Příspěvky uživatele - 176.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Převislá rostlina do polostínu, 15.2.2010
Popínaý (převislý) filodendron- vypadá jako potos, ale nepelichá odspodu, voskovka -hoya-poroste, ale nepokvete (což nevadí, protože ta její vůně je až smrad), jinak já na tohle používám rhoicissus(nevím dnešní název, mrknu na google a kdyžtak... celý příspěvek >
Začátečník, 14.2.2010
Pokud se vám keře rybízu nepodaří vyndat vcelku, nesmutněte, nemusíte ani řízkovat, ale stačí zasadit jen kousek původního keře, třeba 2-3 mladé výhony s kořeny (bývají na obvodu keře).          ... celý příspěvek >
Jak se jmenuje tento tulipan, 13.2.2010
Jestli chcete vědět jména, tak se na netu mrkněte do katalogu nějaké firmy. Jinak ten vzadu je určitě GAVOTA (ten se dá těžko zaměnit), vepředu to může býr víc odrůd, jen namátkou jsem našla podobné : Yonina, Rajka, Leo Visser a to jsem byla jen v... celý příspěvek >
Angrešt bílý, zelený a červený, prosím doporučte, 12.2.2010
Moc děkuji p.Stanislawe, zkusím ještě zapátrat po tom trnitém... Šolcova naděje je ještě na bývalé tátově zahrádce (pokud ji na podzim nezlikvidovali, už byla hodně stará) a nabízí ji Droždín. Zahrádkáře beru :-)) S tím hnědým (americkým) padlím jsem... celý příspěvek >
Angrešt bílý, zelený a červený, prosím doporučte, 11.2.2010
Pane Stanislawe, a myslíte, že by se dal někde ještě sehnat, když byl tak dobrý? Na netu jsem nic takového nenašla. Jinak ten Zlatý fík, i když není rezistent, když je vzdušné místo i korunka, tak stačí také jen dva postřiky (měla jsem padlí cca 6... celý příspěvek >
Narcisy, 11.2.2010
Pokud to máte normální zahradní narcisy, tak je po zasazení (jak je uvedeno v příspěvku nahoře) můžete nechat normálně přes zimu v záhoně a příští rok zjara vykvetou. Pokud to ale máte "vánoční" narcisy, je potřeba je před zimou vyjmout ze... celý příspěvek >
Angrešt bílý, zelený a červený, prosím doporučte, 11.2.2010
Ten černý angrešt se jmenuje Něguš, má zvláštní voňavou chuť. Je to stará ruská odrůda, ve školkách ji (už zas znovu) prodávají. Nejlepší žlutý chuťově je určitě Zlatý fík, ale je u něj nutná... celý příspěvek >
Muškáty vzpřímené, co teď?, 8.2.2010
Pokud dole nemáte listy jako já, jen nahoře chocholku, klidně můžete řezat také. Ořežu je v druhé půlce února tak, že je nechám jen tak 4-8cm od země, aby končily asi 1cm nad očkem (jizvou po listu). Začnu opatrně mírně zalévat a když je pak dávám... celý příspěvek >
Hloh a spála růžovitých, 7.2.2010
Spíš záleží na tom, jestli se ve vašem okolí spála růžovitých vyskytuje. Jinak hloh funguje spíš jako její indikátor. Náchylné jsou i skalníky (Cotoneaster) a jiné dřeviny. U nás - HK - jsou teď hlohy vysazovány i v městské zeleni.  Lída
Amaryllis belladonna, 7.2.2010 Obsahuje fotku
Rostlinu nemám, ale měla by to být spíš venkovní rostlina a vypadat jako na obrázku:
Amarylis, 7.2.2010 Obsahuje fotku
Pravá vallota je červená. Nyní spadá do rodu Cyrtanthus a při zadání názvu do Google se barev ukáže víc, tak nevím, jestli není už nějaká nová odrůda vyšlechtěná...  ??     Také se vallota od amarylisu liší tím, že... celý příspěvek >
Amarylis, 7.2.2010
Pravá vallota je červená. Nyní spadá do rodu Cyrtanthus a při zadání názvu do Google se barev ukáže víc, tak nevím, jestli není už nějaká nová odrůda vyšlechtěná...  ??           Lída
Vlhkost vzduchu, suchy vzduch, rastliny ako zvlhcovace, 6.2.2010 Obsahuje fotku
Z rostlin lze jako zvlhčovač vzduchu použít šáchor (Cyperus alternifolius), větší rostlina odpaří až 2 litry vody za den. Lída
Amarylis, 6.2.2010 Obsahuje fotku
A nemáte to místo Amarylis Vallotu? U té vyrůstají listy zároveň s květem, jinak se často zaměňují.           Lída
Jak se jmenuje tento tulipan, 6.2.2010 Obsahuje fotku
Nevím, které střapaté myslíte - buď mají na lemu květů "pilku" = typ "crispa", nebo jsou pak také "papouškovité", ty jsou střapaté a strakaté a voní (ty mám ráda... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika