|
Příspěvky uživatele - 61.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejranější hrušeň?, 9.5.2009  Pokusím se o obrázek |  | Postrik proti pilatce, 8.5.2009 Asi postřikem nic nepokazíte, ale měl by se provést do 6 dní po odkvětu. |  |
|  | Co všechno hnojíte slepičáky?, 2.5.2009 Před sklizní samozřejmě není dobré hnojit ničím, páchnoucími kuřinci tuplem. Taky si myslím, že obsah dusíku není jediným přínosem tohoto hnojiva. Jednak zřejmě obsahuje i další biogenní prvky (i když v nižší koncentraci), navíc působí příznivě na... celý příspěvek > |  | Zapomenutá hruška, 1.5.2009 Před 30 lety byly v zahradách po Brně - prošel jsem jich pár desítek - nejčastějšími dvěma pěstovanými odrůdami Clappova (letní a tvořila velké stromy - ta to nebude) a Boscova lahvice - na tu bych si tipnul, bývala skoro v každé zahradě. Pro... celý příspěvek > |  | Černy jeřab (Aronie), 1.5.2009 Už jsem to tu psal, vynikající je přídavek arionie do jablečného moštu. Drtím a lisuji je současně s jablky v množství asi 5 kg bobulí na 100 litrový lis. Barva i chuť moštu získá novou kvalitu. Chystám se zkusit mošt a místo jablek dát hrušky.... celý příspěvek > |  | Co všechno hnojíte slepičáky?, 1.5.2009 Já je používám na všechno. Ovocné stromy, drobné ovoxce, zelenina, květiny, trávník... Tedy kromě toho, co nehnojím vůbec - luskoviny, cibule, astry... |  | Černí broučci v květu, 25.4.2009 . V pampeliškách (a jistě i na řepce) bává častý Blýskáček řepkový. Živí se pylem, květům neublíží. Dokonce může pomoci s opylením. Jestli máte na hrušni stejného, ovšem nevím. |  | Na půl uschlá hrušeň, 19.4.2009 Nyní je právě vhodná doba |  | Roubování třešně, 18.4.2009 V tuto dobu lze v pohodě a úspěšně třešně roubovat. Ostatně za kůru to ani jindy nezkouším. Je však třeba mít neuschlé a nenarašené rouby, což je největší problém |  | Nejranější hrušeň?, 18.4.2009 Vím, že můj příspěvek je zadavateli k ničemu. Před 20 lety jsem koupil v zapadlém zahradnictví hrušeň Thiriotova. Samozřejmě odrůdu spletli, vyrostla z toho letní hruška, není to ale Červencová, tu mám taky. Je nepatrně menší sladší, mnohem... celý příspěvek > |  |
|  | Soumrak zahrádkaření?, 13.4.2009 S nadvýrobou se počítá, stejně tak s neprodanými stromky, jsou zahrnuty v ceně. Myslím, že ani u ostatního zboží se neprodá 100% všeho, co je v obchodech. Co třeba noviny? |  | Založení korunky - pro p. Vysloužila, 13.4.2009 Víte, ten odkaz a sofistikované postupy na pěstování vřeten a solaxů jsou vesměs pravdivé, ale jak zcela přesně popsal p. Boštička, pro amatérské pěstitele - a těch je tu na fóru drtivá většina, prakticky... celý příspěvek > |  | Výťažnosť ovocia pri výrobe muštu, 13.4.2009 V jedné německé knize jsem se dočetl o odrůdách jablek nejvhodnějších na pálenku. Ze 4 uvedených jsem tři neznal, nepamatuji si je. Ta čtvrtá bylo Grávštýnské. |  | Zákrsek, špičák, polokmen, čtvrtkmen, 13.4.2009 V dobrých školkách je ke každému tvaru (zákrsek, čtvrtkmen, polokmen...) volená taková kombinace podnože a odrůdy, aby i velikost koruny přibližně odpovídala výšce kmene - t.j. zákrsek nejmenší, čtvrtkmen větší, polokmen ještě větší koruna, atd. |  | Výsadba nového stromu, 13.4.2009 Přestože je velmi teplo a stromy raší před očima, týden je krátká doba na to, aby bylo spolehlivě poznat, že se stromek ujmul. Samotné rašení pupenů ještě nic neznamená, snad jen to, že stromek není uschlý či zmrzlý. Pupeny by rašily i bez kořenů,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|