stavíte proti sobě PS 5000 a HQ 450e, tak vítěz je jasný. Pokud chce pilu "na furt" tak ušetřit pět stovek a mít plasťák není moc chytré. To už radší MS270, PS500 atd. - sice... celý příspěvek > |  | Koupě silnější motorové pily, 26.1.2009 Určitě to mělo být kg/kW - poměr hmotnost/ výkon, u pily celkem důležitá věcička ;-)
Ještě přihodím alternativy Dolmar PS 5000 50ccm, 2,8 kW 5,1 kg, 15000,- Kč, nebo silnější PS 6400
A ještě existuje Solo ;-)
(To je jen trknutí pro ty co si myslí,... celý příspěvek > |  |
|  | Elektrická stihlka pre ženu, 23.1.2009 Je jenom dobrý ;-) Aby byl sakra dobrý, tak by musel mít i nastavitelné čerpadlo. Řekl bych, že mazání je nastaveno tak, aby umazalo v suchém dřevu na celou lištu, bioolejem, nejdelší verzi lišty. S krátkou lištou, slabým dřevem a... celý příspěvek > |  | Motorová píla zn. Timbertech, 22.1.2009 jj, komu není rady, tomu není pomoci...
El. pila a hlučnost - oproti benzínové tichá je :-) Ale i tak nadělá dost kraválu, ticho je něco jiného. Já řežu vždcky se sluchátkama nebo vatou v uších. Ale je obrovský rozdíl, když soused... celý příspěvek > |  | údržba lišty, 22.1.2009 Doporučil bych hlavně naučit rodiče obsluhovat pilu - správně napnout řetěz, netlačit na pilu, kontrolovat funkci mazání + občas dolít olej ;-) atd. atd.
Lištu můžete vzít do servisu, možná by šla dát do pořádku. Ale jestli je vypálená do... celý příspěvek > |  | Elektrická stihlka pre ženu, 22.1.2009 Koukněte i na Dolmar/ Makitu, ES21xx - 2 kW, motor vo ose (motor je blbovzdorný ;-) - kvalitní ochrana proti přetížení, rychlonapínání, celkově kvalitní provedení. S lištou 30cm je za 4 kKč, takže poměr výkon - cena je rozhodně lepší než u... celý příspěvek > |  | Prořezávání borovic, 14.1.2009 Hlavně z toho neudělejte paskvil ;-) - chce to dobře přemýšlet jak strom prořezat aby nestínil, vypadal pěkně a zásah ve zdraví přežil.
Borovice se řeže celkem dobře, ale i tak to chce kvalitní pilu. Silnější větve uříznout nejdřív dál od... celý příspěvek > |  | stihl 260, 14.1.2009 Co třeba odkaz na ruční těžbu, Březina 1994? ;-) A taky jsem mohl napsat hledejte si to sám, dalo mi to tolik práce to najít. Ale chápu, že když se tím živíte, tak poradit jak na to znamená přijít o kšeft. Musím přiznat, že některé... celý příspěvek > |  | stihl 260, 14.1.2009 Radku, smysl tohoto fóra je vzájemně si pomoct s problémem. Neříkejte, že jste se tu nic nového nedozvěděl a nepoužil pro sebe. "Vím, ale nepovím" je reklama na Váš servis a snaha mít kšeft pro sebe! A přístup "Sice... celý příspěvek > |  | Dolmar PS420, PS 460, PS500, 8.1.2009 Jenom trošku okomentuju ceny ;-)
Řetězy stojí stejně - záleží na rozměru a ne na výrobci, (pokud dodržíte rozměr řetězu, tak Stihl jde jde použít i pro Dolmar a naopak). 590,- za řetěz je divná cena, já kupuju Oregon podle rozměru za cca 250 - 350... celý příspěvek > |  |
|  | Náhrada za Dolmar PS 500, 7.1.2009 PS 500 znáte; PS 5000, nebo Solo 651 (ne 651SP) jsou lehčí a silnější. Ale jestli připlatit a mít lepší pilu, nebo ty peníze využít jinde - to si musíte rozmyslet sám ;-) Pokud je silnějšího dřeva víc, tak by se... celý příspěvek > |  | husqvarna 353 vs stihl 260, 6.1.2009 xxx.xxx.4.138 (?), 5.1.2009 20:46
Neřešte práci servisu - když to neumí (nejde) opravit, tak si vemte jiný kus nebo zpátky peníze. Gl. |  | Dolmar PS420, PS 460, PS500, 6.1.2009 Z těchto dvou rozhodně PS 420 C - projděte si dostupné testy a pily si prohlédněte naživo - konstrukce, motor, technické provedení detailů atd. Takhle pilka je opravdu povedená. (Dovolim si to tvrdit, i když jsem s ní neřezal) Gl. |  | Poměr benzínu a oleje do motor. pily, 5.1.2009 :-)
jj, je to tu na každém rohu. Ale o možnosti uvolnění karbonů při změně oleje jsem i tak radši napsal znova... ;) Gl. |  | Motorová pila do 8 000,-, 4.1.2009 Já do výběru přihodím ještě Dolmar PS350 C (nebo ještě lépe tisícovku přidat a vzít PS420 C - myslím, že se to vyplatí) Gl. |  |
 |
|
|
|